Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Drawdowns


103614 tommycarstensen 22/5 2022 11:19
4
Oversigt

Hej alle. Jeg bemaerker reduceret aktivitet her paa forum. Nogle af jer er maaske triste over kursfald. Hvis man ikke skal bruge pengene i morgen, saa skal man maaske vaere glad. Ikke fordi man har masokistiske tilboejeligheder, men fordi kursfald betyder mulighed for at tilfoeje gode selskaber til portefoeljen. Det hele falder ikke synkront, men de gode virksomheder bliver heldigvis ogsaa trukket med ned i faldet; en pointe som en anden skribent ogsaa naevnte i en anden traad. Var det PMPirate2 eller DjengisCash eller en tredje?

Jeg har vedhaeftet en figur med drawdowns fra 1987 og frem for Microsoft, Apple, Amazon, Google og Berkshire, hvor man kan se, at selv de bedste virksomheder fra tid til anden bliver sendt til taelling i hjoernet.

Saa op med hovedet til de triste. Koebsmulighederne begynder langsomt at pible frem, og det boer fejres og omfavnes. Rigtig god soendag til alle.

Jeg har ogsaa vedhaeftet en figur med de bedste aktier i S&P 500 siden 1987. De har alle haft store drawdowns paa et tidspunkt. Klik paa figurerne for at goere dem stoerre.

Til dem, der ikke ved, hvad et drawdown er:
https://en.wikipedia.org/wiki/Drawdown_(economics)
"The drawdown is the measure of the decline from a historical peak"




22/5 2022 12:25 DjengisCash 3103619



Tommy, fine grafer du deler med os.

Lad os også tilføje danske Novo Nordisk (ingen over og ingen ved siden af), der for cirka 5 år siden blev savet midt over på kursen. Efterfølgende er det jo gået ret så fantastisk.

Du har nok ret i, at der er en vis tristhed, der lægger en dæmper på skriveriet herinde, men for mit eget vedkommende bruger jeg ikke tiden på at være trist over de slag markedet giver. Det ligger nok i min natur, at jeg i stedet spejder efter først kommende mulighed for at slå igen, hvad mit alias jo også indikerer.

Så jeg er over 90 procent investeret og har fastholdt min strategi fra årets begyndelse med stor overvægt af value aktier med positivt cashflow. Og så er der blevet swingtradet flittigt med Mærsk som den foretrukne "korkprop".

Største skævert har været køb af Netflix efter den var faldet 70 procent fra toppen, da den nu er nede med 75 procent.

Stjernen i porteføljen har været DS Norden, der sammen med gevinsterne fra swingtrade i Mærsk trækker det samlede afkast år/dato i et lille plus. Jeg ved godt, at vi lever i jantelovens hjemland, så jeg fortæller det ikke til andre end dig ;−)





22/5 2022 12:55 tommycarstensen 3103622



DjengisCash Se figuren nedenfor med Novo Nordisk :−) Jeg blev distraheret, inden jeg naaede at faa den postet.

Jeg er selv i minus YTD. Et af lyspunkterne har vaeret min Tesla-short, som jeg aabnede i kurs 500 og siden loebende har tilfoejet til. Jeg hentede den sidste profit hjem i fredags, selv om jeg stadig synes Tesla er overvurderet med minimum 50%. AB InBev udgoer cirka halvdelen af min portefoelje. Deres margener har desvaerre vaeret paa slankekur i Q1, men det maa blive en anden traad. AB InBev er nede med knap 10% eller noget i den dur YTD.



22/5 2022 14:00 DjengisCash 4103623



Tommy, Tesla er en aktie jeg følger dagligt selvom, jeg hverken shorter eller kunne drømme om at købe. Aktien er falde 47 procent fra ATH, men er stadig alt for dyr, som også du vurderer.

Jeg følger Tesla, for når den aktie har fundet en forståelig pris, så er markedet totalt "afluset for aktie-hype".



22/5 2022 14:58 tommycarstensen 3103625



DjengisCash Ja, jeg har det lidt paa samme maade med Tesla. Saa laenge alle domino-brikkerne ikke er/var faldet, saa er/var vi stadig ikke kommet i maal. Hvis den ryger op i kurs 900-1000 i loebet af de naeste par uger/maaneder, saa genaabner jeg min short. De tidlige aktionaerer har haft et flot afkast med Tesla. Jeg kan se, at Rivian er faldet stille og roligt med cirka 90% fra toppen.




22/5 2022 12:44 tommycarstensen 4103621



Vedhaeftet ogsaa en figur med drawdowns for Novo Nordisk, Coloplast og Genmab siden aartusindskiftet. Nogle af jer maa have haengt lidt med hovedet i 2012, da Genmab havde tabt 90% af sin vaerdi fra toppen. Det gik vist udmaerket sidenhen for den risikovillige og taalmodige investor. Jeg har ikke tjekket, om der er fejl i data.

Jeg har ogsaa vedhaeftet en figur med de EU-virksomheder i Stoxx600, der har klaret sig bedst siden aartusindskiftet hvad angaar kursstigning. De har helt sikkert alle haft drawdowns paa mindst 20% en eller flere gange. Jeg har ogsaa inkluderet Genmab, Novo Nordisk, Coloplast, Ambu og DSV. Jeg har ej heller tjekket disse data for fejl.

Past performance is not indicative of future results.

Klik paa billederne for at goere dem stoerre.




22/5 2022 14:24 tommycarstensen 2103624



P.S. Jo, der havde sneget sig et par fejl ind i data i perioden 2000-2004. Jeg syntes nok figuren saa lidt maerkelig ud. Vedhaeftet en rettet figur. Jeg skal ikke kunne sige, om der stadig er fejl i data for Genmab. Den har vaeret ret volatil i sine unge dage, saa det er svaerere at faa oeje paa fejl. Jeg tilfoejede i oevrigt DSV og Ambu.




23/5 2022 14:05 007 0103635



Hej Tommy, hvad anvender du oplysningerne om tab til?



23/5 2022 14:54 tommycarstensen 1103636



007 Stort set ingenting. Jeg ville bare opmuntre folk herinde og opfordre dem til ikke at sælge de gode virksomheder i deres portefølje. Jeg ville vise, at alle virksomheder oplever store tab af markedsværdi på et eller andet tidspunkt. Berkshire er eksempelvis blevet halveret i værdi 3 gange de seneste cirka 50 år.

Jeg prøver faktisk så vidt muligt selv at lade helt være med at kigge på kursgrafer. Hvis et hus på Strandvejen, der genererer en halv million i lejeindtægt, er steget fra 2 millioner til 4 millioner kroner, så er det stadig meget billigt. Det interesserer mig ikke, om det førhen kostede 2 millioner eller 64 millioner kroner. Men jeg holder da øje med, om ting falder i pris, fordi på den måde opdager jeg nogle gange tilbud på sektorer eller enkelt-aktier. Hvis et hus er faldet 50% i værdi, så er det ikke usandsynligt, at det er gået hen og blevet billigt.

Et hus er i øvrigt ikke verdens bedste eksempel. Jeg håber det giver mening alligevel.



TRÅDOVERSIGT