Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Video - Commodity Investing Explained Simply


102893 Helge Larsen/PI-redaktør 15/4 2022 10:12
1
Oversigt

A commodity is a basic good used in commerce that is interchangeable with other goods of the same type. Traditional examples of commodities include grains, gold, beef, oil, and natural gas.




15/4 2022 10:18 Helge Larsen/PI-redaktør 2102894



Lidt mere til påskedagene her omkring investering i råvarer:

Commodities, Avocado, Oil & Gas, Energy, Investing Principles & Metals.

Alexander Stahel has used several decades to research and invest in commodities, all over the world. In this episode Vonheim and Alexander discuss his passion for commodities, the investment philosophy behind the best investors, and why the next decade will be radically different from previous decades in commodities.





19/4 2022 02:07 PMPirate2 1102915



En længere udgave af den første video. Den er bestemt værd at bruge et par timer på, hvis man er interesseret i emnet.

Alexander Stahel har efter min mening god indsigt. Jeg hæfter mig især ved at han siger der er sket et tektonisk skift, og at man ikke kan bruge de sidste ti års erfaring fra råvaremarkederne til så meget i dag.

Selv har jeg set to større skift på det seneste: Det første var sidste efterår, nok p.g.a. frygt for inflation. Og det andet større skift kom da Rusland invaderede Ukraine. Begge skift er efter min mening positive for råvarerne.



19/4 2022 01:55 PMPirate2 1102914



En god kort video for dem der kunne være interesseret i råvarer, som efter min mening har to vigtige lektioner:

1) En råvare er ikke bare en råvare; der er mange varianter, som har forskellige priser. Der nævnes olie, og her kender de fleste WTI og Brent som to varianter hvor man kan se forskellige priser.

2) Futures kan til tider bevæge sig ekstremt, og her nævnes da prisen på WTI olie i 2020 blev negativ. Altså, at den der var lang en future på WTI skulle betale for at sælge den.

Det kræver efter min mening en forklaring hvordan prisen på olie kan blive negativ. For det virker unaturligt at nogen er villig til at sælge olie, og i stedet for at modtage betaling for olien er villig til at betale køberen for at komme af med olien.

For at forstå hvordan det kan ske, skal man se på futures, som er en slags derivater. Den der har investeret i en future har en forpligtelse til at købe - og modtage - råvaren en dag i fremtiden. Omvendt har sælgeren af futuren en forpligtelse til at købe og levere råvaren samme dag.

Det der skete i 2020 var at lagrene var fyldt op. Det fik prisen på WTI futures til at falde voldsomt, da de professionelle ikke ville indgå en forpligtelse til at aftage olie de ikke kunne lagre. Men mange spekulatorer der ikke så der ikke var plads til olien i lagrene tænkte kun på, at de kunne købe olie til en utroligt lav pris. Og de professionelle ville gerne sælge til dem til den lave pris, da de vidste de ikke havde nogen steder at lagre den olie de var forpligtet til at modtage.

Så kort før dagen hvor der skulle ske exercise på futures udbrød der panik. Dem der havde forpligtet sig til at modtage olien ville få voldsomme omkostninger til at transportere olien hundreder af kilometer væk til steder hvor ledig lagerkapacitet var tilgængelig. Og der var ikke ledig transportkapacitet til at transportere olien.

Derfor blev olieprisen negativ. Det var efter min mening især spekulatorer der købte futures til en usædvanlig lav pris uden større indsigt i markedet. Og de brændte fingrene i en grad, så de ikke alene tabte hele deres investering. De blev også nødt til betale for at komme ud af deres tabsgivende investering.



TRÅDOVERSIGT