Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier - Den positive stemning kommer og går


107153 ProInvestorNEWS 20/10 2022 15:20
8
Oversigt

I starten af sidste uge kom der god stemning på aktiemarkederne, og snakken på ProInvestor.com faldt hurtigt på, om bunden nu var nået. Men for tiden er den gode stemning meget let og luftig, så den forsvinder hurtigt igen.

Helge Larsen kommer også ind på tre selskaber, Hove A/S, Shape Robotics og Brain+, hvor han har interviewet ledelsen om, hvad der rører sig i selskaberne. Disse videoer kan du se på ProInvestorplay.dk og på ProInvestor.com's andre platforme.

Disclaimer: ProInvestor.com har betalt ir-samarbejde med Hove A/S, Shape Robotics og Brain+.





20/10 2022 16:03 Urban 8107156



Stor ros og anerkendelse for din store informative, ihærdige og indsigtsfulde indsats på ProInvestor. Dette på trods af den frustrerende udvikling på aktiemarkedet i år;−)



20/10 2022 16:28 Helge Larsen/PI-redaktør 8107160



Tusinde tak Urban - og på alle måder i lige måde til myreflittige dig og alle jer andre skribenter, som bidrager med gode indlæg og chatkommentarer i medgang - såvel som modgang på markederne. :−)



21/10 2022 15:47 Aps invest 4107176



MÅSKE et lille lys for enden af tunnelen: Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil løfte renten med 75 basispoint ved sit kommende møde i starten af november, og centralbanken overvejer sandsynligvis hvordan og hvorvidt, den skal signalere et mindre løft til december.

Sådan lyder analysen fra The Wall Street Journals økonomiske chefrapporter, Nick Timiraos, der har ry for at være ualmindeligt velinformeret og har fået tilnavnet "Federal Reserves talerør".

Ifølge Nick Timiraos er en række centralbankmedlemmer begyndt at signalere, at de ønsker at sænke tempoet for renteløftene og helt holde op med at hæve renten i starten af næste år for at se, hvordan det påvirker økonomien.

De ønsker ifølge rapporten at reducere risikoen for en unødvendig hård opbremsning i økonomen.



21/10 2022 15:59 ProInvestorNEWS 1107178






21/10 2022 16:38 VærKritisk 3107179



Der er måske to lys i tunnellen, idet amerikanske og russiske ministre faktisk lige har talt sammen. Bomber kan ikke stoppe krigen, det kan kun dialog. Alt for tidligt at fejre nogetsomhelst både mht renter og krig, men man kan da håbe det er en begyndelse på noget positivt.



21/10 2022 17:06 Aps invest 2107180



Enig, men ingen tvivl om at der står rigtig mange penge på sidelinjen som bare venter på at komme ind igen. Men vi venter på en holdbar grund til at gå ind igen. Lige nu er det stadig bare et håb om bedre tider. :)



21/10 2022 17:28 Aps invest 3107182



Men hvad skulle USA og Rusland kunne blive enige om? Sikkert ikke noget Ukraine ville acceptere? Jeg har svært ved at se en fornuftig løsning på konflikten....udover det lille monster bliver vippet af pinden derovre. Men det virker meget usandsynligt.



21/10 2022 17:37 VærKritisk 2107184



Det tør jeg slet ikke spekulere på. Tror ikke engang de selv ved det. Jeg tænker de begge bare prøver at lægge følere ud, for at se om der er grundlag for egentlige forhandlinger. Det kan der gå lang tid med. Man kan håbe russerne gerne vil tale fred, hvilket jeg dog stærkt tvivler på, mens jeg nok tror mest på at amerikanerne gerne vil tale om, hvordan vi/de undgår at smadre kloden i et atomart ragnarok.

Det er godt hvis de kan tale sammen. Indtil videre skal vi nok ikke lægge mere i det end det, men det kan dog også være en lille begyndelse...i hope



21/10 2022 17:30 VærKritisk 2107183



Helt enig. Det er virkelig tunge ting, der presser og holder alt nede. Vildt stigende renter, galopperende inflation og frygt, frygt, frygt. Frygt for økonomien, frygt for om vi kan være sikre på om der er strøm i kontakten og varme i radiatoren vinteren igennem, og ikke mindst frygt for om krigen eskalerer. Jeg tror der skal en hel del til denne gang for at forbrugerne slipper af med den frygt og begynder at bruge penge igen. Det bliver et langt sejt træk at komme helt tilbage. Men klart, godt nyt og reel snak om fred fra krigsfronten kunne nok give et fint og hurtigt hop op.



21/10 2022 17:37 Aps invest 2107185



Fred på krigsfronten og en holdbar løsning, ville helt sikkert give et rigtig stort hop opad....et gæt omkring 10% på indeksniveau....men stadigvæk skal inflationen og rentestigningerne dampe af, men det tror jeg også snart begynder .... Dog i et meget langsomt tempo....men det er gætværk...vi får se, heldigvis er der andre vigtigere ting i livet end økonomi, når det kommer til stykket. :) god weekend



21/10 2022 18:06 VærKritisk 2107186



Hvis ikke der kommer dårligt nyt fra krigsfronten, og her taler jeg egentlig både om Ukraine og Taiwan, så tror jeg snart at inflationen vil toppe. Men også jeg hælder mest til at det nok vil tage længere tid end de fleste regner med at banke den ned. Men alene det at den topper, så folk kan begynde at se en ende på al elendigheden vil i første omgang også være fint.

God weekend også til dig.



21/10 2022 23:12 jgk 1107190



En grøn mandag vil da lune denne dag, men håber sandelig at både det ene og andet lakker mod enden og lidt positivt kan indtræffe.



22/10 2022 12:35 bgadk 3107196



Det er ikke en korrekt læsning at samtalen mellem de to forsvarsministre er optakten til dialog. Slet ikke.

Krigen er i gang med at eskalere, foranlediget af Ruslands udvidelse af mål og midler. Og hvis de fortsætter af den vej, så vil man komme til et punkt hvor USA også eskalerer.

Det skal bare ske "med vilje" fremfor ved et uheld. Og det var meget meget tæt på den 29. september, hvor et russisk fly "ved et uheld" affyrede et missil tæt på et ubevæbnet engelsk spion fly over Sortehavet. De russiske jagerfly kom også indenfor 5 meters afstand af spion flyet, hvilket også øger risikoen for et sammenstød.

Lige siden den gang så er engelske spionfly eskorteret af 2 stk. Typhoon jagerfly, hver gang de flyver tæt på krigszonen.

Hvis russerne havde ramt flyet havde vi været tæt på en artikel 5. Og nu hvor englænderne har jagerfly med ude, så er risikoen også at de trykker af, når russerne kommer i nærheden, for ikke at risikere spionflyet.

https://www.theguardian.com/uk-news/2022/oct/20/russian-fighter-jet-released-missile-near-raf-plane-over-black-sea

Derfor er der igen brug for en "hotline" som kan undgå at man ved et uheld får startet en meget større krig.

Det var sandsynligvis det som de to forsvarsministre talte om.

Desuden så bliver det via udenrigsministeret eller direkte præsident til præsident at der kommer fredsfølere. Ikke via krigsministerierne (undskyld - forsvarsministrene).
Blinken har lige været ud i går og understrege at Putin slet ikke er klar til seriøse fredsforhandlinger.

Så kontakt er der, men ingen forhandlinger. Kontakterne skal, udover at undgå eskalering ved uheld, kun tjene til at kommunikere gensidige advarsler og trusler.



22/10 2022 14:12 VærKritisk 1107198



jeg tror nu heller ikke jeg har skrevet at det ER optakten til dialog. Hvis jeg har skrevet det har jeg udtrykt mig uklart, uagtet ingen af os kan vide hvad f. det handlede om. Min tanke nu egentlig bare at skrive, at man da kan da håbe...at det kan lede til noget positivt. Men som jeg vist også skrev, så er der nul og intet at fejre endnu....så på dette punkt, så tror jeg nu nok at vi er ganske enige.



22/10 2022 18:14 bgadk 1107203



Dine oprindelige indlæg er desværre udtryk for ønsketænkning. Og det VILLE også være dejligt med fred i vor tid. Krig er modbydeligt og destruktivt på alle måder.

Blandt store dele af den politiske elite i kontinental Europa virker det også som om at ønsketænkningen er i høj sædet. Hvis vi nu bare lukker øjnene og fremsiger "Der bliver snart fred. Det her sker ikke. Der bliver snart fred" tusinde gange, så går det nok snart hurtigt over og alt bliver godt igen.

