Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Russiske aktier: Hvad gør I andre?


104649 Delfin 22/7 2022 21:07
3
Oversigt

Jeg har en håndfuld russiske aktier som Gazprom, Norilsk Nickel, Sberbank og Lukoil. Jeg får den ene Corporation Action-meddelelse efter den anden fra Saxo Bank om dem, men alligevel er det uoverskueligt, hvad der skal ske med dem. Jeg må have fået 6-7 meldinger om de samme aktier efterhånden.

Som jeg forstår det bliver aktierne afmonteret i London og Frankfurt, hvor de er noteret, til nytår. Herefter er de værdiløse. Eneste anden mulighed er at få dem overført til Børsen i Moskva, men det er ikke muligt for privatinvestorer i sanktionsramte lande, og er givetvis også dyrt.

Så er der andre, der står i samme dilemma - og hvad gør I?



23/7 2022 00:05 PMPirate2 5104651



Jeg ejer heldigvis ikke nogen russiske aktier, men hvis jeg var dig, ville jeg sælge dem mens jeg kan.

Husk på, at Saxo Bank ikke vil have aktier i deres kunders depoter, som ikke handles på en børs, hvor de har adgang. Det gælder også VP-noterede danske aktier, hvis de ikke er noteret på en markedsplads. Og selv nogle af aktierne noteret på First North DK accepterer de dem ikke (selvom jeg kan forstå, at de kan overtales til at tage imod dem og åbne for handel i aktien, hvis man har en betydelig mængde, og ønsker at handle dem aktivt).

Selv efter de er afnoteret fra alle vestlige børser og du ikke har adgang til Børsen i Moskva, kunne du muligvis selv lave et privat salg til en russisk investor der ikke er ramt af sanktioner, men det ville være temmeligt besværligt, og du ville næppe kunne få en god pris.



25/7 2022 12:12 Urban 0104705



Der er sikkert en del, der er blevet inspireret af Lars Tvedes investeringer i russiske aktier før invasionen i februar. Men det ser dog ud til, at der er faldet lidt ro omkring hans Atlas Global Macro fond, hvor der tidligere var højlydte diskussioner om russiske aktier og fondens aktuelle minus afkast i marts-april i år.

https://danske-podcasts.dk/podcast/millionaerklubben-1/lars-tvedes-kaempe-fejlsats-pa-rusland



TRÅDOVERSIGT