Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vær grådig når andre er frygtsomme


100217 Darvin 17/1 2022 10:33
Oversigt

Citat Warren Buffet ja, men lige nu bruger jeg selv det på visse aktier, bl.a. på Bavarian.


Kursen på Bavarian er markant undervurderet, syntes jeg, og ligger lige nu et sted hvor kortsigtede interesser er alene om spillet. I min optik ingen tvivl om at det er nu man skal købe/øge, eller starte med at købe. Det er ikke værd at spekulere på om den falder nogle procent mere. Vær grådig når de andre er frygtsomme. Lige præcis den tese har jeg da tjent styrtende på i mange år.

Kapitalrejsningen til RSV slog benene væk under aktien, men den historie skal nu ses i et andet lys. ABNCoV2 indeholder lidt samme historie. Misforstået på den korte bane.

Værdien af netop de to programmer er nærmest sat til NUL med dagens kurs. Den eksisterende forretning alene gør at man bør genfinde tilliden til aktien. Smallpox, Ebola, Monkeypox, TBE, rabies, travel vaccines ....

M.h.t. RSV så er det tværtimod oplagt at tænke at at risikoen er mindsket. Udviklingen er nu finansieret af dem selv de næste år, men netop dette gør det mere oplagt at vi får nyt om en partner til projektet i løbet af fase 3. I min optik er sandsynligheden øget for at dette sker, ikke mindsket, som lader til at være den automatisk genererede antagelse. Sker det, skal RSV vurderes helt anderledes end det er lige nu. Naturligvis har Bavarian påtaget sig selv, og os som aktionærer, noget af en risiko ved at starte selv, men lige præcis det, var jo det der skulle til for at komme videre. Risk rewards har nu et attraktivt bytteforhold i min optik.

Og så vil jeg nævne det andet program, som egentlig er det mindst vigtige aspekt i vurderingen af kursen, men som alligevel kommer til at fylde mest her i skrivet.

M.h.t. ABNCov2, som overhovedet ikke kan ses i dagens kurs (0 kr lige nu, kan man godt argumentere for), så er sandsynligheden for at vaccinen godkendes imidlertid nu meget høj, grænsende til sikkerhed. Data indtil nu har vist henholdsvis resultater på den indiskutabelt gode side, som underbygger målet med en bred vaccine, med lang holdbarhed, og anvendelses- og logistik muligheder helt i særklasse. Dertil har vi også set det ultravigtige, at vaccinen er i absolut top sikkerhedsmæssigt. Dette danner netop grundlaget for at vaccinen kan godkendes, og også kan godkendes meget hurtigt hvis aktuelt. Vi vil derfor se forhåndsordrer lige så snart fase 3 er igangsat, eller kort derefter. Skulle vi evt. om et par uger, se bedre virkning i.f.t Omikron end med MRNa vaccinerne, kan godkendelsen ske meget hurtigt, om nødvendigt.

Når nogle antyder, at vi i DK kunne være ovre (Corona)bølgen! om nogle måneder, betyder det ikke at verden er ovre Corona. Slet ikke, ligesom risikoen for nye mutationer heller ikke er forsvundet. DK er jo blot en parantes m.h.t. Corona. Og det betyder slet ikke at behovet for nye vacciner forsvinder, tværtimod. Der er ikke noget der hedder varig immunitet. Smitte giver heller IKKE varig immunitet.

Der er smitte, der er sygdom og der er fremtidigt beredskab. Vi er på vej derhen, hvor det sidste kommer til at fylde, OG bliver grundlaget for beslutninger, men de to første er stadig gældende på verdensplan. Corona kan sagtens gå på lavblus om et par År, men til gengæld dukke op med fuld styrke igen efter få år. Så der SKAL vaccineberedskab og forberedelse til fremover. Det taler vi blot ikke om lige nu.

Verden har et klart og erkendt behov for en ny og bedre generation vacciner. De nuværende holder ikke en meter, og er alt for snævre, og har alt alt for kort virkning. Hvis de/recepten hele tiden skal fornyes, vil vi hver gang være uhjælpeligt bagefter. Netop den teknologi, som Bavarian's bygger på kan være det rigtige, bredere og længerevarende svar, og deres vaccine kan naturligvis udbygges i en version 2, akkurat som HPV vaccinen er det. Foreløbig skal vi blot have version 1 godkendt, og det bliver den, er min vinkel. Kun et spørgsmål om tid.
Men sagt igen, så betragter jeg ikke dette program som det vigtigste i vurderingen af Bavarian, men som et program, der uomtvisteligt vil komme til at vægte pænt i kursen. Lige nu lig NUL.17/1 2022 12:38 troldmanden 4100219Mange pharma selskaber licensiere enten efter fase 2 hvor de så kan være med til at design fase 3 studiet, eller afventer fase 3 studiet.

