Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ditlevs forventninger og virkeligheden.


9244 Windstyrke 28/4 2009 23:04
Oversigt

Ditlev fremlagde Q1 med stor vægt på at forventningerne til året vil blive indfriet.

Det fremgik ret tydeligt på webcast at han havde fået mundkurv på af rådgivere/amerikanerne om ikke at gå i detaljer om diverse projekter. Det kunne blandt andet være det omstridte Cape Cod ”kennedy” projekt der står til en snarlig realisering, men det kunne også være forhandling om endog meget store ordreaftaler som strækker sig langt frem i tiden. Det var tydeligt at sikkerhed i energi og specielt vindenergi stod meget højt på kundernes prioritetsliste. Jeg mener også jeg kunne høre der sandsynligvis kommer flere investeringer i USA. Det er måske det kapitaludvidelsen skal bruges til.

Ditlev forventer tydeligt en mega ordreindgang inden for det næste halve år.
Lagrene forventes reduceret sandsynligvis fordi komponentsituationen er løst, men vel også fordi der forventes en afsætning af vindmøller på grund af at produktionen(hvis det går som forventet) ikke kan følge med.
Projekt 10 i 10 er stadig målet, fordi projektfinansieringer forventes løst da kunderne interesserer sig for klima og energisikkerhed.

Ditlev mener at kunden skal drage fordel af en aftale, underforstået at så drages kunden også til ansvar og det viser sig i ordlyden af ordreaftalen. Det er god købmandskab som viser sig på bundlinjen af Vestas regnskab.

Hvad sker der med kursen over et halvt års tid hvis forventningerne indfries.

Jeg tror forventningerne indfries, men hvordan ser andre på Ditlevs forventninger er de realistiske i den verden vi befinder os i eller er det bare tankespind af en vindenergifokuseret.



28/4 2009 23:35 alpehue 09260



Kompetent leder Ditlev, det er hvad han gang på gang har bevist.

Jeg er nu med igen, efter at have reduceret en del inden regnskab for nogle dage siden.

Nu er jeg langsigtet tilfreds, og det er jeg sikkert ikke den eneste, der er :)

Så suppleret med lidt solaraktier i FSLR og REC, så er der da grund sol og sommerhumør.



29/4 2009 00:23 Windstyrke 09277



Jeg indrømmer det ikke gerne, men jeg reducerede med halvdelen her op til Q1, har suppleret lidt igen på grund af regnskab og Ditlevs forventninger. De er som revet ud af mine.
Alt taler for at vindenergi bliver/er en mega fremtid. Allene den politiske usikkerhed om hvor energien skal komme fra og hvordan den kan blive så billig som mulig og ikke forurener er så stort på globalt niveau at det bliver en winner, men også Ditlev og co. som har kunnet overholde deres udmeldinger hver gang. Det er troværdigt og troværdighed spiller en stor rolle i min investering.
Det Ditlev fortalte i dag er selvfølgelig forventninger til fremtiden om ordrer, men kan giver også udtryk for at han har noget at have det i.



29/4 2009 00:57 alpehue 09289



Jeg anser det væsentligste punkt er, at der skæres pga. af ændring i behovet på markederne.

Rettidig omhu, da man storinvesterede i USA og Kina, og nu den naturlige opfølgning med at rette likviditeten mod kapaciteten.

Når østeuropa igen kan lånefinansieres vil der sikkert blive allokeret kontanter til expansion igen, der hvor der idag er annonceret fyringer.

Denne graf er da heller ikke så dårlig :)

http://www.netfonds.se/quotes//analysis.php?paper=VWS.CPH

Det er ren wind styrke :)



29/4 2009 01:16 Windstyrke 09294



Stillingerne der skæres her i DK er på grund af regeringen ikke vil vind. Fogh har ødelagt grundlaget for at bevare vindmøllearbejdspladserne i Dk gennem indæt modvilje.
Arbejderne opfordrer regeringen til at købe 1200 vindmøller for at bevare arbejdspladserne. Det er et tydeligt fingerpej til hvad der har ført til fyringerne. Det er for sent nu.

Vestas flytter sine produktionsplatforme til lokale områder. Det betyder USA, Asien/KINA fordi det er der den store politiske interesse og behov for sikker energi er til stede. Europæerne bliver sorteper hvis de ikke snart vågner op. England, Danmark, Italien, Det indre europa osv. nøler. Det kan der jo ikke drives forretning på.



29/4 2009 03:04 alpehue 09306



Det tæller nok også noget, at der i USA og Asien er bevilget tilskud til vind i en størrelse, der kan forståes.



29/4 2009 16:38 Windstyrke 09392



Emissionen er fuldtegnet til kurs 323.
Vestas stiger fortsat. Det betyder vel at der er nogen der gerne vil have haft nogle flere og derfor bliver nødt til at købe til udbudsprisen på børsen.
Hvornår ventes den første bølge af gevinsthjemtagning at finde sted?



29/4 2009 17:17 alpehue 09401



Jeg købte en stor klat (i min øjne) igår til 340.
Det var vist ikke så reng' endda ? :)



TRÅDOVERSIGT