Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Netcompany: Stort Insiderkøb er en styrke


100530 ProInvestorNEWS 28/1 2022 08:16
2
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet.

Netcompany har været på en større kursmæssig rutschetur i år. Det skyldes ikke kun, men også et skuffende årsregnskab og vækstudsigterne for 2022. Et stort insiderkøb fra stifterne viser tillid, men også at investorerne skifter ud i startopstillingen:

· Netcompany er faldet med 32,58 % i år jævnfør nedenstående kursudvikling

· Det skyldes ikke kun, at investeringsmoden skifter hos investorerne. Fokus på prisfastsættelsen ikke mindst på grund af stigende renter, giver kursfald

· Samtidig leverede Netcompany et kvartalsregnskab, som var skuffende.

· Ikke mindst i Holland, har Netcompany haft udfordringer med kontrakter med det offentlige

· Netcompany er i færd med at integrere et meget stort opkøb af det græske selskab Intrasoft, som på kort sigt gør investorerne lidt forbeholdne. Netcompany er vant til høj men ikke mindst organisk vækst, og integrationen af nye selskab går ikke nødvendigvis altid helt af sig selv og smertefrit.

· I går meddelte Netcompany, at 2/3 stiftere havde købte aktier i Netcompany for hver ca. 50 mio. til kurs 484.

· På den ene side er det et meget stærkt tillidssignal fra stifterne, som i forvejen fortsat ejer mange aktier, at de køber yderligere op.

· Samtidig viser det også, at moden skifter, og at investorerne putter færre IT- og vækstaktier ned i indkøbskurven, og det tilmed til en væsentlig lavere kurs.


Aktiehalvering

Investorerne tror fortsat på de langsigtede vækstudsigter, men udviklingen siger klart, at det er blevet hverdag igen for Netcompany. Aktien er næsten halveret i forhold til toppen i 2021




Figur 1: Kursudvikling i Netcompany, 2022

Kilde: Nordnet




28/1 2022 09:03 Urban 0100531



Kort om Netcompany

"Netcompany hjælper forsyningsselskaber inden for bl.a. energi, fiber, renovation og vind med at understøtte digitalisering af produkter, services og interne processer via de nyeste teknologier og vores omfattende forsyningsplatform og økosystem af genbrugelige komponenter. Vi kombinerer og tilpasser således standardplatforme og genbrugelige komponenter til jeres behov, så I differentierer jer i forhold til konkurrenterne og markant reducerer jeres løbende omkostninger og time-to-market på nye forretningstiltag.

Vi hjælper store energi- og forsyningsselskaber med at tilpasse sig den støt stigende omstilling og øgede markedskonkurrence via integrerede, fleksible løsninger, der binder hele forretningen sammen med salg, service, afregning, selvbetjening, marketing og ERP på tværs af afdelinger og forretningsområder".

etc.



28/1 2022 11:18 Urban 0100536



"Netcompany vinder den ene offentlige ordre efter den anden - blandt andet store synlige projekter som coronapas og Aula. Topchef er opmærksom på, at det kan give kritik, for Netcompanys succes er netop baseret på et monopolbrud".

https://itwatch.dk/ITNyt/Brancher/offentlig_it/article13680335.ece




28/1 2022 11:41 Urban 0100537



Købet af Intrasoft International i efteråret betyder, at Netcompanys aktiviteter udvides til 13 ekstra lande.







TRÅDOVERSIGT