Det er bare verdensfjernt og i sidste ende skadeligt, da det forhindrer Europa i at tage de nødvendige forberedelser og handlinger til at stoppe Rusland effektivt. Og på den måde forlænger det både krigen og lidelserne.

Det er rigtigt at ingen os kan vide hvad forsvarsministrene talte om, men der er en meget klar traditionel arbejdsdeling mellem de forskellige ministerier når det kommer til forhandling og hvilke typer kontakt de tager med modparten. Det er denne viden som jeg bare ville bidrage med.



22/10 2022 18:23 VærKritisk 0107205



Jeg må ha udtrykt mig uklart for udover at du selv har det med at udtale dig meget kategorisk og lige lovlig selvsikkert, så er du helt væk på hvad jeg mener og tror om den idiotiske krig.



22/10 2022 18:57 bgadk 0107206



Jeg ved at vi ikke er uenige om krigens idioti og Putins kriminelle handlemåde.

Vi er også enige om at fred er godt, omend ikke for en hver pris. (hvilket jeg også tror vi er helt enige om).

Det er bare ønsketænkningen om at MÅSKE kunne der snart komme fred, ved bare den mindste kontakt eller kommentar, når nu alle tegn peger på det modsatte. Det er også dejligt at drømme om 10% stigninger, men så bør man også have 50% fald med i ens overvejelser.

Og som sagt, så er du ikke de eneste som drømmer om en snarlig afslutning på krigen. Senest er tyskerne nu i gang med at vende rundt på deres "Zeitenwende". Det bliver alligevel for dyrt, og tyskerne er et påholdent folk.

Og krigen slutter nok snart, og russerne kunne vel ikke finde på at udvide den, sålænge vi bare spiller død i Europa (og lad os nu lige tysse på englænderne, amerikanerne og de der hidsige polakker).

PS. Jeg tager dig ikke til indtægt for tyskernes holdning. Jeg skriver bare at ønsketænkningen om snarlig fred er bredt funderet især i Europa.



22/10 2022 19:02 bgadk 0107207



Jeg vil dog tillade mig at omskrive din følgende sætning:

"Bomber kan ikke stoppe krigen, det kan kun dialog"

Til:

"Når bomberne reelt har stoppet krigen, så kan dialogen afslutte den formelt".



22/10 2022 18:19 bgadk 1107204



Det er rigtigt at en fredsslutning nok ville give stigninger på 10% eller mere på aktiemarkederne. Men så bør man nok også tage i betragtning i ens risiko vurdering, at en krig som spreder sig kan give et eller flere af følgende negative effekter:

1) Sprængte norske olieledninger.

eller

2) Angreb ind i NATO lande som fører til artikel 5 og ubådskrig i atlanten.

eller

3) En atombombe i rummet som udsletter elektronik og el netværk på jorden og de fleste satellitter.

Alle ovenstående kan give ganske alvorlige tab på aktiemarkederne. Og selvom intet af det ovenstående er hoved scenariet, så er det lige så sandsynligt som en hurtig fredsslutning.



22/10 2022 15:30 VærKritisk 0107201



Jeg siger slet ikke at det er det Putin vil nu, overhovedet ikke, men iøvrigt, fordi et krigsførende land er i færd med at eskalere en krig så udelukker det ikke at det egentlig gerne vil freden.



22/10 2022 18:07 bgadk 2107202



Spørgsmålet er på hvilke vilkår?

Hvis Rusland ville have fred, så kunne de bare trække deres hær tilbage til de anerkendte grænser.

Så ville krigen stoppe øjeblikkeligt.

Men Rusland vil have fred på deres betingelser: Underkastelse og besættelse af Ukraine.

Det kan de ikke forhandle sig til på baggrund af den nuværende militære situation, og derfor eskalerer de.

Men at sige at Putin ønsker fred, er ikke korrekt. Han ønsker sejr.



23/10 2022 21:40 bgadk 0107236



Her en status over forhandlingerne indtil nu, og hvorfor der næppe kommer forhandlinger nu, selvom russerne prøver at fryse situationen på jorden ved at sige at de vil forhandle.
De beder både om at få i pose og sæk, så det er kun skuespil. Eller også er russerne helt virkelighedsfjerne.

Fra Lawrence Freedman der er en ledende engelsk historikker med speciale i udenrigspolitik, internationale relationer og strategi.

https://samf.substack.com/p/getting-to-negotiations?sd=pf



TRÅDOVERSIGT