Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ETF vs Investeringsforeninger - sikkerhed


100506 jostema 27/1 2022 16:46
Oversigt

Hvad er risikoen ved at investere i akkumulerende ETF'er, specifikt fra iShares og Lyxor, i forbindelse med aktieudlån?

Jeg er blevet fortalt at ETF'er udlåner sine aktier, og man derved ikke er sikret, ved kunkurs af det det firma aktien er udlånt til. Hvorimod man ved de Danske investerngsforeninger altid er sikret.

Jeg havde planlagt at købe nogle ETF'er til min ASK, men nu er jeg blevet i tvivl, da jeg ikke vil stå med en risiko, for at kunne miste investeringen på grund af udlånte aktier. Omend risikoen sikkert er lille.

Er der nogen som er dybere inde i emnet, og kender noget til den reelle risiko, og om der er noget som jeg har misforstået i denne sammenhæng?

Mange tak :)




28/1 2022 16:27 jostema 0100542



Jeg prøver lige at bringe denne tråd op igen. Da jeg er meget nysgerrig på emnet. Jeg har fundet følgende inde på iShares egne ETF prospekter hos Blackrock.

"Den primære risiko ved værdipapirudlån er, at en låntager vil misligholde deres forpligtelse til at returnere lånte værdipapirer, mens værdien af den likviderede sikkerhedsstillelse ikke overstiger omkostningerne ved tilbagekøb af værdipapirerne, hvorved fonden lider et tab i forbindelse med den negative difference."

Som jeg forstår det udlånes værdipapirer, primært til shortere. Altså værdipapirerne udlånes til andre investorer som vi shorte aktier. Min ringe kendskab til shorting, er at det er en rimelig risikabel forretning, og der er risiko for at lide store tab. Og hermed potentiel konkurs.

Er der ikke nogen med dybere kednskab til emnet som har noget indsigt? Umiddelbart virker ETF'er jo virkelig gode til ASK, men kommer de med en skjult risiko? og hvor reel er den risiko?



TRÅDOVERSIGT