Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Comeback til udbombede aktier giver dansk nytårsbrag


109151 ProInvestorNEWS 2/1 2023 11:40
3
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Danske aktier stiger markant fra årets start. Flere faktorer i spil. Bliver 2023 et yoyo år


Danske aktier stiger med 2 % på C-25 niveauMest stigende er AMBU/GN Store Nord

Stigningerne er bl.a. drevet af at netop de to aktier blev kursmæssigt udbombet i 2022

Andre markant stigende aktier er APM, Bavarian Nordic, Netcompany
Handelsdagen er formentlig præget af lav likviditet - USA holder nytårslukket og det sammgælder i Asien



2023 - yoyo marked



Året starter med brask og bram. Der er stærkt kurscomeback til udbombede aktier, som formentlig var påvirket af at året sluttede med skattesalg af aktier, som havde udviklet sig meget negativt. 2023 bliver formentlig et yoyo år, hvor håb om lavere inflation og renter og positivt overraskende vækst veksler med frygt for at inflationen viser sig mere vedvarende og standhaftig, samtidig med at økonomierne underafkøler uden at centralbankerne kan være den beroligende sidste skanse



2/1 2023 14:39 stocktiger 1109156



Ja GN er i topform idag men har været meget faldende. Har GN et problem med renten på et lån eller hvad får skylden for den sure kursudvikling?



2/1 2023 15:11 VærKritisk 0109159



GN har en kæmpe gæld efter deres opkøb af Steelseries. Og der er nok ingen tvivl om, at en stor del af de kurstæsk aktien har fået, må tilskrives den gæld.

At aktien til gengæld er kommet lidt tilbage må nok tilskrives at markedet har taget rigtig godt imod deres seneste produktlanceringer (de vinder markedsandele). Og samtidig har Demant købt en stor andel af deres aktier, hvilket giver anledning til en masse spekulation. Og herudover, så har shorterne på rekordtid reduceret deres andel fra vist omkring 12% til 4-5%.



TRÅDOVERSIGT