Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Digital nomade


111462 Læreren 17/3 2023 14:06
0
Oversigt

Er der nogen der ved eller har erfaring med, hvordan man kan rejse/opholde sig i længere tid i udlandet, både inden for og udenfor EU, og samtidig kunne handle med aktier. Jeg drømmer om at rejse halve/hele år i f.eks. Grækenland/EU og Thailand/Asien på skift,i flere år. Ingen fast bopæl hverken i Danmark eller udlandet, dvs. som en "digital nomade". I danske banker spærrer de ens depot, hvis man er uden for EU i mere end et halvt år. Findes der en platform, hvorfra man kan handle aktier, selvom man rejser rundt i lang tid ? Kan man f.eks. det i Nordnet eller andre platforme ?17/3 2023 21:03 Hyst 0111473Kan ikke hjælpe her, men står det i din aftale da du indgik aftale om dig depot med din bank?

Jeg forventer ikke at være længere borte end ½ år minus et par dage (beholder bopæl i DK).

Men hører gerne nærmere om dette problem.19/3 2023 01:58 bgadk 0111501Der er masser af platforme uden for Danmark, som ikke kræver fast bopæl i Danmark.

Du skal nok kunne dokumentere en eller anden form for adresse, som led i "know your customer", som efterhånden er globalt.
Hvis du ikke kan skaffe en udenlandsk "fast" adresse, så kan du bruge den danske, men vælge en udenlandsk bank/broker, som er ligeglad med at du afmelder dansk folkeregister adressen senere. Men det er klart bedre hvis du finder en "fast" udenlandsk adresse.

Saxo Bank godt oprette dig som international kunde, såfremt du bor i et af de understøttede lande. Hvis du angiver Danmark, så ryger du til Saxo Bank Danmark, og der vil der nok blive et problem hvis du ikke længere har folkeregister adresse (samt at du derudover kommer til at betale dansk aktieskat).

Hvis du går ind på deres internationale kunde oprettelsesside, så kan du eksperimentere med forskellige resident lande:
https://www.home.saxo/accounts/openaccount

Men ja, du skal nok være "resident" uden for Danmark for at blive oprettet. Det er ikke nok at være frit omrejsende.
Da jeg blev oprettet uden for Danmark, så skulle jeg vise opholdstilladelsen for Mexico.

Interactive brokers virker noget mere afslappede:
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=4119

Der ser kun ud til de kræver en lejekontrakt eller el-regning eller lignende.

Helt simpelt er det ikke, men du må prøve dig frem.25/3 2023 10:16 Læreren 1111672Kære bgadk,mange tak for grundigt svar ! Jeg kan også huske dit alias fra de gode gamle dage på Euroinvestors aktiedebat ?25/3 2023 20:48 W435wr!Sp 01116796 måneder i Aruba,2 år i Cayman Islands også Vietnam og Thailand(men ved ikke hvor længe)25/3 2023 21:52 bgadk 0111681Du lyder som strandløve....

Hvad gjorde du med aktierne? Udenlandsk broker eller beholdte du folkeregister adresse i Danmark?TRÅDOVERSIGT