Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Status II


10290 lessismore 7/5 2009 20:00
Oversigt

S&P har nu været oppe at røre ved januars top og hurtigt tabt pusten igen. Bernanke vælger sine ord på en guldvægt i aften, men spørgsmålet er om det nytter noget.

At se Danske Bank stige 10% på sådan en dag kan give mig kuldegysninger. Det er så ekstremt og DK stiger da også langt voldsommere end resten af Europa set over den sidste uge.

Jeg har godt nok selv lavet 33% på de positioner jeg i år har været inde i (10% i forhold til samlet kapital) og det kunne have været langt mere med en højere risikoprofil, men det der foregår i øjeblikket får alle mine røde lamper til at blinke. Jeg har lavet 4% på dagens investeringer (ind i går og ud i dag), men har ikke efterladt noget uden opsyn. Jeg er "all out" nu igen ( forsøgsvis short i min modelportefølje).

Forcerer S&P500 930-niveauet i de kommende dage, skal den længere op, men min helt klare holdning er, at jo længere den når op før den vender, des brattere fald. Det er derfor ekstremt risikabelt at være med på aktiemarkedet nu.

Der er lavet 3-cifrede gevinster i år af de meget risikovillige som gik ind i januar og holdt ved, men dem der er gået ind i de seneste dage må have stort behov for spænding. Jeg tror ikke risikoen bliver meget højere end lige nu. Der bliver da også meldt ud om gevinsthjemtagning nu, og når først bolden ruller vil der blive trængsel ved udgangene.

Godt! Er jeg skræmt? Nej. Det kører jeg personligt for lav en risikoprofil til. Mit fokus er primært hvor man skal placere sig i de forskellige faser af krisen. Vælger man rigtigt, bliver man én af dem pengene bliver flyttet over til når de skifter ejermand. Vælger man forkert bliver man genstand for krisen.

Det jeg forsøger at sige med dét er, at krisen ikke for alle er noget skidt. Der ligger en masse muligheder gemt i den. Det der sker under recessioner og depressioner er, at pengene bliver flyttet rundt. Hverken mere eller mindre på det økonomiske plan.

Renten er sænket i dag og vi nærmer os grænsen for hvornår der ikke er mere at gøre ad den vej.

Jeg er nysgerrig på at høre hvad der bliver tænkt derude i forhold til om man tror at stigningen fortsætter og hvorfor.

Fortsætter stigningerne?

En hilsen fra en helikoptertur.



7/5 2009 21:09 loevquist 010295



Hej lessismore

Tak for dine betragtninger, jeg er enig med dig langt hen ad vejen. Lige nu er markedet ekstremt volatilt.
De store stigninger i Danmark kan formentlig forklares med at Danmark har haft et lille efterslæb efter US, som er steget voldsomt. Ved faldende er DK fulgt godt med, men har desværre ikke løftet sig i samme takt. Jeg tror de seneste dages store stigninger er et resultat af dette. Flere af de store selskaber befinder sig nu i en oversolgt zone, hvilket indikerer en skarp korrektion nedad. NKT og APM regnskaberne kunne være triggere for en nedtur, som formentligt vil udløse et panikudsalg omfangsmæssigt på linje med "panikkøbene".

At ballonen måske skal tage lidt mere varm luft er en mulighed, men når den springer, så bliver det med et brag.



7/5 2009 22:31 lessismore 010304



Har lige læst SAXO Banks Q2 oversigt, og uden at det skal lyde som om jeg sluger det råt, så gør det i hvert fald indtryk, at de optrapper deres negative forventninger til vækst med 4-6 % på bare 1 kvartal. Fra -36% til -40% for Europa og fra -30% til -33% for USA. http://dk.saxobank.com/da/Pages/default.aspx

Citat: "...vi mener stadig,at nedskrivninger fra Østeuropa og opbremsninger i Kina vil være den primære drivkraft for negativ vækst og mild defl ation i resten af året,« siger David Karsbøl.

