Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bang & Olufsen: Klar til bedre tider


104317 Helge Larsen/PI-redaktør 6/7 2022 09:14
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Bang & Olufsen har aflagt deres helårsregnskab, som flugter med seneste nedjustering fra maj. Investorerne vil især se på forventningerne, som er "som forudsætningerne nu engang tillader det"



B&O har leveret et resultat på niveau med forventningerne fra seneste nedjustering

Stigende omkostninger til fragt, mikrochips og kinesisk Covid-19 nedlukning har gjort ondt. Alene de første forhold (transport/chips) har kostet 220 mio.

På trods af disse udfordringer kommer B&O alligevel i mål. Det er godt gået alt i alt
F
orskellen mellem 220 mio. + kinesisk nedlukning i et "normalt år er ca. 7 % point i EBIT margin. Det er rigtig rigtig meget

For indeværende år guider B&O meget forsigtigt med frie pengestrømme på minus 50 til plus 100 mio; EBIT på minus 2 til 3 % og en omsætningsvækst fra minus 4 % til 5 %; Midtpunktet i disse tal er 25 mio, 0-1 % EBIT margin og 0-1 % omsætningsvækst



Regnskab er de muliges kunst med positive undertoner, trods alt

Bang & Olufsen har, i betragtning af udfordringerne leveret et fornuftigt regnskab. Udfordringerne nærmest regner ned over selskabet. I det aflagte regnskab var det kinesisk Covid nedlukning, mangel på microchips og høje transportomkostninger. I indeværende år vil det blive lidt nemmere og formentlig noget billigere at skaffe chips og transportomkostningerne vil også, formentlig, falde noget i løbet af året. Desværre møder B&O en anden udfordring, der hedder svækket købelyst, høj inflation, stigende renter og risiko for en europæisk recession. Den ene udfordring afløser den anden. Regnskaber er absolut set ikke prangende, men i forhold til udfordringerne er det bestået. Aktiekursen har allerede reageret ekstremt negativt på udfordringerne. B&O gør det som de kan i en vanskelig tid. Det er svært at spå især om fremtiden. Er man optimist: Regnskabet som forventet og udsigterne bedre end frygtet. Er man pessimist: Det tager tid før B&O kan levere det som de skal. Alt andet lige. Der burde kunne blive plads til en kursudvikling der svarer til et "lettelsens suk", men man ved aldrig rigtig med B&Os aktiekurs og aktionærer.

Figur 1: Udviklingen i B&O aktie

Kilde: Nordnet

BO.CO




TRÅDOVERSIGT