Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu og Bavarian - shorts


103673 CSørensen 25/5 2022 04:20
Oversigt

Hvad betyder den ekstreme andel af shortpositioner lige nu for, hvad der kan forventes at ske med Ambu-kursen? Aktien er shortet med 17,91 % (https://oam.finanstilsynet.dk/#!/stats-and-extracts-most-shorted-danish-shares), og ifølge https://shortnordic.com/detaljer_selskap_alle.php?&land=denmark er alle de store shortpositioner i win. Der er åbnet for ca. 1,4 mia. kr. shortpositioner i maj, de fleste siden den 19.maj til ca. kurs 94, og kursen er nu 88,24.
Hvornår tror I, at gevinsterne bliver hjemtaget, og vil det mon ske på én gang? Og hvad gør det ved aktiekursen - den går vel op? Er det så nu, man bør købe, eller er der stadig lang vej til bunden for shorterne, som selvfølgelig vil have kursen længst muligt ned?

I forhold til Bavarian ser det lidt anderledes ud - her er de fleste stort shortpositioner i tab lige nu. Betyder det, at vi kan forvente, at kursen skal ned under de 134, før vi kan håbe på opgang? Og vil det mon blive et kort sus op, ligesom i sidste uge, så vi skal handle hurtigt, hvis vi vil ud, mens den er oppe? Hvad skal der til, for at aktien "får lov" til at stige lidt mere naturligt, uden at shorterne presser den ned igen?

Undskyld, hvis svarene på dette er helt indlysende eller omvendt helt umulige at sige noget om - som det nok fremgår, har jeg ikke meget forstand på dette. Men også derfor, jeg tillader mig at spørge jer kloge mennesker herinde :−)

Bh Christian25/5 2022 07:25 tommycarstensen 4103675Christian, jeg kan kun svare for mig selv. Jeg er ligeglad, hvor shortet en aktie er. Jeg kigger nogle gange kun på det af nysgerrighed. Hvis jeg kan købe Ambu til kurs 10 i morgen, så må shorterne for min skyld gerne øge deres positioner. Hvis den falder yderligere, så køber jeg blot flere aktier.

Kurs 10 er et ekstremt eksempel. Så langt ned kan jeg ikke forestille mig, at den falder.

Da jeg købte Pandora var det vist nok den mest shortede aktie i Danmark, hvis jeg husker rigtigt. Det betyder ingenting for mig.

Jeg er i øvrigt tilhænger af short-handel.

Jeg har ikke for nyligt opdateret vedhæftede figur, fordi jeg havde problemer med et SSL-certifikat, men den viser Ambu Short. Klik for at gøre den større. Flere figurer her, som jeg skal have opdateret:
https://www.midgardfinance.com/short/

AMBU B.CO
25/5 2022 10:53 Hyst 2103681Man skulle jo næsten tro, at shorts sættes når aktien befinder sig i en nedadgående trend?

Så til slut om hvem der tør løbe den største risiko - kursen kan jo ikke blive ved med at falde - med undtagelse af konkurs selvfølgelig - teoretisk set.

Ejer ikke aktien.26/5 2022 01:38 tommycarstensen 2103703Hyst Jeg synes jeg har set det samme mønster som dig. Måske handler det om, at de handler på momentum, og når først, der er kommet hul på bylden, så håber de det kan falde yderligere og hurtigt?

Jeg har selv shortet en aktie yderligere efter fald, men det var fordi den var kommet tættere på konkurs. Så giver det mening. Men Ambu er ikke konkurstruet, så det undrer også mig.26/5 2022 17:35 Hyst 1103716Ja, dine grafer viste det tydelig i dette tilfælde, men den der shorter til sidst lever farlig.

Konkurs er selvfølgelig den ultimative gevinst.

Jeg har aldrig shortet.

Men er glad for mine US i dag (hvis det holder).TRÅDOVERSIGT