Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Oliekatastrofen sender BP's aktier i knæ - igen igen (Opd)

10-06-10 kl. 10/6 2010 10:03

Det britiske olieselskab BP har brugt omkring 9 mia. kr. (1,43 mia. dollar) - eller 27 mio. dollar om dagen - på at stoppe olieudslippet i Den Mexicanske Golf. Det oplyser selskabet, efter BP's aktier onsdag faldt næsten 16 procent på børsen i Wall Street til det laveste niveau i 14 år.

BP mener ikke selv, at oliekatastrofen "berettiger" det kraftige dyk. Torsdag morgen fortsatte BP imidlertid nedturen med et fald på 11 procent på børsen i London. Tabet var efter to en halv times handel reduceret til 4,3 pct.

- Omkostningerne ved indsatsen er indtil dato skønsmæssigt 1,43 milliarder dollar, herunder udgifter til den umiddelbare indsats mod udslippet, inddæmning, aflastningsboringer, bidrag til golfstaterne, honorering af krav og føderale udgifter, skriver olieselskabet i en meddelelse.

Præsident Barack Obama har lovet de amerikanske vælgere, at han vil presse BP til at rydde op efter sig og betale regningen.

Der venter mange års efterspil ved domstolene oven på ulykken, der eskalerede, da BP's boreplatform i april brød sammen i Den Mexicanske Golf.

Enorme mængder olie er strømmet ud fra et borehul på havbunden, og først i august, når det er lykkes at afslutte aflastningsboringer, er der håb om, at olien bliver stoppet.

Det er den største oliekatastrofe i USA's historie, og eksperter antyder, at det kan true BP's eksistens.

Olieselskabets obligationer får som aktierne bøllebank.

Renterne på selskabets 3 mia. dollar 5,25 pct. obligationer, der udløber i 2013 handledes til under kurs 90, hvilket giver en merrente i forhold til statsobligationer på 7,57 pct., skriver Bloomberg News.

Også CDS (Credit Default Swaps - forsikringer mod konkurs) på BP er steget voldsomt.

30. april kostede det 29.000 dollar at sikre gæld på 10 mio. dollar, mens prisen onsdag blev næsten fordoblet fra tirsdag til 512.000 dollar.

- Det er ren panik, vurderer porteføljemanager Michael Doneland hos Ryan Labs til Bloomberg News.

Credit Suisse vurderer, at de samlede omkostninger for BP for at stoppe oliespildet i Golfen vil blive 37 mia. dollar eller knap 230 mia. kr., skriver Bloomberg News. /ritzau/Reuters/RB-Børsen

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )




Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar