Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske aktier: Ikke helt kopiering af USAs stigninger


103765 ProInvestorNEWS 30/5 2022 07:04
4
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet.

De amerikanske aktier steg meget markant onsdag, torsdag og fredag. I alt var der tale om stigninger på mere end 4 % for S&P 500 og mere end 6 % for Nasdaq composite efter at de danske aktier gik tidligt på weekend, onsdag. Danmark har noget at indhente og en del til gode. Desværre får de danske investorer nok kun det halve af den amerikanske stigning, og det er der en række grunde til:

De danske aktier bør åbne med "markante" stigninger mandag
Som en konsekvens af de stigninger, som de danske investorer er "gået glip af". Mens det danske marked holdt pause på grund af hellig/feriedage, tog de amerikanske investorer for sig af retterne
Teknologiaktierne fik vendt den negative udvikling, som har præget de seneste dage og uger forud, og steg markant. Tesla steg eksempelvis med mere end 15 % torsdag og fredag.
Aktierne indenfor konsumentvarer og cyklisk forbrug, som de seneste uger har fået en meget solid nedtur, steg markant onsdag-fredag.
Der var stigninger bredt set.


Derfor må danske investorer nøjes med mindre

Det danske aktieindeks har ikke nogen Tesla.
Den seneste uge har det været svært for danske aktier at følge den generelle positive tendens 1:1. Det skyldes, at investorerne har kommet cykliske varer i indkøbskurven, mens selskaber som Novo Nordisk, Coloplast, Novozymes etc. er blevet valgt fra og er faldet.
USD har været på retræten. Det skyldes det ret markante rentefald, som har været i USA; at rentekurven er fladet og fokus på, at ECB snart skal til at røre på sig hvad angår renten. Større danske aktier, ikke mindst indenfor life science synes godt om stigende renter.
Danmark har ikke, som USA, en række privatforbrugsaktier som Nike, Disney, tøjmærker, varehuse, supermarkedskæder etc. Det er bl.a. disse selskaber, som er steget markant fra onsdag-fredag.
"Når det regner på præsten, drypper det på degnen". Oversat til aktiesprog og kursudvikling betyder det noget i retning af, at aktierne globalt set ofte reagerer i takt, men ikke alle (med/mod)vinde blæser lige kraftigt.


Uanset bør der være lagt op til markante stigninger fra start med stigninger mellem 1,5-2 % mandag fra morgenstunden på indeksniveau




30/5 2022 08:08 Læreren 2103768



Jeg tror vi får en af de største stigninger i indexes historie i dag ! I øvrigt er der usædvanligt mange fejl i mange nyhedsmedier i dag, om USA er lukket eller ej, om aktier vil stige eller falde, det er som om journalisterne ikke er rigtigt vågne i dag! Nå, lad os med glæde se frem til kl 9.00



30/5 2022 08:43 ProInvestorNEWS 0103769






30/5 2022 10:36 Læreren 0103771






30/5 2022 12:13 ProInvestorNEWS 0103772






TRÅDOVERSIGT