Saxo har lavet deres "Outrageous Predictions for 2009", som de også lavede i 2008 og har været forbavsende præcise på trods af de ekstreme (og "Outrageous") forudsigelser.

De møder nogen modstand på CNBC, men lur mig om ikke de får ret igen, ligesom Peter Schiff. Desværre.

Markedet har været oppe at hente luft. Spørgsmålet er hvor længe det kan holde vejret?



7/5 2009 22:38 collersteen 010307



Udmærket indlæg.
Jeg kiggede lige på VIX og det er ikke fordi den er specielt høj ift. de sidste 6-9mdr, hvilket jo tyder på at markedet ikke er specielt bange/nervøst pt. Selvfølgelig er niveauet stadig højt historisk set, men alligevel...
http://finance.yahoo.com/echarts?s=%5EVIX#chart1:symbol=^vix;range=3m;indicator=dividend+volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined

Det må så også betyde at der må være nogle relativt billige puts rundt omkring som kan købe. Det tror jeg faktisk lige at jeg vil kigge lidt nærmere på.... Maj-optioner med udløb 3.fredag i maj må jo være ret billige at komme til og give bang for the buck hvis en stor korrektion er lige rundt om hjørnet.
Alternativt er der juni-optionerne som giver lidt længere tid til korrektionen kan indfinde sig.....

Spændende om sell in may osv kommer til at virke i år.....



7/5 2009 22:48 lessismore 010310



Ja, jeg var også inde og kigge på VIX i dag, men konkluderer at den retter sig mod at markedet har været støt stigende over en periode. De voldsomme udsving indenfor stigningen synes ikke at påvirke den meget.

Plejer synes at være sat ud af spillet i øjeblikket, så "sell in may" kommer måske blot "tilfældigvis" til at passe :−).



8/5 2009 18:39 collersteen 010488



Her er iøvrigt kursliste for SP500 optioner...

http://quote.morningstar.com/Option/Options.aspx?Ticker=spx



8/5 2009 20:04 lessismore 010493



Tak for det. Den havde jeg ikke. Der er ikke noget som gode links.



9/5 2009 02:23 loevquist 010537



Hvor handler du de amerikanske optioner henne, coller?



9/5 2009 10:31 collersteen 010553



Jeg handler ikke endnu, men jeg er som skrevet andre steder ret interesseret i snart at gå igang med US options i det små.
Næsten enhver amerikansk broker med respekt for sig selv tilbyder det - selv er det min plan at starte i det små gennem Etrade DK (evt. Etrade US konto - jeg ved det ikke helt præcist). På sigt (hvis det går godt) kan det være at jeg vil finde en billig optionsbroker i USA, for det er ikke mit indtryk at Etrade er den billigste på det område.
Den tid den sorg.



10/5 2009 17:30 collersteen 010673



Her er lige de mest kendte og priserne.... Tilføj endelig flere.
Der er en broker med Z der har noget lyserødt på deres hjemmeside. Kan bare ikke lige huske deres navn. Har prøvet med zeppo, zatto, zappo men uden held.

http://www.scottrade.com/online_trading_commissions/index.asp
https://us.etrade.com/e/t/prospectestation/pricing?id=1206010000
http://www.interactivebrokers.com/en/accounts/fees/commission.php?ib_entity=llc
http://www.tdameritrade.com/pricing.html



10/5 2009 17:37 loevquist 010675



Det er Zecco .. www.zecco.com

The Zecco Syrens kan findes på youtube :)



10/5 2009 17:41 loevquist 010676



Ameritrade vil ikke have danske kunder..

Desuden er der MBTrading, www.mbtrading.com .



12/5 2009 23:40 lessismore 010955



Her er endnu et link, der måske har intereesse:

http://man.barchart.com/pl/man/ib/mktcom.asp



12/5 2009 23:41 lessismore 010956



Skal pastes ind.



TRÅDOVERSIGT