Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Indre værdi af en aktie


76645 Ole Juel 24/1 2019 15:04
1
Oversigt

Hej
Jeg har nogle aktier i et ikke børsnoteret selskab som nu tilbyder at købe dem tilbage i forholdet 1:1. Umiddelbart kan jeg ikke gennemskue om det er en fair pris eller om jeg skal prøve at kontakte andre aktionærer om de vil købe dem til en højere pris.
Har været inde og kigge lidt i deres regnskab og kan se at de har en egenkapital på knap 66 mio. hvoraf aktiekapitalen udgør 2 mio. På aktivsiden har de likvide midler på 102 mio.
Kan disse oplysninger være med til at give en indikation om at tilbage-købsprisen er fair og/eller er der andre ting jeg skal kigge nærmere på

VH Ole24/1 2019 16:02 Sibelius 076646Det er svært at svare på med de oplysninger du giver, men hvis oplægget er at du tilbydes betaling baseret på en nominel kapital på 2 mio kr. (kurs 100 eller 1:1 som du siger) mens egenkapitalen er 66 mio kr. er det bestemt ikke nogen god deal for dig.

Der er imidlertid mange ting der kan trække i begge retninger. Umiddelbart tyder dine oplysninger på et velkonsolideret selskab og hvis de fremadrettede udsigter til vækst, indtjening og positivt cashflow er gode og der ikke er ubehagelige forpligtelser eller risici bør dien aktier være mere værd end du tilbydes.

Bedste råd er at spørge din revisor, men du kan til en start bede selskabet redegøre for hvordan de er nået frem til at den tilbudte kurs er rimelig.

Hvem er det der står bag tilbuddet - er der en hovedaktionær der kunne tænkes at have en interesse i at få/øge sin kontrol med selskabet, og er interessen betinget af at mindretalsaktionærer kan købes ud for selskabets egne midler til storaktionærens fordel fordi tilbagekøb sker til en kurs der er lavere end markedsværdien?24/1 2019 21:31 nohope 076647Jeg synes dine oplysninger er helt utilstrækkelige og din formulering gør at jeg tænker du måske har misforstået et eller andet. Der skal flere oplysninger til, et helt regnskab, flere års regnskab, fremtidsudsigter m.m. En ting du skal være obs på er at der kan være en skattemæssig fælde ved salg af unoterede aktier ind i selskabet. Check grundigt at du ikke bliver nægtet en skattemæssig anskaffelseskurs !
Søg evt om forhåndsgodkendelse hos SKAT.TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER