Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Danske IT-aktier

Intro

Vil man som dansk aktieinvestor kaste sig ud i investeringer i IT-sektoren skorter det lidt med muligheder på det hjemlige marked. Der er dog stadig et par håndfulde investeringsmuligheder som præsenteres her.

 

På OMX Nasdaq Copenhagen er der mulighed for at investere i IT- og Telekomaktier, hvis man ikke vil bevæge sig over sundet til Sverige eller over Atlanten til den amerikanske Nasdaq-børs. En hel del af selskaberne på OMX Nasdaq Copenhagen har faktisk været børsnoteret gennem mange år og er således etablerede selskaber med en lang historik at vurdere på. Heraf stammer enkelte selskaber faktisk fra før ".com-boblen" bristede og må dermed betegnes som ".com-overlevere". Selskaber som Netop Solutions, Columbus IT og RTX Telecom har på trods af stor modgang med underskud og kapitalrejsninger trods alt overlevet i 10 år eller mere på fondsbørsen. At kursen så er en brøkdel af, hvad den var for 10 år siden er en anden, men dog vigtig detalje, som vi aktieinvestorer ikke skal glemme. IT-branchen er farlig at investere i, men man kan godt argumentere for at de ovennævnte selskaber er ved at modnes med stabiliseret drift, overskud og minimalt cash burn. Dermed er de måske på vej imod ligaen, hvor TDC, SimCorp og Thrane & Thrane er at finde. Disse er likvide aktier (for TDC må betegnelsen være ultralikvid) med analytikerdækning og markedsværdier, der gør dem interessante for institutionelle investorer fra ind- og udland. TDC må endvidere efter "gen-noteringen" betragtes som ultralikvid og som et kommende C20-selskab ved næste udvælgelse i juni 2011. 

 

Derudover findes der et par selskaber (Euroinvestor.com, Comendo, CBRAIN og Trifork), der kom på børsen i ”2. runde”, dvs. i tiden 2005-2008, hvor ".com-bølgen" var kommet tilstrækkeligt på afstand til at det igen var muligt at sende vækstselskaber på børsen med kapitalbehov og negativt cash flow. Euroinvestor.com er dog undtagelsen i den gruppe, der bekræfter reglen. Der er iøvrigt et købstilbud fra Saxo Bank (som ejer ca. 70%) til minoritetsaktionærerne på kurs 15.

 Danske IT-aktier - OMX Nasdaq Copenhagen

 RTX, Euroinvestor.com, Thrane & Thrane og Comendo kører med forskudt regnskabsår.

 

First North

På First North er der en stor håndfuld IT-selskaber, men likviditeten er meget svag, så man skal virkelig se sig for inden man evt. kaster sig ud i en investering på den børs. Det kan være svært (og dyrt) at komme hurtigt ud af sin investering igen, og man kan risikere at skulle vente længe på et evt. afkast. På den anden side kan man så også finde mindre selskaber som egentlig giver ganske pæne overskud.

 

Målt på markedsværdi står JobIndex klart ud fra mængden med over ¼ mia. kr. og med et overskud der kan måles i et 2-cifret millionbeløb. Mht. JobIndex skal man dog være opmærksom på at der er ganske få aktier i omløb, idet hovedaktionæren (og stifter) sidder på næsten alle aktier. Lidt længere nede kommer Mermaid Technology og Guava (som står foran en afnotering og tvangsindløsning) med markedsværdier omkring de 60 mio. kr.

 

Den næste gruppe af selskaber har en markedsværdi omkring 20mio kr. og der finder man Esoft Systems, Travelmarket.com og Enalyzer. 

 

Midt imellem finder man Athena med en markedsværdi på lige over 30 mio. kr. Selskabet er rykket et trin opad rangstigen til First North Premium, som er forstadiet til en notering på den ”rigtige” børs. Selskabet præsenterer som bekendt også på ProInvestors Kapitalmarkedsdag d. 9. maj 2011. (tilmeld dig her).

 

Nederst på listen er der FastPass Corporation med 13 mio kr og WirTek med ca. 4-5 mio. kr. i markedsværdi.

 

  IT-aktier First North i Danmark

 

Investeringsforeninger

Blandt investeringsforeninger er der et rimeligt udvalg, hvis man er ude efter investering i IT-relaterede aktier. Flere af de store bank-associerede foreninger har specialiserede IT-afdelinger. Man kan måske godt stille spørgsmålstegn ved om de mindste af afdelingerne har "kritisk masse" til at drive porteføljen omkostningseffektivt samtidig med at den ønskede spredning opnås.

 

IT-aktier hos Investeringsforeningerne

*Markedsværdi (akk.+udb.)

 

Her er links til de forskellige afdelingers side på Morningstar, hvor man kan se meget mere info, nøgletal og specificerede data på deres porteføljer:

Danske Invest Teknologi, Jyske Invest IT aktier, MMI MFS Teknologi (akkumulerende & udbyttebetalende), Nordea Invest IT og Sydinvest IT

 Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel