Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic udvider produktionskapaciteten


105401 Helge Larsen/PI-redaktør 18/8 2022 21:35
Oversigt

Den FDA-godkendte kontraktproducent, Grand River Aseptic Manufacturing, vil bistå med fyldning af allerede produceret råvaccine med henblik på at fremskynde leverancer af abekoppevacciner til USA

Aftalen vil øge Bavarian Nordics produktionskapacitet markant til gavn for både USA og lamde globalt

En accelereret procesoverførsel er allerede startet, hvilket muliggør produktion af de første doser i 2022

KØBENHAVN, Danmark, 18. august 2022 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at selskabet har indgået en aftale med den amerikanske kontraktproducent Grand River Aseptic Manufacturing (GRAM) om fyldning af JYNNEOS koppe-/abekoppevaccine. Som meddelt den 15. juli 2022, modtog Bavarian Nordic en yderligere ordre på 2,5 mio. doser af vaccinen fra U.S. Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), en del af Administration for Strategic Preparedness and Response (ASPR), som vil blive påfyldt på GRAMs facilitet ved brug af den råvaccine, der allerede er fremstillet og faktureret under tidligere kontrakter med BARDA. Kombineret med øvrige ordrer har BARDA i alt anmodet om 5,5 mio. doser til levering i 2022 og 2023.

Overførslen af produktionsprocessen til GRAM er allerede påbegyndt. Målet er at afslutte overførslen inden for tre måneder - en proces, der normalt kan tage op til ni måneder - således at GRAM kan starte selve produktionen senere på året.

Med tilføjelsen af GRAMs produktionskapacitet til at opfylde en væsentlig del af ordrerne fra BARDA vil Bavarian Nordic være i stand til at fremskynde leverancerne af doser til USA og samtidig kunne frigøre kapacitet til ordrer fra andre lande. Selskabet har allerede iværksat flere initiativer med henblik på at øge kapaciteten på sin egen facilitet i Danmark, der er fordoblet siden starten af abekoppeudbruddet i maj 2022, og som forventes at blive øget yderligere i de kommende måneder. Desuden er selskabets bulkproduktion nu genåbnet efter en planlagt lukning, hvilket muliggør produktion af ny råvaccine. Sideløbende undersøger selskabet muligheden for nye partnerskaber med henblik på at øge produktionskapaciteten yderligere for dermed at forbedre den globale adgang til vaccinen.

Bob Fenton, Det Hvide Hus' koordinator for den nationale indsats mod abekopper i USA, udtaler: "Det er af højeste prioritet for Præsident Biden at hastigt øge forsyningerne af vacciner mod abekopper til de amerikanere, der er i størst risiko for at blive smittet med virussen. Dette partnerskab mellem Bavarian Nordic og GRAM vil markant øge kapaciteten til at fylde og færdiggøre statsejede doser - for første gang i USA - og give os mulighed for at levere vores nuværende og fremtidige forsyning hurtigere til lokationer i hele landet."

Paul Chaplin, administrerende direktør for Bavarian Nordic, udtaler: "Siden starten af abekoppeudbruddet har vi arbejdet ihærdigt på at udvide vores produktionskapacitet og aftalen med GRAM er et vigtigt skridt i denne retning. Via aftalen udvider vi markant vores produktionskapacitet i USA og får dermed mulighed for at imødekomme den stigende globale efterspørgsel."

Om vores kontrakter med den amerikanske regering
Bavarian Nordic har samarbejdet med den amerikanske regering siden 2003 om udvikling, produktion og levering af en ikke-replikerende koppevaccine med henblik på at sikre, at alle befolkningsgrupper kan beskyttes mod kopper, herunder også personer med et svækket immunforsvar, der er i høj risiko for alvorlige bivirkninger fra de traditionelle koppevacciner, der baserer sig på replikerende vacciniavirus. Selskabet har leveret i alt næsten 30 mio. doser af vaccinen til de amerikanske sundhedsmyndigheder, hvoraf størstedelen er blevet leveret - og er nu udløbet - under reglerne for nødanvendelse, inden vaccinen blev godkendt i 2019 af FDA, hvor den samtidig blev godkendt mod abekopper, som den eneste vaccine, der har opnået denne godkendelse til dato.

