Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

NOVO - City øfter anbefalingen


76984 Helge Larsen/PI-redaktør 17/9 2019 08:20
0
Oversigt

Novo får ny positiv anbefaling fra Citi

Danmarks mest værdifulde aktie kan blive løftet frem i tirsdagens aktiehandel. Den amerikanske storbank Citi har hævet sin Novo Nordisk-anbefaling til "køb".

Det kan meget vel påvirke aktiekursen, når en storspiller som Citi er på banen.

Opjusteringen sker blandt andet på baggrund af resultaterne af en stor rundspørge, Citi har foretaget blandt læger og sygesikringer om synet på Novos nye diabetespille, oral Semaglutid, der nærmer sig en markedsføring i USA, hvis myndighederne godkender pillen senere i år.

Dertil kommer stærkere vækstudsigter uden for USA, ligesom der kommer vigtige data fra studier i fedme og ikke-alkoholisk fedtlever i løbet af første halvår 2020.

"Når alle disse faktorer lægges sammen giver det en gennemsnitlig vækst i resultatet per aktie på 16 pct. over fem år, estimatet ligger 20 pct. højere end konsensus, og giver en nutidsværdi af aktien på mindst 450 kr.," hedder det i notatet.

Citigroup sætter dog et kursmål 415 kr. per aktie.

Om undersøgelsen blandt læger og sygekasser, skriver Citi, at der blandt lægerne er stor interesse for at udskrive GLP-1.

For at sygekasserne skal give bred adgang til patienterne vil det dog kræve, at prisen på oral Semaglutid sættes omkring 10-30 pct. lavere end prisen på injektionsbaseret GLP-1, skriver Citi, der forudsætter, at prisen bliver omkring 15 pct. lavere.
TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER