Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

A.P.Møller


104308 Perth 5/7 2022 15:01
4
Oversigt

Det er ikke helt tydeligt at se:

- JPMorgan har hævet kursmålet til 30.800
- At Tyske Peers Hapaq-Lloyd lige nu har et købssignal ala NordicStock
- At A.P.M`s indtjening, også i år, er større end samtlige C25 selskaber tilsammen.

Det fejrer vi med at sende den dørken, P/E vil være under 2 ved Q2 regnskab.
Man skulle måske mene at, lige præcis de, kunne tåle en nedgang i indtjeningen modsat mange andre



6/7 2022 06:36 Vær-kritisk 4104311



At kursen falder betyder jo ikke at de er i fare. De kan sagtens "tåle" noget nedgang -og stadig tjene gode penge. Men som skyerne bliver mørkere og mørkere og recessionen truer, så bliver udsigterne og dermed betingelserne dårligere og dårligere for næsten alle firmaer, og det reagerer børserne naturligt nok på fordi de ser fremad.

Personligt tror jeg at raterne har peaked for denne gang. Alligevel er jeg ret sikker på at APM vil levere endog særdeles gode regnskaber mange kvartaler frem. Det hænger sammen med dels at de har lavet mange lange kontrakter, mens raterne var på deres højeste dels at raterne trods ugers sivende tendens stadig er meget højere end hvor de kommer fra.

Jeg solgte mine for ikke så længe siden, men venter og satser på yderligere tilbagefald inden jeg genkøber. Når først der går frygt i den så bliver alt sendt ned.



6/7 2022 10:57 DjengisCash 2104319



Markedet bestemmer prisen og alt hvad der smager af konjunkturfølsomt bliver solgt fra lige nu.

Når det kommer til Mærsk, med en PE på under 2, så virker det jo helt absurd, for alverdens ulykker synes allerede at være indregnet i kursen.

Men der kan sagtens være bred enighed i markedet om, at kursen på Mærsk skal være 30.000 om et år, men hvis den kortsigtede trend fortæller, at kursen ikke har ramt bunden endnu, så venter køberne. Det giver derfor mening for mange at vente en måned og samle op på et endnu lavere niveau, måske.

Når først trenden vender så går det stærkt, så jeg regner det ikke så nøje, om jeg køber til 15.000 eller 17.000, jeg vil have plads ombord, når skibet lægger fra kaj.

Og så er der lige den positive vinkel, at de aktuelt lave priser er godt for selskabets opkøb af egne aktier, og det er med til at sikre, at bunden ikke ryger helt ud kursen.



7/7 2022 07:55 Vær-kritisk 2104323



I samlet flok synes centralbankerne at være indstillet på at få banket aktiviteten i økonomien ned for at få styr på inflationen. Og det gør indtryk, tydeligvis. Råvarepriserne falder kraftigt pt, og det er lige fra bomuld til kobber til olie osv. Et tegn på vel at investorerne er ved at indstille sig på en opbremsning (mulig recession). Og der er ingen tvivl om heller at forbrugerne overalt også bliver ramt på købelysten pga den høje inflation tilsat voldsomt stigende renter. Den opbremsning vil nok bidrage til at løse de meget og længe omtalte forsyningsproblemer, og det vil jo være godt for de fleste økonomier. Men den kommer ikke uden smerte. Og det vil være rederierne der mærker smerten ved en kombination af lavere rater og lavere volumen. På den måde kan der godt komme et let negativt nyheds-flow omkring rederierne. Jeg ville på nuværende tidspunkt ikke selv turde satse på at kursen snart er tilbage omkring seneste top. Men jeg tør godt sige at de næsten mange kvartaler vil de stadig tjene gode penge og det vil nok holde en hånd under kursen.

Men, men, markedet generelt er i vildrede, og der kan godt komme vilde rebounds lige pludseligt. And who knows, måske meget snart. De nævnte store fald i råvarepriserne kan jo måske få nogen til at tro at det vil eliminere inflationsfaren og således få centralbankerne til at slappe lidt af med rentestigningerne.

hav en god dag derude



7/7 2022 10:18 DjengisCash 1104331



Et lille pip fra konkurrenten Cosco om, at de fortsat tjener gode penge sender Mærsk op med 5 pct




7/7 2022 12:15 Svinnius 2104334



At raterne skulle nå tilbage til top niveau ville betyde at vi var midt i en ny verdenskrig eller lignende. Når det er sagt er raterne stadig 3-4 gange højere end "normalen" fra før covid, og visse indeks er steget de sidste par uger. Vi har stigende "congestion" i europa og på den amerikanske østkyst, og er nu på vej ind i højsæsonen for import. Alt tyder på at vi vil holde høje indeks til nok nye skibe rammer vandet fra slut 2023. Penge skal de nok tjene rigeligt af, så må man bare håbe at aktionærerne får del i dem.



7/7 2022 14:07 DjengisCash 3104338



2.500 kr i udbytte pr aktie for 2021 og estimeret udbytte på 3.500 kr
For regnskab 2022. Læg hertil aktietilbagekøb for 10 mia USD.

Så pengene finder vej til aktionærerne.

Flere skibe i søen løser ikke de flaskehalsproblemer der er skyld i de aktuelt høje rater. Ny tonnage kommer bare til at ligge i kø udenfor havnene.




8/7 2022 21:02 EIMiller 0104363



Hvor får du aktietilbagekøb på 10 mia USD fra?

Er det dit eget gæt?



8/7 2022 21:51 Hyst 1104366






8/7 2022 22:44 DjengisCash 3104368



Det står i regnskabet for q1:

Share buy-back
In addition to the share buy-back programme of USD 5bn (around DKK 32bn) that was initiated in November 2021, an additional share buy-back programme of USD 5bn (around DKK 32bn), resulting in a total commitment of USD 10bn (around DKK 64bn), was approved at the Annual General Meeting in March 2022.
During Q1, A.P. Moller - Maersk




10/7 2022 17:58 EIMiller 1104382



Jeg havde overset at det var 2 gange 5 mia usd. November 2021 og marts 2022.

Så tak for opdateringen.



8/7 2022 06:54 Vær-kritisk 3104347



Får vi en recession, så vil aktiviteten falde og både virksomheder og private vil købe færre varer. Det vil tage tid, inden det fald slår fuldt igennem. Jeg tager tit fejl, men jeg forudser, at volumen vil være faldet noget inden eller i takt med at der kommer en del ny kapacitet på markedet. Congestion eller ej, det tror jeg vil få raterne til at falde. Men helt enig, sammenlignet med hvor de kom fra, så er raterne stadig meget høje, og derfor, som også nævnt før, tror jeg Mærsk vil levere flotte regnskaber de næste mange kvartaler frem, men det ligner at festen snart vil ebbe ud.

Men....Hvis Putin pludselig vil ha fred, så vil der blive skruet vildt op for musikken, overalt.




8/7 2022 10:06 DjengisCash 4104356



Kriser kommer og kriser går, sådan har det altid været.

Det bedste bud på fremtiden er derfor, at det mønster fortsætter.

Man siger, at aktiemarkedet er foran udviklingen, og det er sikkert rigtigt. Men det er ikke det samme som, at aktiemarkedet er langsigtet, for det er det nemlig ikke.

En langsigtet rationel prisfastsættelse burde tage højde for skiftende konjunkturer, hvorfor konjunkturfølsomme aktier som Mærsk burde handles i et meget smallere prisspænd, end det vi historisk har erfaret.

Med den viden skal man blot købe, når markedet går i sort, som nu.



17/7 2022 18:47 tommycarstensen 2104522



Supply Chains Inching Back to Normal Brace for Headwinds of Softer Demand https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-07-17/when-will-supply-chains-return-to-normal
Shipping strains are on the mend, but a painful spell of weaker demand might be next.



18/7 2022 07:12 Vær-kritisk 0104527



Ja, jeg tror altså stadig containerrederierne er ved at gentage tidligere tiders fejltagelser. Opløftet og fuld af optimisme af et hot, hot, red hot marked bestiller de skibe en masse skibe. Jeg læste et sted at der er ordrer for hvad der svarer til 25% af nuværende kapacitet. Ret vildt.

At markedet har været red hot skyldtes jo ikke alene mangel på skibe. Det startede vel med langtrækkende konsekvenser forårsaget af skibsproppen i Suez, oveni det har verden været præget af enorme forstyrrelser i produktionsledet pga covid, og hertil congestion i havne overalt, nu tilsat en krig Europa.

Men nu ligner det vi er på vej ind i en periode med økonomisk nedgang eller i hvert tilfælde væsentlig lavere vækst. Og lavere vækst = lavere fragtmængde, som jo ikke er så godt for rederierne. Også derhen at den lavere fragtmængde nok også i sig selv vil bidrage til at løse congestion problemerne osv osv, ligesom man må formode covideffekterne langsomt forsvinder eller bliver mindre. Det vil ikke ske overnight. Men de mange skibe bliver heller ikke leveret overnight. Men der synes at være en reel risiko for at hele dynen er sat i drift til en forandret (normal) verden med lavere volumen, no congestion, færre covid forstyrrelser osv. Og hvor alle skibe nu er fulde, så forudser jeg en tid, hvor rederierne vil have mange flere skibe, men ikke meget mere fragt at sejle med. Konsekvensen er, masser af tom plads på skibene. Det er dyrt.

I gode tider er det let at være disciplineret. Men det plejer at knibe voldsomt med diciplinen når alle har tom plads, hvilket kan og plejer at udløse store fald i raterne.

Jeg er ikke nervøs for de næste års tid, her vil der komme fine regnskaber, bl.a. fordi rederierne har lavet fede lange kontrakter i disse gode tider. Men ser vi længere end det, så ser jeg mørke skyer.



TRÅDOVERSIGT