Ud fra ovenstående vil jeg sige sandsynligheden for en partneraftale på RSV på den kortere bane er mindske17/1 2022 12:53 Darvin 3100220I princippet helt enig, ud fra gængse scenarier. Vil også live overrasket hvis det sker på den korte bane, men det kan også ske. Tænker mere det sker længere henne i forløbet med fase 3. Mener afgjort det bør have visse selskabers interesse. Tror også at Bavarian ved lidt mere om dette, end de fortæller os, og at det var medvirkende til at de traf beslutningen.
Men "tror" er jo ikke vished, selv om det efter sigende nogle gange skulle kunne flytte bjerge.17/1 2022 13:31 Match 1100221Tak for fin vurdering af potentialerne. Jeg købte godt op i fredags!17/1 2022 14:20 Aps invest 3100223JPMorgan: 2022 kan blive endnu et vækstrigt år
12:57
Stærke overskudsmarginer, en genoprettelse af forsyningskæderne og høje fabriksordrer kan medvirke til endnu et år med vækst hos selskaber verden over.

Sådan lyder vurderingen fra JPMorgan Chase, der er kommet med en analyse for væksten i 2022, skriver Bloomberg News.

- Vi er fortsat meget positive i forhold til vores forventninger til indtjeningen i 2022, hvor vi venter endnu et år med markant fremgang, skriver strateg Mislav Matejka i et notat.

- Trods manges frygt for pres fra stigende inputomkostninger har overskudsmarginerne gennem sidste år været meget stærke og nået nye højder i både USA og Europa, fortsætter analysen.

Den positive holdning til markederne i 2022 går imod mange af JPMorgans branchefæller, der vurderer, at stigende renter, høj inflation og fortsatte propper i forsyningskæderne vil komme i vejen for væksten i år.

JPMorgan venter i år en indtjeningsvækst blandt selskaberne i eurozonen, der er "betydeligt over konsensus" på 20 pct. Knap så positiv er Credit Suisse, der vurderer, at stigende renter kan tynge dyre aktier såsom tech-aktier.17/1 2022 14:32 Aps invest 1100224Så kan man da undre sig over det "blodbad" der har været i danske "vækst" aktier :)17/1 2022 21:03 stocktiger 1100228Spændende uge vi er inde i. Får vi en nedtur i SP500, og måske også det danske aktiemarked, eller formår SP500 at stige så meget at den nuværende lille beartrend skifter til bull igen?19/1 2022 12:12 stocktiger 0100269Sikke en shorterfest. Nogle aktier i det danske blev grønne for lidt siden og det er jo herligt. Men det har måske endnu ikke bundet ud?17/1 2022 22:05 Darvin 4100229De nyeste data fra Israel viser at 4 stik med Pfizer og Moderna er ret virkningsløse.

Viser ABNCov2 blot middel virkning, vil det være en succes. MRNA har jo givet tabt, og er ude af spillet. Det bliver spændende at følge.20/1 2022 05:31 bgadk 2100289Jeg tror ikke man kan sige at mRNA har givet tabt og er ude af spillet. Det er udelukkende de nuværende designs som bygger på en specifik udgave af spike-proteinet som ikke kan stoppe smitte.
Faktisk har mRNA teknologien den fordel at det er hurtigere at udvikle nye udgaver af vaccinen, end med andre vaccine teknologier. Man arbejder specifikt med bestemte protein sekvenser som man direkte får cellerne til at producere, og ikke større sekvenser af virussens opbygning.
ABMCov2 vil nemt kunne blive overhalet af redesignede mRNA vacciner som går specifikt efter Omikron.20/1 2022 05:52 bgadk 2100290På et tidspunkt læste jeg at det var et lille hold i USA, som var dem der designede det protein som man bedst kunne bruge til at få et effektivt immunsvar, og at de fleste vacciner har brugt deres patent til at opbygge deres mRNA og adenovira vacciner. Kan ikke lige finde artiklen igen, men fandt nogle andre interessante artikler om hvordan man finder og konstruerer de proteiner som giver det bedste svar fra immunsystemet.

https://www.nature.com/articles/s41586-020-2622-0

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2021.701501/full

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33091154/
TRÅDOVERSIGT