Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
MakroØkonomi Uge 25

Intro

I samarbejde med Fondsmæglerselskabet Investering og Tryghed: MakroØkonomiske Højdepunter Uge 25. Blandt flere skuffende nøgletal kunne tysk erhvervsliv sidst på ugen gyde lidt optimisme tilbage i markedet.

Bragt i Samarbejde med Investering & Tryghed http://www.i-og-t.dk

 

RD OPSIGER MOODY’S

Det var en let dans på stedet for renterne i denne uge. Niveauerne er således fortsat omkring lavpunktet for året for den 10-årige amerikanske og tyske rente. Markedet har haft fokus på tillidsafstemningen i Grækenland tirsdag aften. 

Herhjemme har vi fået Nykredits og RDs udspil til, hvordan de vil takle de problemer danske realkredit står overfor. Nykredit har offentliggjort 5 tiltag, som de vil forsøge at arbejde hen imod. De 2 vigtigste er, at man vil lave et nyt kapitalcenter i Totalkredit-regi til nye flekslån og at bidragssatserne skal hæves i løbet af første halvår næste år. Dermed ser det ud til, at de der har flekslån kommer til at betale regningen. RD kom med deres tiltag i går aftes. De vil også åbne et nyt kapitalcenter og hæve bidragssatserne. Samtidig har de valgt at opsige aftalen med Moodys. Vi kender endnu ikke de fulde konsekvenser, men danske realkredit taber 25 øre sidst på ugen. Indtil videre en behersket reaktion.


EN HURDEL OVERVUNDET

Tirsdag aften vandt den græske premierminister Papandreou og hans regering tillidsafstemningen i det græske parlament. Den er et afgørende skridt for at komme videre i forhandlingerne om spareplaner og i sidste ende den nye hjælpepakke til Grækenland. Det er dog ikke det sidste skridt. Nu vender opmærksomheden sig mod, hvorvidt premierministeren i næste uge kan trænge

igennem med en parlamentarisk godkendelse af en 78 mia. EUR pakke af budgetnedskæringer. Europæiske finansministre sagde igennem ugen, at de ville vente med godkendelse af en 12 mia. EUR betaling til landet, indtil planerne om at skære underskuddet, sælge statslige aktiver og indføre en krise afgift på lønningerne er på plads.

   
 
INDUSTRIEN I TYSKLAND BEDRE END VENTET

Blandt flere skuffende nøgletal kunne tysk erhvervsliv sidst på ugen gyde lidt optimisme tilbage i markedet. Efter at erhvervstilliden er faldet tilbage i både Kina og USA, var der ligeledes forventning om, at den tyske industri skulle melde om noget lavere aktivitet nu og de kommende 6 måneder.

Vurderingen af det nuværende økonomiske miljø var på et meget højt niveau, mens forventningerne blev dæmpet en anelse, fra et ligeledes højt niveau. Det er klart, at Tyskland ikke går fri af en afmatning inden for industrien generelt, men udmeldingerne vidner om et fortsat højt aktivitetsniveau.


  
 
DANSKE BANK UNDER KURS 95

Gennem ugen fortsatte aktiemarkedet med at falde. Markedet er karakteriseret ved en nyhedsfattig periode uden regnskaber. Problemerne i Grækenland får derfor lov til at fylde meget i medierne. Et positivt resultat ved tillidsafstemningen i Grækenland blev optaget positivt i aktiemarkedet, men indtil der er fremlagt og gennemført en række besparelser og privatiseringer, vil aktiemarkedet være nervøst. 

Danske Bank-ejede Realkredit Danmark’s overraskende opsigelse af samarbejdet med Moodys fik en negativ virkning på Danske Bank aktien.
Der er ingen forklaring på bruddet, hvilket skaber usikkerhed i sig selv. Markedets nuværende prissætning af Danske Bank aktien under kurs 95, er langt under indre værdi og i I&T har vi fastholdt, og i nogle tilfælde suppleret op i aktien. akademikeren , 30/6 2011 12:35
Dette ugebrev er det første i vores samarbejde med Investering og Tryghed. Vi glæder os til at kunne bringe et nyhedsbrev hver uge.Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel