Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian spår stort milliardoverskud på driften


110463 Aps invest 15/2 2023 08:19
6
Oversigt

Bavarian spår stort milliardoverskud på driften
15.2.2023 07.16 • MarketWire •

Bavarian Nordic venter at nå et driftsresultat før renter og skat, nedskrivninger og afskrivninger på 2,2 mia. kr. i 2023.

Det fremgår af en opdatering om udsigterne samt om selskabets senfaseprogrammer.

Omsætningen ventes at lande på cirka 6 mia. kr. i år.

- De økonomiske forventninger er baseret på blandt andet omsætning fra bekræftede ordrer på koppe- og mpoxvaccine på i alt ca. 4400 mio. kr., skriver Bavarian.

Selskabet venter desuden, at omsætningen fra vaccinerne mod hundegalskab og flåtbåren hjernebetændelse vil vokse sammenlignet med sidste år. Hertil kommer øvrige indtægter, heriblandt 195 mio. kr. fra Nuance Pharma, som vil blive udløst, når der indledes fase 1- og fase 3-forsøg med RSV-vaccinen i Kina.

Bavarian har tidligere i januar offentliggjort foreløbige regnskabstal for 2022, men undlod ved den lejlighed at udstikke forventninger til 2023.

.\˙ MarketWire



15/2 2023 08:57 ProInvestorNEWS 4110465



Bavarian Nordic opdaterer på udviklingspipelinen og offentliggør økonomiske forventninger til 2023


07.00



KØBENHAVN, Danmark, 15. februar 2023 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) offentliggjorde i dag sine økonomiske forventninger til 2023 og opdaterede på sine sen-fase udviklingsprogrammer.

"Bavarian Nordic går et spændende år i møde i 2023 med forventede data fra vores to fase 3-forsøg inden for RSV og COVID-19, der begge rummer et stort fremtidigt potentiale til at bidrage til opfyldelsen af vores mål om at blive en af de største rendyrkede vaccinevirksomheder. Vores eksisterende forretning vil også bidrage væsentligt til denne ambition som følge af et forventet stærkere salg inden for rabies- og TBE-vacciner, efterhånden som flere markeder vender tilbage til niveauet før COVID-19, samt ikke mindst på grund af de betydelige ordrer på vores mpox-vaccine, som vi indgik i 2022, og som vil blive leveret i 2023. Samlet vil disse produkter bidrage til endnu et rekordår med en omsætning, der ventes at blive næsten dobbelt så stor som i 2022 og et driftsresultat før renter og skat, nedskrivninger og afskrivninger (EBITDA) på mere end DKK 2 mia.," udtaler administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin.

Opdatering på sen-fase udviklingsprogrammer
Som tidligere udmeldt har Bavarian Nordic fuldført den planlagte rekruttering af 20.000 voksne i alderen 60 år og opefter i fase 3-forsøget med RSV-vaccinekandidaten, MVA-BN® RSV. Analysering af data forløber planmæssigt og toplinjeresultater fra forsøget forventes stadig i midten af 2023.

Rekrutteringen af personer på 65 år og opefter til fase 3-forsøget med COVID-19 boostervaccinekandidaten, ABNCoV2, går langsommere end ventet, hvilket skubber den forventede fuldførelse af rekruttering ind i andet kvartal 2022, og rapporteringen af toplinjeresultater forventes nu at ske i midten af 2023.

Økonomiske forventninger til 2023
I 2023 forventer Bavarian Nordic en omsætning på ca. DKK 6.000 mio. og et driftsresultat før renter og skat, nedskrivninger og afskrivninger (EBITDA) på DKK 2.200 mio.

De økonomiske forventninger er baseret på bl.a. omsætning fra bekræftede ordrer på koppe-/mpoxvaccine på i alt ca. DKK 4.400 mio. Omsætningen fra rabies- og TBE-vaccineforretningen forventes at vokse i forhold til 2022, da flere markeder ventes at nå tilbage på samme niveau, som før COVID-19. Øvrige indtægter inkluderer blandt andet forventede milepælsbetalinger på i alt DKK 195 mio. fra Nuance Pharma, som vil blive udløst af opstarten af fase 1 og fase 3 kliniske forsøg med RSV-vaccinen i Kina.

Forsknings- og udviklingsomkostninger forventes at udgøre ca. DKK 1.900 mio., inklusive ikke-kapitaliserede omkostninger på ca. DKK 1.600 mio., hvoraf RSV-projektet udgør ca. DKK 1.000 mio., og kapitaliserede omkostninger på ca. DKK 300 mio. som er knyttet til ABNCoV2.

Nettoarbejdskapitalen forventes at stige med ca. DKK 1.500 mio. som følge af den planlagte opbygning af varelager i forbindelse med produktionsteknologioverførslen fra GSK samt øget salg

De økonomiske forventninger er baseret på valutakurser på DKK 7,00 pr. USD 1 og DKK 7,45 pr. EUR 1.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret vaccineselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af livsvigtige vacciner. Vi er globalt førende inden for koppe- og mpox-vacciner, som er blevet udviklet gennem vores mangeårige partnerskab med den amerikanske regering. Vores kommercielle produktportefølje består endvidere af markedsledende vacciner mod rabies og flåtbåren hjernebetændelse. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN® samt indlicenserede teknologier, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der sigter mod at forbedre og beskytte liv ved at frigøre immunsystemets egne kræfter, inklusive en RSV-vaccine til ældre samt en næstegenerations COVID-19 vaccine, som begge er i senfase-udvikling. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations, Tlf. +45 61 77 47 43



15/2 2023 09:01 ProInvestorNEWS 4110466



Bavarian på vej mod rekord: Spår milliardoverskud på driften

15/2 07:42

Bavarian Nordic venter at nå et driftsresultat før renter og skat, nedskrivninger og afskrivninger på 2,2 mia. kr. i 2023.

Det fremgår af en opdatering om udsigterne samt om selskabets senfaseprogrammer.

Omsætningen ventes at lande på cirka 6 mia. kr. i år, hvilket vil være rekord.

- De økonomiske forventninger er baseret på blandt andet omsætning fra bekræftede ordrer på koppe- og mpoxvaccine på i alt ca. 4400 mio. kr., skriver Bavarian.

Selskabet venter desuden, at omsætningen fra vaccinerne mod hundegalskab og flåtbåren hjernebetændelse vil vokse sammenlignet med sidste år. Hertil kommer øvrige indtægter, heriblandt 195 mio. kr. fra Nuance Pharma, som vil blive udløst, når der indledes fase 1- og fase 3-forsøg med RSV-vaccinen i Kina.

Bavarian har tidligere i januar offentliggjort foreløbige regnskabstal for 2022, men undlod ved den lejlighed at udstikke forventninger til 2023.

Selskabet fik i 2022 et driftsoverskud før renter, skat, nedskrivninger og afskrivninger på 329 mio. kr. ud af en omsætning på 3151 mio. kr.

CORONASTUDIET ER FORSINKET

I forhold til selskabets pipeline, så vil 2023 blive præget af travlhed.

Forsknings- og udviklingsomkostingerne ventes i år at løbe op i cirka 1900 mio. kr., hvoraf 1000 mio. kr. er øremærket Bavarians udvikling af en RSV-vaccine.

- Bavarian går et spændende år i møde i 2023 med forventede data fra vores to fase 3-forsøg inden for RSV og covid-19, der begge rummer et stort fremtidigt potentiale til at bidrage til opfyldelsen af vores mål om at blive en af de største rendyrkede vaccinevirksomheder., siger administrerende direktør i Bavarian Paul Chaplin i meddelelsen.

De foreløbige resultater fra fase 3-studiet med Bavarians RSV-vaccine ventes stadig at blive offentliggjort i midten af 2023, oplyser selskabet.

Derimod er studiet af selskabets boostervaccine mod covid-19 blevet forsinket.

- Rekrutteringen af personer på 65 år og opefter til fase 3-forsøget med covid-19 boostervaccinekandidaten, ABNCoV2, går langsommere end ventet, hvilket skubber rapporteringen af toplinjeresultater til midten af 2023, skriver Bavarian.

.\˙ MarketWire



15/2 2023 09:15 ProInvestorNEWS 4110467



Bavarian Nordic to Acquire Portfolio of Travel Vaccines from Emergent BioSolutions


Adds two revenue-generating vaccines for the prevention of cholera and typhoid fever that will establish Bavarian Nordic as a global leader in travel vaccines

Broadens development pipeline with a late-stage Chikungunya vaccine candidate with significant synergistic market opportunity in areas with a high unmet medical need

Expands manufacturing footprint and flexibility with facility in Switzerland and adds research competences with facility in San Diego, CA

Total acquisition price of up to USD 380 million, including an upfront payment of USD 270 million
Conference call today at 2:00 PM CET

COPENHAGEN, Denmark, February 15, 2023 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) announced today that it has entered into an agreement with Emergent BioSolutions Inc. (NYSE: EBS) ("Emergent") to acquire two marketed travel vaccines, Vivotif® for the prevention of typhoid fever and Vaxchora® against cholera as well as a Phase 3 vaccine candidate for the prevention of Chikungunya virus for a total consideration of up to USD 380 million, including USD 270 million in an upfront payment and up to USD 110 million in future conditional milestone payments. The acquisition also includes facilities and key personnel related to the acquired assets.



Upon closing of the transaction, Bavarian Nordic will acquire:

Vivotif® (Typhoid Vaccine Live Oral Ty21a), the only oral vaccine licensed by the U.S. Food and Drug Administration (FDA) for the prevention of typhoid fever, a potentially severe and life-threatening infection caused by the bacterium Salmonella typhi. The vaccine is also approved in Europe and is marketed in more than 25 countries.
Vaxchora® (Cholera Vaccine Live Oral), the only FDA-licensed vaccine for the prevention of cholera caused by Vibrio cholerae serogroup O1, a potentially serious intestinal disease. The vaccine is also approved in Europe and is marketed in more than 25 countries.
A late-stage vaccine candidate targeting Chikungunya with expected Phase 3 read-out in the second half of 2023 and projected launch in 2025. The vaccine has a highly competitive profile in an area with a high unmet medical need.
US-based research and development facilities related to the development of the Chikungunya vaccine, a Swiss-based biologics manufacturing facility, and EU/US-based commercial operations with a specialty salesforce.

"This acquisition adds not only to our commercial portfolio and reinforces our leading position in travel vaccines, but it also strengthens our pipeline with a promising late-stage vaccine candidate against Chikungunya, an emerging infectious disease that represents a significant unmet medical need worldwide. Combined, these assets, together with the acquired capabilities within research and development, manufacturing, and commercial, will make a significant contribution to our vision of becoming one of the largest pure-play vaccine companies. Travel vaccines are seeing a rebound after the COVID-19 pandemic and the expanded portfolio allows us to further explore synergies in our commercial presence across key markets. Likewise, the addition of further manufacturing capabilities provides us with greater flexibility and scale in production, as we continue our preparations for the launch of several new products over the next few years," said Paul Chaplin, President, and Chief Executive Officer of Bavarian Nordic.



Strategic rationale

Bavarian Nordic has a vision to become one of the largest pure-play vaccine companies through organic growth and launch of new products from its R&D pipeline, combined with a selective M&A approach focused on products that fit strategically into the Company's infectious disease portfolio. Based on the company's successful track record of growing underprioritized products, the expectations for this acquisition are high.



Through this acquisition, the Company will further expand and diversify its commercial portfolio and development pipeline. The addition of two market-leading, and revenue-generating vaccines against cholera and typhoid fever, which are marketed in more than 25 countries across US and Europe, provides clear commercial synergies to the Company's existing business as travel vaccines are already a major part of the portfolio. This will establish Bavarian Nordic as a global leader in this area.



Furthermore, the acquisition enables expansion of Bavarian Nordic's US commercial sales, marketing, and distribution setup, as well as increased scale in more European markets where the Company is not present today.



Through the acquisition, Bavarian Nordic has also obtained the global rights and R&D know-how to a promising vaccine candidate against Chikungunya, a viral disease which spreads to humans via infected mosquitoes that can cause severely debilitating joint pain. The disease is endemic in many tropic and subtropic countries with increasing prevalence seen over time. There are currently no approved vaccines against Chikungunya, which analysts estimate could represent an annual market worth more than USD 500 million.



Finally, the company will also strengthen its manufacturing capabilities with the acquisition of a biologics facility in Bern, Switzerland, which, in addition to continued seamless manufacturing of the acquired products, enhances the flexibility of the company's manufacturing setup, and provides opportunities for insourcing the production of future commercial products.



Financial implications of the acquisition in 2023

The acquired business is expected to add approximately DKK 200 million to revenue and a loss of approximately DKK 400 million to EBITDA, not included in the previously announced financial guidance for 2023. The expected loss is due to investments in the Chikungunya Phase 3 program and inclusion of necessary one-off integration costs. The financial impact from the acquired business is pending final closing of the transaction and the timing thereof after which the Company will update its full-year guidance.



Terms, closing conditions, and financing

This transaction, which is subject to customary closing conditions, including antitrust regulatory approval, is expected to close in the first half of 2023.



Upon closing of the transaction, Bavarian Nordic will make an upfront payment of USD 270 million to Emergent, which will be financed through a combination of existing cash and proceeds from a private placement via an accelerated bookbuild process in accordance with the current authorization from the Company's shareholders to increase the share capital by up to 10%. The placement is anticipated to be completed during first half of 2023. Equity bridge facility of DKK 1,500 million has been provided by Danske Bank and Nordea.



Emergent is eligible to receive additional payments of up to USD 110 million conditioned upon the achievement of future milestones related to the successful development of the Chikungunya vaccine (USD 80 million) and sales performance of the marketed vaccines (USD 30 million).



Morgan Stanley acted as an advisor in this transaction, while Nordea and Cooley acted as financial and legal advisors respectively.



Conference call and webcast

The management of Bavarian Nordic will host an investor/analyst call today, February 15, 2023, at 2 pm CET (8 am EST) to discuss the acquisition. A listen-only version of the call and presentation slides can be accessed via /investor/events.aspx?event=6674. Please register in advance to join the Q&A session via https://register.vevent.com/register/BI3a2bc86f8e9d4b848818c3e152a77442.



About Bavarian Nordic

Bavarian Nordic is a fully integrated vaccines company focused on the research and development, manufacturing and commercialization of life-saving vaccines. We are a global leader in smallpox and mpox vaccines, which have been developed through our long-standing partnership with the U.S. Government to enhance public health preparedness. Our commercial product portfolio furthermore contains market-leading vaccines against rabies and tick-borne encephalitis. Using our live virus vaccine platform technology, MVA-BN®, and in-licensed technologies, we have created a diverse portfolio of proprietary and partnered product candidates designed to save and improve lives by unlocking the power of the immune system, including Phase 3 development programs for an RSV vaccine for older adults and a next-generation COVID-19 vaccine. For more information visit www.bavarian-nordic.com.



