Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
TradingNote Vestas
Branche: Industri
Markedsværdi: 116.790.000.000
Egenkapital: 1.622.000.000

Intro

Vestas kommer med halvårsregnskab d. 17. august og det er et regnskab som markedet imødeser med stor spænding – ikke mindst i lyset af den seneste udvikling i aktiekursen, der har sendt Vestas ned i kursniveauer som man skal mere end 5 år tilbage for at finde. Vi kigger her lidt nærmere på, hvad der forventes, og hvad man skal holde øje med.

Du skal have abonnement på Plus, for at læse hele denne analyse..
Læs mere


troldmanden , 15/8 2011 13:08
Flot gennemgang. Jeg tror deres Q2 meddelelse er en af de mest spændte DK regnskaber vi har set frem til længe. Det kan virkeligt gå hver vej alt afhængig af hvad de siger og fremlægger. Og presset på Ditlev Engel bliver også større og større.

Men hvis og såfremt han bliver fyret så burde man i sandheden også rense alvorligt ud i bestyrelsen. I sig selv gør lader ikke noget. Men det er altså vigtigt at få flere yngre kræfter ind og også nogle tunge udenlandske personligheder. Hvorfor er der ikke et par amerikanere i den bestyrelse?

Insolvens , 15/8 2011 13:52
Enig i, at det er en god gennemgang. Og enig i, at Q2 bliver meget spændende. Imidlertid kan jeg godt frygte, at der ikke med Q2 kommer nogen egentlig afklaring af VWS' situation i den forstand, at udmeldingerne ikke bliver så klare og troværdige, at markedet reelt tror på dem. Med andre ord frygter jeg lidt, at DE og bestyrelsen vil forsøge at købe lidt mere tid - indtil Q3 - med en lidt mere vag og henholdende udmelding i håb om bedring af situationen i sidste øjeblik. Lidt ala sidste gang med nedjusteringen. En sådan udmelding tror jeg ikke, at markedet køber i denne omgang eller vil undlade at reagere på. Det ser jeg egentlig som et væsentligt værre scenarium end en markant nedjustering og klar melding nu.

troldmanden , 15/8 2011 14:02
Ja det er helt sikkert en reel risiko/mulighed. Og tror du har ganske ret i at det ikke vil blive modtaget specielt godt hvis ikke der kommer en justering. Ellers så skal de godt nok lave en MEGET ovebevisende præsentation af hvorfor det stort set er 100% de når i mål.

Men måske der også går strategi i den. For ved Q3 vil de fortælle i detaljer hvordan det vil se ud med tripple 15 planen. Og denne bliver med 90% sandsynlighed nedjusteret. Så måske de ikke vil være så glade for at komme med nedjustering 2 kvartaler i træk. Og derfor kan man godt spekulere i enten vil tripple 15 planen blive fremrykket eller også vil de forsøge at skubbe en nedjustering af 2011 resultatet til Q3. Det sidste vil dog heller ikke blive vel modtaget. Så de er i sandheden under maksimalt pres på den korte bane. På den længere bane ser det stadigt ud til er kommer nogle rigtig interessante produkter i løbet af perioden om 12 mdr og frem til om 24 mdr
Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel