Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Gode resultater for for Genmabs Ofatumumab i Sclerose


76980 Helge Larsen/PI-redaktør 13/9 2019 15:08
0
Oversigt

Genmab/Sydbank: Gode resultater for middel med blockbuster-potentiale

15:05
(opdateres)

Biotekselskabet Genmabs schweiziske partner, Novartis, løfter fredag sløret for toplinjeresultaterne i to fase 3-studier med midlet Ofatumumab til behandling af patienter med attakvis multiple sklerose, og de er bedre end ventet.

Sådan lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er senioraktieanalytiker hos Sydbank, efter at Novartis fredag har offentliggjort resultater fra studiet på en konference i den svenske hovedstad, Stockholm, oplyser Novartis i en meddelelse.

Toplinjeresultaterne viser blandt andet, at patienter med attakvis multiple sklerose, der blev behandlet med Ofatumumab, oplevede en reduktion i den årlige attaktrate med henholdsvis 50,5 pct. og 58,5 pct. i det to studier sammenlignet med patienter, der blev behandlet med midlet Aubagio fra konkurrenten Sanofi.

- Jeg synes faktisk, at det er nogle data, der er lidt bedre, end det man kunne forvente. Vi havde forventet, at vi ville se en signifikant reduktion af den årlige attakrate i forhold til Aubagio, for det skulle man vise, for at Ofatumumab inden for attakvis multiple sklerose skulle have gang på jord, siger Sydbanks aktieanalytiker.

- Ikke desto mindre er det faktisk en reduktion, som er lidt højere end det, jeg ventede, og jeg tror også, at det er højere, end markedet generelt ventede, fortsætter han.

Et attak er en periode, der kan vare mellem et par dage og i nogle tilfælde måneder, hvor der opleves en akut forværring af kendte eller nye symptomer hos patienter med attakvis multiple sklerose. Herefter kommer typisk en periode med bedring for patienterne, hvor symptomerne forsvinder helt eller delvist.

Allerede i slutningen af august kom det frem, at resultaterne af de to fase 3-forsøg med midlet var gode, og Novartis oplyste, at studierne havde mødt deres primære endepunkt. Dengang kom der dog ikke flere detaljer på bordet.

Schweiziske Novartis har tidligere indikeret, at Ofatumumab har mulighed for at gå hen og blive en blockbuster-kandidat inden for behandling af multipel sklerose, så der er ikke tvivl om, at forventningerne fra i hvert fald Novartis side til midlet er store.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile



TRÅDOVERSIGT