Forward-looking statements

This announcement includes forward-looking statements that involve risks, uncertainties, and other factors, many of which are outside of our control, that could cause actual results to differ materially from the results discussed in the forward-looking statements. Forward-looking statements include statements concerning our plans, objectives, goals, future events, performance, and/or other information that is not historical information. All such forward-looking statements are expressly qualified by these cautionary statements and any other cautionary statements which may accompany the forward-looking statements. We undertake no obligation to publicly update or revise forward-looking statements to reflect subsequent events or circumstances after the date made, except as required by law.



Contacts

Europe: Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations, Tel: +45 61 77 47 43



15/2 2023 09:58 ProInvestorNEWS 3110468



Bavarian køber portefølje af rejsevacciner for milliardbeløb

15/2 08:36

Bavarian Nordic køber en portefølje af rejsevacciner af Emergent Biosolutions for op til 380 mio. dollar svarende til op til 2,6 mia. kr.

Med i købet følger to omsætningsgenererende vacciner mod kolera og tyfus, som ifølge selskabet gør det til en ledende global aktør inden for rejsevacciner.

Købet omfatter også en senfase-vaccinekandidat mod Chikungunya med forventede fase 3-data i andet halvår 2023 og lancering i 2025, oplyser selskabet i en meddelelse onsdag morgen.

STYRKER UDVIKLINGSPIPELINE

- Opkøbet styrker ikke alene vores kommercielle produktportefølje, men forstærker også vores ledende markedsposition inden for rejsevacciner. Samtidigt styrkes vores udviklingspipeline med en lovende senfase-vaccinekandidat mod Chikungunya, en voksende infektionssygdom med et signifikant globalt udækket medicinsk behov, siger administrerende direktør Paul Chaplin i meddelelsen.

Den tilkøbte forretning forventes i 2023 at bidrage positivt til omsætningen med cirka 200 mio. kr. og at bidrage negativt til EBITDA med cirka 400 mio. kr.

Det er ikke indregnet i de forventninger til det økonomiske resultat for 2023, som selskabet annoncerede tidligere på morgenen onsdag.

Det forventede tab skyldes investeringer i fase 3-programmet for Chikungunya samt nødvendige engangsomkostninger til integration af forretningen.

- De økonomiske effekter fra opkøbet afventer endelig afslutning (closing) af transaktionen og tidspunktet herfor, hvorefter selskabet vil opdatere sine forventninger til helåret, forklarer Bavarian.

Transaktionen ventes afsluttet i første halvdel af 2023.

VIL GENNEMFØRE RETTET EMISSION

Ved transaktionens afslutning vil Bavarian Nordic betale en up-front-betaling på 270 mio. dollar til Emergent, som finansieres med en kombination af den eksisterende kontantbeholdning og provenuet fra en rettet emission.

Sidstnævnte vil ske i overensstemmelse med den eksisterende bemyndigelse fra Selskabets aktionærer til at forhøje aktiekapitalen med op til 10 pct., som forventes gennemført i første halvdel af 2023.

Danske Bank og Nordea har stillet et mellemfinansieringslån på 1500 mio. kr. til rådighed.

Emergent er berettiget til at modtage yderligere milepælsbetalinger på op til 110 mio. dollar, betinget af opnåelsen af fremtidige milepæle relateret til succesfuld udvikling af Chikungunya vaccinen, der kan udløse 80 mio. dollar, og salgsresultater for de markedsførte vacciner, hvortil er knytter 30 mio. dollar i milepæle.

.\˙ MarketWire



15/2 2023 10:11 ProInvestorNEWS 4110469



Bavarian/FAKTA: Om opkøb af rejsevaccinersatsning

15/2 08:47

Bavarian Nordic køber en portefølje af rejsevacciner af Emergent Biosolutions op er pris på op til 380 mio. dollar svarende til ca. 2,6 mia. kr. - her er fakta om opkøbet:

MED I KØBET FØLGER:

- Vivotif, den eneste orale vaccine, der er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) til beskyttelse mod tyfus. Vaccinen er også godkendt i Europa og markedsført i mere end 25 lande.

- Vaxchora, den eneste vaccine der er godkendt af FDA til beskyttelse mod kolera forårsaget af Vibrio cholerae serogroup O1, en potentielt alvorlig tarmsygdom. Vaccinen er også godkendt i Europa og markedsført i mere end 25 lande.

- En senfase-vaccinekandidat mod Chikungunya med forventede fase 3-data i andet halvår 2023 og lancering i 2025. Vaccinen har en konkurrencedygtig profil inden for et område med stort udækket medicinsk behov, skriver Bavarian.

- Forsknings- og udviklingsfaciliteter i USA relateret til udvikling af Chikungunya-vaccinen, en biologisk produktionsfacilitet i Schweiz og kommercielle afdelinger med specialiseret salgsstyrke i EU og USA.

- Tilføjelsen af de to vacciner mod kolera og tyfus giver ifølge Bavarian "klare kommercielle synergier" med selskabets eksisterende forretning, da rejsevacciner allerede udgør en stor del af porteføljen.

ØKONOMISKE KONSEKVENSER OG FINANSIERING:

- Den tilkøbte forretning forventes i 2023 at bidrage positivt til omsætningen med ca. 200 mio. kr. men at bidrage negativt til EBITDA med ca. 400 mio. kr. Det forventede tab skyldes investeringer i fase 3-programmet for Chikungunya samt nødvendige engangsomkostninger til integration af forretningen.

- De økonomiske effekter fra opkøbet afventer endelig afslutning (closing) af transaktionen og tidspunktet herfor, hvorefter selskabet vil opdatere sine forventninger til helåret. Transaktionen forventes afsluttet i første halvdel af 2023.

- Ved transaktionens afslutning lægger Bavarian Nordic en up-front betaling på 270 mio. dollar til Emergent, som finansieres med en kombination af den eksisterende kontantbeholdning og provenuet fra en rettet emission (accelereret bookbuilding-proces), som ventes gennemført i første halvdel af 2023.

- Danske Bank og Nordea har stillet et mellemfinansieringslån på 1500 mio. kr. til rådighed.

- Emergent er berettiget til at modtage yderligere milepælsbetalinger på op til 110 mio. dollar, betinget af opnåelsen af fremtidige milepæle relateret til succesfuld udvikling af Chikungunya vaccinen (80 mio. dollar) og salgsresultater for de markedsførte vacciner (30 mio. dollar).

.\˙ MarketWire



15/2 2023 10:23 VærKritisk 8110471



Rent strategisk, så ligner det umiddelbart et fornuftigt køb. Alligevel kan jeg ikke lade være med at smile. Bava fik mig til at tænke på de tøsebørn man indimellem ser i luksusfælden, unge piger med konstant underskud i økonomien. Og så, første gang der kommer bare 100 kroner ind, så når de knap at lande på køkkenbordet, inden de farer ud og bæser 10.000 af på en håndtaske...eller her et bio- firma.

Jeg har selv Bava, og er stadig ganske fortrøstningsfuld.




15/2 2023 11:36 Aps invest 6110475



Foretrækker nu investering i fremtiden, end udbetaling af udbytte. Men det er jo smag og behag :)



15/2 2023 11:39 VærKritisk 5110476



Jeg er faktisk helt enig.



15/2 2023 11:48 3110478



Enig aps og det er jo reelt set et pharmaselskab med 2 produkter på hylden.



15/2 2023 12:30 Match 5110480



Det er måske at trække det lidt hårdt op. Der er stadig "to fugle på taget" - Covid og RSV. Dem tæller vi ikke med.

Men så er der Jynneos/Imvanex/Imvamune, som omsatte for 1.730 mio. kr. i 2022. Og på baggrund af bekræftede ordrer skaber en omsætning på 4.400 mio. kr. i 2023.

Højere indtægter fra Rabipur/RabAvert, der i 2022 omsatte for 879 mio. kr.

Højere indtægter fra Encepur, der omsatte for 299 mio. kr. i 2022.

Og endelig ca. 195 mio. i milestones fra Nuance Pharma.

Og i 2024 forventede indtægter fra Vivotif - eneste orale vaccine mod tyfus godkendt af FDA. Samt Vaxchora - den eneste vaccine godkendt af FDA mod kolera.

Så reelt er BN på vej mod målet: Verdens største vaccineselskab.
Jeg har en pæn portion aktier i Bavarian og ser frem til pæne kursstigninger på aktien i de kommende år. Men tålmodighed er påkrævet!



15/2 2023 21:27 bikube 2110506



Lige en rettelse Match: Bava har i forvejen en koleravaccine at sælge for Valneva. Se sidste artikel nederst på siden (kl.17,20).



17/2 2023 13:43 1110568



Et selskab med godkendte produkter på hylden, salgs-, distributions- og produktionsapparat anser jeg for, at have passeret biostadiet og trådt ind i pharma.

Har et parmaselskab ikke en pipeline, vil det være et (underligt?) strategisk fravalg. Men det vil forsat være pharma grundet de nævnte egenskaber.

Ja, der er en 2025 målsætning, men det ændrer ikke på de nævnte forudsætninger bemærket ovenstående.

Det som måske kan trigge vurderingen er, at man endnu ikke over en længere periode, har vist overskudsdannelse på driften.

Så reelt set er Bava et pharmaselskab, der køber dele af et andet pharmaselskab. Derfor ses der også komme nogle driftsmæssige justeringer, da de overlapper hinanden på enkelte områder.



15/2 2023 12:33 bikube 2110481



Og Emergent indikeres en stigning på 18%, og slipper af med en fabrik i Bern og et udviklingscenter i San Diego med 280 medarbejdere.



15/2 2023 12:39 ProInvestorNEWS 3110483



Bavarians finansdirektør om opkøb: "Vi har fået det til en god pris"

15/2 10:46

Bavarian Nordic betaler op til 380 mio. dollar for en portefølje af rejsevacciner fra Emergent Biosolutions, og det er en god pris.

Det mener finansdirektør Henrik Juuel, som ser et stort potentiale i aftalen, der er annonceret onsdag morgen.

Med købet overtager Bavarian Nordic to omsætningsgenererende vacciner mod kolera og tyfus, samt en tredje senfase-vaccinekandidat mod Chikungunya-feber, der overføres til mennesker via myggestik, og som ventes lanceret i 2025.

- Det er en fantastisk god handel, vi gør her. Vi kommer til med de her tre produkter at adressere et marked, som på tværs af de tre produkter ligger på 800 mio. dollar årligt, så vi har fået det til en god pris, siger Henrik Juuel.

- Vi kommer selvfølgelig ikke til at tage alle de 800 mio. dollar, lyder det videre.

Fordelt på de tre kandidater er det Chikungunya-vaccinen, som afventer fase 3-resultater, der rummer det største potentiale. Den har ifølge Bavarian et markedspotentiale på 500 mio. dollar, hvor Bavarian Nordic forventer at kunne tage en god bid af kagen, selv om en konkurrent kan komme først.

- Der er en enkelt konkurrent, som kan komme ud før os, lyder det fra Henrik Juuel.

Samtidig er markedet for tyfus-vaccinen i niveauet 200-250 mio. dollar i årlig omsætning, mens kolera-markedet er i niveauet 50-75 mio. dollar om året.

De tilkøbte vacciner hos Emergent, der allerede er i salg, står ifølge finansdirektøren for en omkring en tredjedel af markedet i dag, oplyser finansdirektøren.

Bavarian Nordic har onsdag morgen oplyst, at den tilkøbte forretning i 2023 ventes at bidrage positivt til omsætningen med cirka 200 mio. kr. og at bidrage negativt til EBITDA med cirka 400 mio. kr.

Handlen skal efter planen være på plads i løbet af andet kvartal, og først derefter kan omsætningen indregnes.

Bavarian Nordic betaler i første omgang 270 mio. dollar for opkøbet, mens de resterende 110 mio. kr. er fordelt på milepælsbetalinger, der først falder senere. Den første betaling finansieres med en kombination af den eksisterende kontantbeholdning og provenuet fra en rettet emission.

- Vi har taget noget risiko ud af transaktionen ved at dele betalingen op. Det vil sige, at en del af linket op i mod, at vi har succes med den videre proces for Chikungunya, mens en anden del er bundet op på vores salg af de øvrige godkendte vacciner, siger Henrik Juuel.

Samlet set kan betalingen omregnet løbe op i omkring 2,6 mia. kr. .

.\˙ MarketWire



15/2 2023 12:53 ProInvestorNEWS 1110485



Analytiker om Bavarians milliardopkøb: Det ser spændende ud

15/2 09:04

Bavarian Nordics aftale med amerikanske Emergent Biosolutions om køb af to rejsevacciner mod kolera og tyfus passer godt ind i den nuværende portefølje af vacciner, vurderer Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Han peger på, at de to rejsevacciner kan markedsføres sammen med Bavarians vacciner mod rabies og flåtbåren hjernebetændelse, som blev overtaget fra britiske GSK for nogle år siden.

- Ud fra den betragtning, at man har en vision om, at blive en af verdens største rendyrkede vaccineselskaber, så skal den vision jo også ud over egen pipeline nås via opkøb. Så jeg synes, at det ser spændende ud, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Ud over de to vacciner overtager Bavarian også en vaccinekandidat i fase 3 mod Chikungunya-feber, der overføres til mennesker via myggestik.

Dertil kommer produktions- og forskningsfaciliteter samt nøglemedarbejdere.

Samlet ventes købet at bidrage positivt til omsætningen med cirka 200 mio. kr. i år.

Købesummen er aftalt til op til 2,6 mia. kr., eller 380 mio. dollar. Heraf er 110 mio. dollar dog knyttet til en succesfuld udvikling af vaccinen mod Chikungunya-feber. De resterende 270 mio. dollar, eller knap 1,9 mia. kr., lægges kontant.

Det er penge, som Bavarian ikke har, og derfor er der indgået aftale om en mellemfinansiering på 1,5 mia. kr., indtil vaccinekoncernen har solgt nye aktier via en rettet emission, der vil blive gennemført i første halvdel af 2023.

Det sker via accelereret bookbuilding - en proces, hvor pensionskasser og professionelle investorer - får mulighed for at tegne aktier.

- Det er som oftest noget, der gennemføres med rabat, og det er nok også noget, der vil afspejle sig i en eller anden form i aktien. Men jeg synes, at det er et spændende opkøb, siger Søren Løntoft Hansen.

.\˙ MarketWire



15/2 2023 14:48 ProInvestorNEWS 2110488



Bavarian på vej med den fjerde store kapitalrejsning på tre år

15/2 11:51

Når Bavarian i løbet af første halvår går i markedet for at rejse penge via en rettet emission, så vil det være fjerde gang på omkring tre år, at selskabet rejser et milliardbeløb via salg af nye aktier.

I forvejen har Bavarian rejst cirka 5,6 mia. kr. i 2020 og 2021. Dertil kommer, at den danske stat i sensommeren 2021 indgik aftale om at støtte selskabets udvikling af en coronavaccine med 800 mio. kr.

Nedenfor følger oplysninger om de seneste kapitalforhøjelser:

* Første halvår 2023: Foreløbigt har Bavarian ikke annonceret størrelsen af den planlagte kapitalforhøjelse, men alene meldt ud, at det venter at gennemføre en accelereret bookbuilding - en proces, hvor pensionskasser og professionelle investorer - får mulighed for at tegne aktier. Nordea og Danske Bank har i den mellemliggende periode stillet et midlertidigt lån på 1,5 mia. kr. til rådighed, og handelen, som aktiesalget skal være med til at finansiere, har en værdi af i første omgang 270 mio. dollar, eller knap 1,9 mia. kr. Transaktionen omfatter købet af to rejsevacciner mod kolera og tyfus fra amerikanske Emergent Biosolutions. Dertil kommer, at Bavarian overtager en vaccinekandidat i fase 3 mod Chikungunya-feber, der overføres til mennesker via myggestik. Falder fase 3-studiet heldigt ud, skal Bavarian lægge et ekstrabeløb på op til 110 mio. dollar, eller 765 mio. kr., til Emergent.

* 7/12 2021: Bavarian rejser cirka 1,7 mia. kr. via salg af nye aktier for 268 kr. per styk. Det sker i en rettet emission til professionelle investorer. Pengene rejses med henblik på finansiering af et afgørende fase 3-forsøg med Bavarian Nordics RSV-vaccinekandidat, MVA BN RSV. Desuden nævnte Bavarian, at provenuet skal gå til sikring af den strategiske fleksibilitet i forhold til eventuelle opkøb - og derudover til "generelle virksomhedsformål".

* 23/8 2021: Regeringen beslutter at støtte Bavarian med 800 mio. kr. øremærket til udvikling af en dansk vaccine mod covid-19. Her er ikke tale om en aktietegning, men et lån, som Bavarian skal betale tilbage, hvis salget af coronavaccinen når et vist niveau. Staten kan også få et afkast på sit lån, men det vil kræve, at der bliver tale om en meget stor succes, oplyser Bavarians finansdirektør Henrik Juuel til MarketWire.

* 10/3 2021: Bavarian rejser over 1,1 mia. kr. via salg af nye aktier for 223 kr. per styk. Det sker via en rettet emission. Pengene rejses til finansiering af et fase 2-studie af selskabets coronavaccine, ABNCoV2, og en forøgelse af produktionskapaciteten. Desuden nævner Bavarian, at provenuet skal gå at sikre en aktiv opkøbsstrategi og til en styrkelse af kapitalgrundlaget.

* 27/3-2020: Bavarian rejser lige over 2,8 mia. kr. via salg af nye aktier til kurs 109 kr. per styk. Aktiesalget gennemføres som en fortegningsemission, det vil sige med fortegningsret for de eksisterende aktionærer. Udbuddet havde været undervejs siden oktober 2019, da Bavarian annoncerede opkøb af rettighederne til to produkter fra Glaxosmithkline.

.\˙ MarketWire



15/2 2023 14:49 ProInvestorNEWS 2110489



Bavarians CFO om planlagt aktiesalg: Rette finansiering i svært marked

15/2 12:24

Bavarian Nordic køber en portefølje af rejsevacciner fra Emergent Biosolutions, og en del af betalingen sker ved at sælge nye aktier.

Det betyder, at selskabets nuværende aktionærer vil blive udvandet, og det efterlader Bavarian Nordic med en opgave om at forklare potentialet for de eksisterende aktionærer, fortæller selskabets finansdirektør Henrik Juuel.

- Det er en fantastisk mulighed, og vi får det til en rigtig god pris. Vi ville hellere have fundet finansiering i et bedre marked, men den her mulighed er her ikke i morgen, og den har så stor en value upside (værdimæssig fordel, red). Så må vi selvfølgelig forklare investorerne, at det her giver mening uanset de markedsbetingelser, vi kigger på i øjeblikket, siger Henrik Juuel.

Bavarian Nordics investorer har over det seneste år været på lidt af en rutsjetur, hvor aktien har været sendt i vejret efter udbruddet af abekopper, mpox, der sendte et stort antal ordrer i Bavarians retning. Efterfølgende har aktien dog tabt dampen, og det er på trods af, at selskabet ved flere lejligheder har understreget, at omsætningen skulle blive større i 2023.

Onsdag stiger aktien 5,8 pct. til 238,60 kr. efter nyheden om opkøbet og den planlagte finansiering. Bavarian Nordic har også oplyst finansielle forventninger til 2023.

- Jeg mener, at vi stiller dem i en god situation. Vi skal selvfølgelig forklare dem, hvor god den her handel er. Det øjeblik, at de forstår det, så kan jeg heller ikke se nogle problemer med at rejse den fornødne kapital, siger Henrik Juuel.

SKAL SE PÅ LÅNEMULIGHEDER I 2023

Bavarian Nordic betaler op mod 380 mio. dollar for købet af vaccinerne fra Emergent Biosolutions. En del af betalingen hentes fra en såkaldt rettet emission, mens de resterende penge tages fra pengekassen.

