Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Aktier/tendens: Udsigt til femte dag med fald på stribe

23-11-11 kl. 23/11 2011 07:28 | United Int. Enterprises 1.318 (-0,53%) | Rockwool Int. B 1.746 (+0,63%) | Topsil 0,00 (0,00%) | Danske Bank 242,50 (-0,49%) | FirstFarms 58,50 (+0,86%) | Pandora 600,50 (-0,41%)

C20-indekset ser ud til onsdag at lægge fra land med fald, og holder det dagen igennem bliver det femte dag i streg med røde tal for det danske eliteindeks.

- Jeg tror, vi lægger an til at lille minus. USA lukkede svagt i går, de asiatiske aktier falder også, og olieprisen falder lidt. Det er en lidt halvskidt cocktail, siger aktiestrateg Michael Drøsher Jørgensen fra Nykredit til Ritzau Finans.

Han venter, at indekset åbner negativt, men dog ikke med mere end 1 pct. fra starten.

De seneste fire handelsdage har resulteret i et samlet fald på 3 pct. i C20.

Ifølge Michael Drøsher Jørgensen kan Danske Bank igen komme i fokus efter nyheden tirsdag morgen om svenske Cevian Capitals nye status som storaktionær i banken med 5,02 pct. af kapitalen.

Danske Bank-aktien steg brat på nyheden og var fra åbningen oppe med over 6 pct. Senere beherskede markedet sig dog, og ved tirsdagens lukning var stigningen begrænset til 1,4 pct. og en lukkekurs på 74,70 kr.

Pandora-aktien var også højtflyvende oven på sit kvartalsregnskab, der viste mindre tilbagegang end frygtet. Aktien var oppe med omkring 20 pct. og lukkede 10 pct. højere i 55,05 kr. Smykkeaktien kan igen komme i fokus.

- Den steg jo forholdsvis kraftigt tirsdag, det skal markedet lige have lov at fordøje, siger Michael Drøsher Jørgensen.

Pandoras kvartalstal signalerede i øvrigt enden på C20-regnskaberne for denne omgang, og i sæsonen resterer nu kun diverse mindre og mellemstore selskabers regnskaber.

Onsdag gælder det blandt andet isoleringskoncernen Rockwool International, der ventes at vise en solid omsætningsvækst på omkring 12 pct. i sit tredje kvartal.

Ifølge SME Direkt regner analytikerne med en omsætning på knap 3,4 mia. kr. i kvartalet og en bundlinje på 162 mio. kr. ekslusive minoriteter.

- Vi har ikke nogen specifikke forventninger, men Rockwool kommer formentlig til at have det forholdsvist svært i lyset af deres relativt store eksponering mod Europa. Det er ikke en af vores favoritaktier, siger Michael Drøsher Jørgensen fra Nykredit.

Rockwool-regnskabet offentliggøres omkring kl. 12, og efterfølgende holder selskabet telekonference for investorer og analytikere kl. 15.30. Rockwool B-aktien lukkede tirsdag i 470,80 kr. efter en tilbagegang på 8 pct. i ugen op til regnskabet.

Ud over Rockwool ventes der onsdag kvartalsregnskaber fra Topsil, UIE, Sanistål og Firstfarms.

Desuden byder onsdagen på mange nøgletal fra både Europa og USA.

- Der vil være mest fokus på erhvervstillidstal (PMI, red.) fra euroområdet, hvor vi får at se, om stemningen er blevet forværret, siger Michael Drøsher Jørgensen.

PMI-tallene for november offentliggøres kl. 10. De følges i øvrigt af den nyeste opgørelse over industriordrer for eurozonen for september, der lander kl. 11, samt en række amerikanske nøgletal begyndende 14.30 dansk tid.

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - United Int. Enterprises

PRIS 1.318
ÆNDRING -7,00 (-0,53%)
ÅBEN 1.320
SIDSTE LUK 1.325
DEBAT Holdingrabat i UIE nu oppe i 46,1%
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER