Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Var Alm. Brands køb af Codan et røverkøb


105783 Calidris 31/8 2022 07:47
5
Oversigt

Alm. Brands køb af Codan er af mange blevet anset som for dyrt med et stort kursfald til følge. Alm. Brand betalte 12 milliarder kroner for Codan, men er det rigtigt, at prisen var for høj - eller var der i stedet tale om et godt køb - måske endda et røverkøb.
Når man dykker ned i regnskabet fra 2. halvår for Alm. Brand Group (det første fælles regnskab for både det gamle Alm. Brand og Codan), kan man se, at Alm. Brands samlede investeringsportefølje steg fra 9,1 til 22,4 mia. kroner - altså med hele 13,3 mia. kroner - efter at Alm. Brand overtog Codans investeringsportefølje.
At betale 12 mia. kroner for at få 13,3 mia kroner samt en velfungerende forretning oveni, er i mine øjne et sandt røverkøb.



31/8 2022 14:42 TeamGarlic 2105788



Hmmm...tja og ja. Hvis man ellers kan få et godt afkast af den investeringsportefølje, så er jeg da måske enig. Men nu består den mestendels af obligationer, ganske lidt aktier og så lidt ejendomme. Er det så pokkers interessant ?
Med forudbetalte præmier og efterfølgende skadesudbetalinger, som skal inflationsjusteres (Combined Ratio på 85), så tænker jeg stadig bum..bum...tja



TRÅDOVERSIGT