Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab/Danske - Ingen grund til panderynker.


74201 Helge Larsen/PI-redaktør 5/2 2016 13:35
0
Oversigt



"Genmab/Danske: Storudsalg af aktier bør ikke give panderynker

12:17
På overfladen kunne det se mystisk ud, at ventureselskabet Johnson & Johnson Innovation har solgt en stor del sin beholdning af aktier i biotekselskabet Genmab.

Ventureselskabet er en del af den amerikanske medicinalkæmpe Johnson & Johnson, som via et andet datterselskab - Janssen - har et stort samarbejde med Genmab, der blandt andet handler om udvikling af kræftmidlet Daratumumab og teknologiplatformen Duobody.

Men der er ikke grund til at lægge for meget i udsalget, vurderer Thomas Bowers, aktieanalytiker i Danske Bank.

- Man skal være opmærksom på, at det er deres venturearm, som sælger aktier, og salget har ikke direkte relation til Janssen. Det er selvfølgelig den investering, de lavede i forbindelse med Daratumumab-aftalen for nogle år siden, men man skal mere se det på den måde, at det er venturearmen, som har været igennem deres portefølje og har besluttet at sælge, siger han.

- Det er ikke en strategisk position, og man skal huske på, at de har fået et meget stort afkast af investeringen, siger Thomas Bowers.

I 2012 købte Johnson & Johnsons ventureselskab 5,4 mio. aktier i Genmab, hvor udstedelsen dog var afhængig af en udviklingsaftale om Daratumumab mellem Genmab og datterselskabet Janssen.

Her blev aktierne solgt til 88 kr., og siden er aktien mere end ottedoblet til kurs 754 kr. Ifølge Bloomberg har Johnson & Johnson Innovation solgt 1,7 mio. aktier til kurs 753 kr.

- Der er ingen relation i forhold til samarbejdet med Genmab på både Daratumumab og Duobody-platformen. Aktien falder selvfølgelig på det, fordi aktien er solgt med rabat, men det er ikke noget, man behøver at gå i panik over i forhold til Genmab, siger Thomas Bowers.

Der har ad flere omgange været spekuleret i, at Janssen kunne finde på at købe Genmab. Thomas Bowers vurderer ikke, at udsalget har ændret noget på den front, ligesom han ikke finder det sandsynligt, at Genmab skulle blive solgt.

- Janssen er ude at kigge på muligheder, men selskabet har hoveddelen af Daratumumab-programmet, og Genmab har også selv indikeret, at man selv vil køre videre, siger Thomas Bowers.

- Mange af de handler, vi har set de seneste år, har været mellem selskaber, hvor der for eksempel har været tale om 50/50-salgssplit-aftaler, siger han.

Til sammenligning er Genmab og Janssens aftale om Daratumumab, at det danske selskab modtager 12 pct. af salget stigende mod 20 pct., hvis salget passerer 3 mia. dollar.

Daratumumab blev godkendt til salg på det amerikanske marked sidste år. I første omgang til patienter, som har været igennem mindst tre behandlingsforløb.

Ritzau Finans arbejder på en kommentar fra Johnson & Johnson".

/ritzau/FINANS



Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk
© DDK





TRÅDOVERSIGT