BARDA har støttet udviklingen af en frysetørret udgave af vaccinen med længere holdbarhed, som skal erstatte det nuværende lager. I 2017 tildelte de Bavarian Nordic en 10-årig kontrakt på levering af frysetørrede vacciner. Under denne kontrakt har selskabet produceret råvaccine svarende til ca. 13 mio. færdigproducerede doser. I maj 2022 udnyttede BARDA den første option i kontrakten til konvertering af råvaccinen til frysetørrede doser, der forventes leveret i 2023-2025. I lyset af det aktuelle, globale udbrud af abekopper har BARDA anmodet om 5,5 mio. doser til levering i 2022 og 2023, som vil blive fyldt som flydende-frosne doser ved brug af den eksisterende råvaccine.

Om Grand River Aseptic Manufacturing, Inc.
Grand River Aseptic Manufacturing, Inc. er et amerikansk kontraktudviklings- og produktionsselskab med avanceret teknologi, der leverer skræddersyede løsninger til at imødekomme kundernes fyldebehov fra udvikling til kommercialisering. Med kapacitet til biologiske lægemidler, små molekyler og vacciner understøtter Grand River Aseptic Manufacturings udstyr og personale farmaceutisk udvikling og cGMP-fremstilling, analytisk testning og regulatorisk indsendelse.

Om Administration for Strategic Preparedness and Response
ASPR, et agentur inden for det amerikanske sundhedsministerium, Department of Health and Human Services, leder landets medicinske og folkesundhedsmæssige beredskab til, reaktion på og genopretning efter katastrofer og folkesundhedsnødsituationer. Inden for ASPR investerer BARDA i innovation, avanceret forskning og udvikling, erhvervelse og fremstilling af medicinske modforanstaltninger - vacciner, lægemidler, terapeutiske midler, diagnostiske værktøjer og ikke-farmaceutiske produkter - der er nødvendige for at bekæmpe trusler mod sundheden.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret vaccineselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af livsvigtige vacciner. Vi er globalt førende inden for koppevacciner, og er mangeårig leverandør til den amerikanske regering af en ikke-replikerende koppevaccine, som er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, også til beskyttelse mod abekopper. Vaccinen er desuden godkendt som koppevaccine i Europa og Canada. Vores kommercielle produktportefølje består endvidere af markedsledende vacciner mod rabies og flåtbåren hjernebetændelse. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN®, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der sigter mod at forbedre og beskytte liv ved at frigøre immunsystemets egne kræfter. Blandt andet har vi udviklet en ebolavaccine, der er licenseret til Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson. Vi er desuden engageret i udviklingen af en næstegenerations COVID-19 vaccine. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations, Tlf. +45 61 77 47 4319/8 2022 09:39 ProInvestorNEWS 6105410Bavarian/Sydbank: Særdeles positiv produktionsaftale på længere sigt

19/8 09:19

Den aftale som Bavarian Nordic har indgået og meldt ud sent torsdag får prædikatet "særdeles positiv" af analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Det siger han til MarketWire.

- Aftalen med Grand River Aseptic Manufacturing (GRAM) om fyldning af koppe-/abekoppevacciner, er særdeles positiv, siger han og forklarer videre:

- Aftalen vil i hvert fald på sigt sikre, at Bavarian er i stand til at levere de doser, selskabet har ordrer på.

Her mener han, specielt de ordrer selskabet har fra USA fra sundhedsmyndighernes ansvarlige myndighed, Barda, som har bestilt 15,5 mio. doser til levering i 2022 og 2023.

- Denne indgåede aftale mindsker helt klart usikkerheden, om selskabet kan levere dem, siger han.

