Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Spændende tid


105519 stocktiger 23/8 2022 13:09
6
Oversigt

SP500, DAX osv. viser spændende tegn der får indflydelse på den længere markedshorisont. Idag og de kommende dage skal markedet måske bestemme sig for om det skal have en større nedtur og måske bunde ud når inflationen er kommet under kontrol. Der er små tegn på at de seneste 12-3 års markedsboom skal testes for fortsættelse. Jeg tror at tyngdekraften i kursen tager over i en periode men hvor meget er vel et godt spørgsmål?



23/8 2022 14:10 Vær-kritisk 8105521



Måske Putin på vore vegne så at sige beslutter sig for, om vi skal ned eller op igen. Om få dage lukker han for gassen. Så må vi se hvad der sker 1. sep. Lukker han op igen bare på hidtige styrke, så vil markedet nok drage en lettelsens suk. Lukker han endnu mere op vil markedet eksplodere opad. Men trækker det derimod ud med at genåbne....så ser markedet nok en mørkere beslutninge i det.



23/8 2022 14:24 stocktiger 7105522






23/8 2022 14:38 Vær-kritisk 6105524



Den grønne omstilling må nok finde sig i at blive sat på stand by. Det kan nok ikke være anderledes. Men fint hvis blot import af kul og gas etc kan kompensere fuldt ud for russisk gas, men det kan det vist ikke. Så der kunne godt være en regning på vej, eller to faktisk dvs den ved kasseapparatet med inflation, og den på aktiemarkedet.



23/8 2022 14:36 DjengisCash 11105523



Pas på med at tillægge en enkelt variabel som gassen fra Rusland alt for stor betydning.

Putin leverer trods alt kun 40 procent af gasimporten til EU eller 25 procent af forbruget, da EU jo også producerer noget selv.

Planlægning af substituering sker lige nu for fuld skrue med import af LNG, olie og kul. Et par A-kraftværker startes også op igen. Så på udbudssiden sker der noget.

På behovssiden handles der også, da priserne nok skal lægge en dæmper på forbrugernes ageren generelt. En sweater og et par varme tøfler, så kan du godt skrue 2 grader ned.

Det er trods alt kun 25 af procent gasforbruget der skal findes en løsning på, men fortællingen omkring det gør, at man skulle tro det var 100.



23/8 2022 16:18 Urban 6105528



De næste par dage, kan sandsynligvis medføre en alvorlig massakre i Ukraine. Lad os håbe den udebliver - eller bliver af ubetydelig karakter i forhold til de tidligere bombninger med massedrab af uskyldige mennesker og omfattende ødelæggelser.



24/8 2022 06:59 Vær-kritisk 6105537



Jeg skal nok passe på. Til gengæld ville jeg også passe på med at tro, at energikrisen kan klares ved bare " at tage en sweater på".

Der er ikke tale om hvilken som helst kedelig og tilfældig variabel. Mulig mangel på eller endnu vildere prisstigninger vil ramme enhver region, ethvert område, hver by og landdistrikt, hvert kirkesogn og land. Hårdt! Det vil ramme hver eneste borger, i hele Europa, rig som fattig, ung som gammel, bonde som byboer, direktør som førtidspensionist. Det vil ramme ethvert offentligt kontor, ethvert plejehjem, skole, institution og kommunekontor. Det vil ramme enhver lille iværksætter, enhver fabrik, enhver koncern, enhver cafe og butik, ja, selv de smarte kontorer med vandudsigt vil ikke gå fri.

Jeg har været hvor du er. Været tæt på at tro, at med alle de tiltag vi allerede har taget med import af olie, kul, LNG osv., så er den mere eller mindre klaret. Måske er den, det tror mange, heriblandt også visse eksperter. Men jeg har efterhånden læst mange artikler nu, hvor andre eksperter udi energi giver udtryk for, at vi er langt fra at være home safe.

Jeg ved det ikke. Du ved det ikke. Eksperterne ved det ikke med sikkerhed. Måske sker der intet. Måske vinteren bliver mild. Måske Putin lukker op igen som planlagt. Måske han kommer med en mærkelig forklaring om en særlig vellykket reparation som gør det muligt at lukke endnu mere op. Det sidste vil i så fald nok skulle læses som at han er klar til at tale fred. Eller måske lukker han ikke op igen. Måske vinteren bliver hård. Måske det vil vise sig at vi slet ikke er så godt forberedt som vi går og tror. Who knows. Vi er begge ude i at spå.

Jeg skal som sagt nok passe på, hvis du til gengæld lover også at passe på at du ikke ubevidst kommer til at negligere et problem fordi det evt udgør en inconvenient truth som måske kan true dine aktier.

Hvem af os der spår rigtigt ved vi nok først om nogle måneder.




24/8 2022 10:40 DjengisCash 6105548



Jeg negligerer eller bagatelliserer ikke noget.

Men fokus på fakta er nu engang den bedste forudsætning for konstruktiv dialog.

Og fakta er, at Putins gas udgør 25 procent af forbruget i EU. Kan en sådan mængde fjernes uden at det gør ondt, naturligvis ikke. Men er det en "økonomisk atombombe" Putin leger med, absolut nej.

Og det ved Putin naturligvis, men hans strategi er at skabe størst mulig bekymring, frygt og kaos i EUs befolkning og afledt af det politisk kollaps. Det bedste man kan gøre i den situation er, at man ikke stiller sig op og leger "baggrundsvokal" for Putin.

Vi kommer igennem, økonomien får lidt skrammer specielt ved de energitunge producenter. Men vi kommer igennem uden at sulte, og på bagsiden venter uafhængighed af russisk gas.

I øvrigt giver en temperatursænkning på to grader en besparelse på 10 procent af energiforbruget, så bare ved den manøvre er vi næsten halvvejs i mål. Så lad være med at bagatellisere forbrugernes betydning.

I øvrigt skyldes de aktuelt høje priser på el og gas ikke mangel, men lageropbygning af gas til vinteren. Og det vil ingen ansvarlige politikere røre ved, for de høje priser gør deres virkning, så forbruget sænkes og lagerne rækker til foråret.




23/8 2022 18:04 Svinnius 8105532



Har ekstremt svært ved at finde positiver for det brede marked, tror vi skal ned. Energisituationen i EU er i mine øjne langt slemmere end hvad jeg fornemmer den gennemsnitlige borger forstår. Vi står over for en brutal vinter, men hvis vi ser frem mod 2023 ser det ikke meget bedre ud. Den tyske industri er allerede og vil blive hårdt ramt, forbrugeren kan måske klare et kvartal mere, men så vil købekraften for alvor svækkes. Kina kan PT ikke hjælpe resten a verden på vej, så jeg ser kun en vej, ned eller sidelæns for det brede marked resten af året. Det skinner nok igennem jeg er meget pessimistisk på verdens vegne det næste stykke tid, håber jeg tager fejl. Olie, kul og naturgas vil fortsætte med at outperforme, og på lidt længere sigt metaller.



24/8 2022 23:24 stocktiger 5105575



Renter suser op: https://rd.dk/kurser-og-renter
Snart må inflationen vel flade ud eller forhindrer energipriserne inflationen i at blive tæmmet(ned til 2% igen) lige nu og her? https://www.dst.dk/da/Statistik/nyheder-analyser-publ/nyt/NytHtml?cid=39932



TRÅDOVERSIGT