- Vi har en god finansiel situation, ikke mindst hjulpet af mpox-udbruddet sidste år. Vi forlod 2022 med næsten 1,8 mia. kr., men det er stadigvæk ikke nok til, at vi på kort sigt skal lægge en upfront-betaling på 270 mio dollar. Derfor skal vi rejse noget kapital, siger Henrik Juuel.

Han forventer, at der vil blive tale om salg af store aktieposter til udvalgte store institutionelle investorer, der har interesse for vaccineområdet. Der sker gennem en proces, som banker varetager for Bavarian Nordic, og som endnu ikke er sat formelt i gang.

Pengene kunne også hentes ved at optage ny gæld, men på grund af timingen gav det ikke mening, fortæller finansdirektøren.

- Bavarian Nordic er et selskab, der har været i en fantastisk udvikling for at blive et rigtigt vaccineselskab. I den proces ændrer vores muligheder for finansiering sig også, og der nærmer vi os et punkt, hvor vi er det, man vil kalde en "bankable business", hvor vi også kan gå ud og få gældsfinansiering, og det kommer vi også til at se på i løbet af 2023, siger Henrik Juuel og uddyber, at der her er tale om penge til balancen og til fremtidig vækst

- Men det er ikke noget, du kan bruge på kort sigt, når du skal slå til hurtigt, som vi skulle her, siger Henrik Juuel.

Aftalen med sælgeren Emergent Biosolutions er forhandlet på plads i løbet af de seneste måneder, efter at Emergent valgte at omlægge sin strategi og i den forbindelse sætte vaccinerne til salg.

.\˙ MarketWire



15/2 2023 18:20 ProInvestorNEWS 2110502



Bavarian skal tilpasse partnerskab efter køb af konkurrende vaccine

15/2 16:20

Bavarian Nordic skal gentænke et eksisterende partnerskab, efter selskabet onsdag morgen har købt en vaccine, der er i direkte konkurrence med partnerens.

Det danske vaccineselskab har købt sig til en koleravaccine, men sælger samtidig partneren Valnevas koleravaccine, Dukoral, som et del af et samarbejde.

Det skal der findes en løsning på, som kommer til at betyde ændringer i partnerskabet, fortæller Bavarian Nordics administrerende direktør Paul Chaplin.

- Vi skal selvfølgelig sætte os ned sammen med Valneva, da vi nu har nogle konkurrerende produkter. Vi distribuerer lige nu Dukoral, som er en koleravaccine, og nu køber vi så sådan en, så der kommer nogle tilpasninger i vores partnerskab fremover, siger han.

Partnerskabet mellem Bavarian Nordic og Valneva blev indgået i 2020, og ifølge direktøren har det været en succes.

- Vi har et godt forhold til Valneva. De sælger vores produkter på deres områder, og vi gør det samme for dem. Det er et stærkt og godt samarbejde, konstaterer han.

- Derfor er det også et, som vi forhåbentlig kan finde en måde at fortsætte, selvom det skal tilpasses på grund af konkurrerende produkter, siger Paul Chaplin.

Udover overlap i koleravacciner er der også en mulighed for, at selskaberne kan komme til at konkurrere inden for den senfase-vaccinekandidat mod infektionssygdommen Chikungunya, som Bavarian også overtager som en del af handlen. Kandidaten ventes at levere fase 3-data i andet halvår af 2023.

Bavarian Nordic annoncerede onsdag morgen overtagelsen af to omsætningsgenererende vacciner mod henholdsvis kolera og tyfus samt vaccinekandidaten mod Chikungunya. Prisen for porteføljen ventes at kunne løbe op i 380 mio. dollar svarende til 2,6 mia. kr.

.\˙ MarketWire



16/2 2023 08:30 ProInvestorNEWS 2110517



Bavarian får hævet kursmål til 325 kr. fra 310 kr. hos Jefferies

16/2 06:34

Bavarian får hævet sit kursmål til 325 kr. fra 310 kr. hos Jefferies.

Banken fastholder anbefaling "køb", ifølge Bloomberg News.

Onsdag oplyste Bavarian, at selskabet har købt en række rejsevacciner af Emergent Biosolutions for op til 380 mio. dollar.

Aktien i Bavarian lukkede onsdag i 224,30 kr. efter et fald på 0,53 pct.

.\˙ MarketWire



17/2 2023 10:50 ProInvestorNEWS 2110562



Bavarians kursmål sænkes til 371 kr. fra 400 kr. hos Needham:

17.2.2023 06.34 •
Bavarian Nordic får reduceret kursmålet til 371 kr. fra 400 kr. hos Needham.

Anbefalingen er uændret "køb".

Det fremgår af Bloomberg.

Onsdag oplyste Bavarian, at selskabet har købt en række rejsevacciner af Emergent Biosolutions for op til 380 mio. dollar.

Aktien steg torsdag 6,5 pct. til 238,90 kr.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT










110478 Enig ..
15/2 11:48 3