Aftalen er også positiv på en anden måde, da den sætter Bavarian i stand til at frigøre kapacitet i Danmark til at opfylde ordrer fra andre dele af verden.

Søren Løntoft vurderer ikke, at man kan udlede, at aftalen sætter Bavarian i stand til få og levere flere ordrer i år.

- Men aftalen sikrer en lind strøm af ordrer ind i 2023 og måske også derefter, hvis efterspørgslen og behovet fortsætter. Men hvor mange og hvor store er stadig usikkert, påpeger Søren Løntoft.

.\˙ MarketWire19/8 2022 17:50 Cupcake 6105433Tillader mig lige at linke til en artikel i The Economist fra i går :−) God weekend.
pdf22_08_18___Economist___Will_MPX_co..19/8 2022 18:06 troldmanden 9105435Tak for den cupcake

Det flugter meget godt de data US lagde frem i går. De har detaljeret data på ca 6.000 personer ud af de ca 13.500 der hidtil er smittet i US.

98% er mænd, og af dem har 93% fortalt de har haft sex med en mand op til deres smitte. Og det vil nok være en fair antagelse at det reelle tal er højere end 93%. Mænd der endnu ikke har fortalt deres familie/omgangskreds at de er bi/homoseksuel.

Nedenstående link er også et af de mest vigtige kilder at følge. Tracke hastigheden af smitte stiger globalt. PT er glidende 7 dags gennemsnit faktisk faldet ca 10% den seneste uge. Hvis ikke vi ser en meget kraftig trend vending, så bliver mpx slet ikke en stor global udfordring. Så er det for 98-99% af tilfældene, en relativ snæver subkultur der er i risiko.

Så bliver afgørende at se de næste 4-12 ugers data

https://ourworldindata.org/monkeypox

19/8 2022 18:25 Cupcake 4105437Tak - linket er allerede tilføjet mine favoritter - og det ses tydeligt, at de lande, der tidligt tilbød vaccine til risikogruppen, har faldende tendens; fx Tyskland og England. Sidstnævnte har også tidligere meldt ud den faldende tendens.19/8 2022 22:15 WiseWhiteWolf 11105440Forstår godt pointen troldmanden, og det kan sagtens være du har ret. Jeg har set det samme i tallene som du, men:

1) abekopper ser for mig ud til at bide sig fast og vil næppe forsvinde helt igen.

1A) Enhver ansvarlig ssi vil have uhyggeligt svært ved at forklare, ar de ikke har en vis strategisk reserve liggende til hvis (i min optik jfr. Pkt 1, når) abekopper kommer i en ny bølge.

1B) gruppen af msm plejer i den vestlige verden at være rimelig købedygtig. Når vaccinen bliver givet fri vil en betydelig del af dem selv købe vaccinen. Yderligere vil der antageligt være et ønske herom fra andre grupper med åbent sexliv og skiftende partnere.

2) Jeg har læst en række steder, at der er et pænt mørketal. Både fordi nogle har få symptomer og fordi opsporing kan være svært i en kultur hvor man eventuelt ikke helt kender sin sexpartner. Yderligere testes der alt for lidt og der er positiv procenter på cirka 50% !!!

2A) spildevands resultaterne med øget antal tilfælde kan tillige tyde på et pænt mørketal https://www.latimes.com/california/story/2022-08-18/wastewater-testing-could-help-identify-monkeypox-spread

2B) Abekopper i spildevand er for mig lig med abekopper i rotter, noget der er næsten umuligt at stoppe og abekopper i rotter vil uværdigt over tid spredes videre til husdyr som så smitter børn og unge. https://bpca.org.uk/News-and-Blog/monkeypox-rats-and-pest-control--should-we-be-concerned--bpca

2B) mørketal og reservoir i dyr åbner for behov for vaccine og reserver / beredskab af vaccine til håndtering af en evt. opblomstring

3) Den manglende stigning i Asien undre mig. Navnlig Thailand, Malaysia og Indien og det modstridende i at Indien har lavet et udbud om udvikling og produktion af testudstyr og en ny vaccine. Jeg undres så meget, at jeg ikke tror på de nuværende rapporteringer. Men kan det være en race ting? Næppe vel??

