Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Inflation - midlertidig eller ej?


103746 Aliaz 28/5 2022 10:45
2
Oversigt

Kan man vurdere på om inflationen i øjeblikket er midlertidig eller ej? I givet fald hvordan?
Mon ikke inflationen kommer markant ned i løbet af 1-2-3 år? Hvis de forventede rentestigninger når at blive effektueret sætter det vel meget af den økonomiske vækst i stå og så løser inflationspresset vel sig selv - eller hvad?



29/5 2022 12:14 PeterVesterager 5103759



Inflationen kan ikke forudsiges med stor præcision. Den amerikanske centralbank (Federal Reserve) arbejder fuld tid på at forudse bedst muligt, hvor inflationen er på vej hen - og de rammer sjældent særlig præcist.

Man ser lige i tiden at det kan ligne vi har ramt toppen iht. year-over-year inflation, men dette skyldes selvfølgelig også at vi "haler ind" på de stigninger vi begyndte at opleve sidste år.

For at du kan forudsige hvor inflationen skal hen, så skal du eksempelvis vide om krigen i Ukraine snart stopper (hvis den overhovedet stopper), og at olien begynder at flyde fra Rusland til vesten igen. Også, så skal du vide om Kina åbner fuldt op for deres produktion igen, så at der ikke længere er et stort backlog af ordrer på eksempelvis microchips.



31/5 2022 07:02 StockBull 0103785



Kommer an på hvordan man definere "med stor præcision" FED har trods alt kunne holde inflationen mellem 0-2% siden 2010. https://www.macrotrends.net/countries/USA/united-states/inflation-rate-cpi

FED forventer inflationen falder til 3-4% inden udgang af Q4-2022 og det er vel et rimlig præcist bud. Man kan selvfølgelig frygte FED hæver renterne for meget så inflationen falder for hurtigt og der i stedet komme deflation (negativ inflation) som kan skade økonomien endnu mere end inflation. Så mit bud er, at rentestigningerne ikke bliver så aggressive som mange går og frygter.



TRÅDOVERSIGT