Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand Pharma: Glepaglutide vs Teduglutide


107292 EliotSpitzer 25/10 2022 10:42
Oversigt

GATTEX® (teduglutide) som er konkurant produktet til Zealand Pharma's Glepaglutide blev i sin tid købt af Shire Pharmaceutical via et opkøb af NPS Pharmaceuticals. På det tdispunkt havde NPS to interssant produkter i portføljen, nemlig Gattex (teduglutide) og Natpara (til behandling af hypoparathyroidisme). NPS blev dengang opkøbt af Shire for 5,2 mia $.

Nu har Zealand Pharma offentliggjort studie resultater, som viser at Glepaglutide er næste generation til behandling af short bowel syndrome.

Jeg regner med at Zealand Pharma vil indsende New Drug Application i USA og på en række andre markeder indenfor overskuelig fremtid og det er ikke usandsynligt at dette kan bliver i partnerskab med det selskab som eventuelt skal markedsføre produktet. Dette vil jeg understrege er ren spekulation fra min side.

Hvis vi antager at Glepaglutide's værdi er den halve af NPS opkøbet (selvom mange mener det var det vigtigst produkt i opkøbet) så er vi på 2,6 mia $. Det svar til 19,5 mia kr. Hvis vi så siger at Gattex vil fortsat ha en del av markedet så kan vi igjen dividere med 2 og får så en værdi på ca. 10 mia. Dette er lidt over den samlet markedsværdi for hele Zealand Pharma AS per i dag. Den står i dag på 9,7 mia kr.

Jeg ved at Zealand Pharma har kjørt sin studier hos nogle af de bedste specialister i verden og jeg tror derfor ikke de får problmer med markedspenetration. Nu mangler de bare en samarbejdspartneren og her er det vel ejer av markedsføringstilladensen for Gattex som er den mest oplagt kandidat. Det er Takeda som i sin tid opkøbte Shire. Det mest oplagte er at Takada opkøber alle rettigheder i en samlet handel men det kan også ende i en royalty avtale. Jeg vil antage at Zealand Pharma allerede nu forhandler sammen med en potential ny partner.25/10 2022 15:13 Stroka 7107296Tak for et godt indlæg Eliot, Jeg vil tro, at der er en lang række pharmaselskaber, som gør deres hoser grønne hos Zealand Pharma for øjeblikket. Her står Takeda nok forrest i køen.25/10 2022 15:54 EliotSpitzer 8107297Stroka - En lille kommentar til dit svar.

CEO Adam Steensberg oplyst i Q&A delen af presse-konferencen for EASE 1 resultaterne, at der allerede var flere pharma-selskaber, som har banket på døren og at man har underskrevet fortrolighedsaftaler med flere selskaber. Men han oplyst også, at Zealand Pharma var endnu ikke kommet dertil at man havde åbnet et "datarum" (Det er vanlig det som man gør når man når frem til den afgørende fase for forhandlingerne af en stor aftale i et børsnoteret selskaber). Steensberg oplyst at selskabet selv gerne vil forstå resultat av studiet i dybden og de vil også gjerne give sig tiden til at de relevant partner også havde en god forståelse af produktets muligheder. Dette betyder at der vil blive givet tid til at potentielle partner kan gennemgå data ordentlig i et datarum. Det peger også på at Zealand Pharma IKKE kun ser Takeda som en mulig partner og hvis de bliver partner så må de betale den "rigtige pris". Stensberg oplyste også at han mente at annonceringen af partner sikkert først lå i 2023. Jeg er dog sikker på at hvis den rigtige pris kommer på bordet kan altid gå hurtigere.

Information er fra Webcast: "Zealand Pharma Announces Positive Results from Phase 3 Trial of Glepaglutide in Patients with Short Bowel Syndrome (EASE 1)" på selskabet website, som blev indspillet 30. september 2022 (ca 30 min inden i optaget).25/10 2022 17:24 LLi 8107299En lille sidenote. Det er strategisk kommunikation fra Steensberg. Alle andre udsagn, havde været helt på månen.

Skulle det rigtige tilbud komme på bordet, vil de fleste seriøse CEO' forhandle videre med andre interessenter i forsøget på, at overgå "det rigtige tilbud". Der ville ikke være nogen grund til, at fremskynde en offentliggørelse for, at svare markedets forventning og dermed lukke vinduet for yderligere forhandlinger og udspil/modspil.26/10 2022 12:46 gentogen 7107306Det de oplyste på webcast var (for nu at være lidt mere præcis), at "it could be an event that we could have next year ... a partnership announcement... but that depends...". Så det de siger er vel egentlig, at en partner tidligst findes i 2023. Jeg har ikke lige kunnet genfinde det, men de har også oplyst, (og nævner også i webcast) at data fra de fortsættende expansion studies også er relevante for den kommende ansøgning. I øvrigt er det naturligvis helt rigtigt, at det er strategisk kommunikation, så alt kan vel ske.26/10 2022 16:09 EliotSpitzer 6107309Gentogen - Det er korrekt at Zealands ledelse sagde at de gjerne ville have data med i New Drug Application (NDA) (Lægemiddelansøgning i USA) fra EASE 2 og EASE 3 men jeg er ret sikker på at de talt om "interim analysis" (analyse af foreløbige resultater) for extension studier, som skal brukes i den regulatoriske innsendelse og ikke de endelig studie-resultater.

EASE 2 studiet "Evaluation of Long Term Safety and Efficacy of Glepaglutide in Treatment of SBS" er vel sat til at blive ferdig 5 November, 2022.

EASE 3 studiet "Evaluation of Long Term Safety and Efficacy of Glepaglutide in Treatment of SBS - Extension Trial" er estimeret til at være færdig i April 2025 og det vil være spild af gode patent-løpetid at vente på det studie bliver helt ferdig. Her antager jeg at de kan tage ud interim analyse.

EASE 4 studie "The Long-term Effect on Intestinal Absorption and Safety of Treatment With Glepaglutide in Patients With Short Bowel Syndrome" bliver ferdig i December 2022 og med fuldstændig avslutning i Juli 2023. Jeg fik indtryk af Zealands ledelse gjerne vil have dette med i NDA'en men dossier kan jo skrives parallelt med at studie-rapporten bliver lukket.

Jeg tror at det citat du kommer med ligger ca. rundt 30 minutter inde i webcast'et. Det er samme sted som jeg henviser til i mit tidligere indlæg.1/11 2022 06:54 ProInvestorNEWS 5107415


TRÅDOVERSIGT