4) denne faldende stigning i f.eks Spanien og Tyskland. Kan det være en adfærdsændring ... eller er udbruddet blot på Max i disse lande?

5) så ja, spændende med data de kommende par måneder. Selv hælder jeg dog mest til stilhed før stormen og syntes abekopperen ser ud til at sætte sig fast. ... og det er en leg med ild ikke at få lukket det helt ned med vacciner ift hvis det går i rotter eller kæledyr og videre til dyr i naturen a´la vildkatte mv. og så retur igen.20/8 2022 11:50 troldmanden 6105447Tak for et rigtig godt indlæg WWW

Jeg vil forsøge at komme med lidt feedback til flere af dine punkter

1) ja det er bestemt muligt. Men så længe det kun er en meget snævre subgruppe af personer der bliver ramt så ændre det jo ikke på noget. Om den senere mutere og smitter meget mere bredt er der ingen der ved

1a) Lidt det samme som pkt 1. Hvis vi tager DK som udgangspunkt så er det kun 0,125% af befolkningen der er bestilt vacciner til. Og der er ikke lande der reelt er gået over 1% andet end US og et enkelt europæisk land.

Den eneste grund til amerikanerne har betalt for SÅ stort et lager har ikke noget med mpx at gøre. Det skyldes at den amerikanske stat tog en meget mere proaktiv/worst case tilgang efter 9/11. Og der var biologisk krigsførsel med smallpox et af de programmer de satte op. Og derfor har de betalt over $1 mia til bava for at udvikle og producere vaccinen til deres biodefence forsvar.

1b) Jeg mener faktisk vaccinen i flere år har været tilgængelig for privat køb i US. Er ikke 100% sikker, men synes bare at erindre noget om det for adskillige år siden. (efter FDA endelig godkendte vaccinen)


2)Ingen tvivl om der er et mærketal. For det er jo stadig et tabu emne mange steder at tale om homoseksuelle/bi. Så der vil være personer der er flov over at fortælle de er smittet. Modsat så er det jo ikke så nemt at skjule man er blevet smittet. Tænker alligevel det er svært at undgå at komme til læge/sygehus fordi det også gør rigtig ondt.

2a) ja spildevands analyse er en rigtig god ting! Men som jeg lige læser artiklen så er det svært at konkludere noget pt, fordi det er så små ændringer endnu

3) ja en del asiatiske lande var også lidt sen i optrækket til at rapportere covid data. Og flere publikationer har også vist de officielle tal er milevidt fra de stigninger der har været i antal begravelser, tlf abonnementer der er stoppet osv. Så ja det globale tal er helt sikkert større når Asien begynder at rapportere. (der er måske også noget kulturelt i nogle af landene hvor der ikke tales højt om homoseksuelle )

Men ovenstående løfter det globale tal fordi der er flere lande der rapportere ind. Det ændre jo ikke på at flere af de lande der allerede rapportere ind har oplevet fald i stigningstakten, eller direkte tilbagefald. Det er for mig særligt interessant at følge disse lande den kommende tid

Jeg købte en pæn stak gamer aktier i starten af denne uge, så har kun knap 5% fortjeneste pt. Og selvfølgelig vil jeg gerne se kursen eksplodere. Men des mere jeg får gravet, des mere går det op for mig der er lang vej til det bliver for alvor et stort marked.

Som jeg ser det, så SKAL vi en markant ændring i smittebilledet for der bliver et større marked. Vi skal altså se en meget markant ændring fra de her 98-99% af alle smittede er mænd. Så jeg hælder til der skal mutationer til for at gøre den mere smitsomt. Og det er der ingen der ved om sker.

Men som billedet ser ud pt, så tror jeg kun det bliver US (pga den historie jeg nævnte længere oppe)og meget få andre lande der bestiller vacciner til at dække ret meget mere end 1% af befolkningen.

