Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab warrents og medarbejderaktier


109941 AWIN 31/1 2023 11:42
4
Oversigt

Jeg har været med i aktien i mange år, og kender værdien af de store stigninger gennem mange år, men også at den er faldet 18% siden 02.12.22. Genmab har netop igen udsendt oversigt over nye warrents og medarbejderaktier, samt en oversigt over samme helt tilbage til år 2003. Det ser i mine øjne vildt voldsomt ud. Jeg ved lønningerne derudover er meget høje - for at få de bedste medarbejdere siger man. Hvordan ser andre på dette forhold, er det ud i hampen eller rimeligt? Jeg indrømmer, at jeg selv tænker på at reducere min aktiebeholdning af samme årsag.



31/1 2023 19:41 6109956



Det har været diskuteret utallige gange herinde - primært under chatten, hvor emnet lejlighedsvist rammer forsiden.

Warrants og RSU'er er formentligt kommet for at blive. Hvis et selskab vil tiltrække de dygtigste medarbejdere, så skal der lokkes.

Er det rimeligt? Tja tjooo æhhhh måske
Er det nødvendigt? Ja
Syns jeg om det? Nej
Accepterer jeg det som investor? Ja

... og jeg har købt Genmab i dag :−)



31/1 2023 20:07 AWIN 4109957



Mellem linierne står det skrevet, at du accepterer det ret voldsomme brug af betydelige aktie fordele udover meget høj løn. Jeg ved ikke om du har ret eller uret, kun tiden vil vise det, men man kan også sige, at den store vinder i Genman er Jan Van de Winkel, med hånden på kogepladen, og som storejer deler han dermed også selv ud af arvesølvet. Tak for dit positive svar LLi!



31/1 2023 20:25 5109958



og den kritiske Winkel på emnet :−)

Er det rimeligt, at Jan van de Winkel uden, at have påtaget sig nogen nævneværdig risiko (set med mine øjne), kan sikre sig en kapitalgevinst på 1-2 millarder kr. over 20 år foruden sin årsgage på +20 mio. kr. siden 2010?

Jeg kender ikke Jan van de Winkels initial investering i Genmab, men størstedele af gevinsten kommer fra optioner, så risikoen har reelt set været nul kr.

og så kan jeg godt sidde tilbage med en fornemmelse af, at Mr. Winkel holder en lidt for stor fest, der er betalt af aktionærerne, som har haft rigtige penge oppe af lommen.



31/1 2023 21:51 AWIN 2109959



Det er jo præcist det samme, vi ser i de helt store selskaber, hovedsageligt i UK og USA. Uden nogen form for reelt ansvar får visse chefer op til et par mia dkr i årsløn. Det værste og det bedste er jo, at mange af dem, men ikke alle, er det værd.
Jan i Genmab er helt sikkert sin løn værd. Han kom ind i Genmab på et tidspunkt, hvor selskabet ikke havde rigtig noget i gang. Han brugte ikke lang tid på at genstarte Genmab, og i dag kender vi jo resultatet. Mit spørgsmål gik jo mere på, om aktier og warrents til gavepris, står i forhold til værdien af aktierne. For en talknuser vil det være et større regnestykke, så svaret får vi nok ikke, og i sidste ende er det jo op til aktionærerne, om de vil deltage i festen/forgyldninger. Heldigvis er der gevinst ved udgangen.
Lige nu hælder jeg mest til at blive i aktien, da den er faldet til et i mine øjne for lavt niveau. Jeg kan da også tilføje, at jeg gik ud med 1/3 den 10.01.23 til 2972 kr.
Noget helt andet er, at jeg synes Genmab er alt for afhængig af de store partnere, hvor det har vist sig, at kontrakter kan underløbes (sagen med Janssen som Jan tabte). Først nu er man gået lidt i den retning, ved sammen med Abbvie at deles 50:50 om udvikling af epcoritamab mod lymfekræft.
Godaften til dig LLI



TRÅDOVERSIGT