Med covid så vi jo meget tidligt i forløbet stort set alle lande bestille vacciner til at dække befolkningen mange gange. PT har vi ikke set nogle lande bestille et signifikant antal. Det er meget ala den danske model med under 0,5% af befolkningerne der er bestilt til.

Så ja mit bud er vi skal se en ændret smitteprofil.


20/8 2022 12:24 WiseWhiteWolf 4105448Troldmanen - rigtig gode pointer. Navnlig hvis du mener vi skal i kurs 5.000. Selv tror jeg der desværre er rigelig med udbredelse - og nok aldrig forsvinden til nul abekopper uden for Afrika igen - til at markedet nok skal være rigtig, rigtig stort for lille Bavarian hvor 20-40 mio doser årligt de kommende 3-7 år er en super virksomhed.

... og ellers skal det dø ud som du også opfatter du ser som en mulighed. Hvis det sker er jeg naturligvis enig. Det er blot ikke det jeg ser i de efterhånden mange spildevandsmålinger jeg har set. Jeg tror mere det er et spørgsmål om manglende test kapacitet i landkommuner, man ikke gider for så slemt er det ikke osv osv - ligesom vi så ved Covid - og hvor der skulle vaccinepas til før vi lod os teste.

Just saying

... men du kan jo sagtens have ret.

God weekend og tak for snakken :−)20/8 2022 13:17 troldmanden 4105453Haha jeg er hvis ikke citeret for at sige kurs 5.000 er muligt :−)

Jamen jeg tror da den er kommet for at blive. Men så længe det kun er den ret lille subgruppe det rammer så kommer det ikke til at fylde meget.

Jeg påpeger blot der pt ikke er evidens der peger mod et forstående vedvarende 20-40 mio doser per år marked. Det er netop rigtig interessant at se landenes reaktion på mpx vs covid. Der er ikke et eneste land der "blot" har bestilt til 5% af deres population, mens der med covid blev bestilt overdækning med flere hundrede procent af de enkelte landes befolkning.

Så dynamikken er meget meget forskellig. pt.... Så min tese er der over de kommende uger og mdr skal ske en meget stor ændring i de data. Ellers fortsætter landene med blot at bestille til under 1% af deres befolkning. Og det bringer os ikke bare i nærheden af 20 mio per år.

Som bava aktionær ser jeg da gerne det billede ændre sig totalt. Så hvis vi kan finde nogle lande der begynder at udtale sig om ønsket til større leverancer, så skal vi bare have det frem i lyset.

Selv tak. Det er altid fedt når der kommer lidt mere kød på dialogen :−)


Update

Fandt lige et rigtig interessant link der dækker over LA county der dækker ca 10 mio indbygger. Det er muligt at se data på køn, alder, antal vaccine med mere.

Det er bla mega interessant at se hvorledes procentsatsen ændre sig fra de nuværende 98% mænd. Der er også et pænt fald i antal smittede. Dog er der ikke data på hvornår vaccinerne er blevet afgivet og vi kan dermed ikke udlede om det er begyndende virkning af vaccinen eller ej

http://publichealth.lacounty.gov/media/monkeypox/data/index.htm20/8 2022 14:35 WiseWhiteWolf 4105454Troldmand - lige på familietur. Spændende eksempel. Ret sikker på at jeg har set data på voldsomt stigende målinger af Monkeypox i dele af LA. Ved ikke om jeg kan finde det igen, men skal nok lige kikke en af dagene. Kunne være spændende hvis de ti data stammer kan sammensætter og holdes op imod hinanden20/8 2022 14:36 WiseWhiteWolf 4105455Altså i spildevand20/8 2022 15:10 troldmanden 5105456Det har jeg også set.

Du kan nederst på siden se grafik over hvor høj en andel af befolkningen der er blevet smittet. Men det ændre jo ikke på data for hele området.
TRÅDOVERSIGT