Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

En måde at importere Skat's aktieindbretning oversigt på


111599 GreenTea 22/3 2023 15:31
0
Oversigt

Jeg har sindsyg mangle handler. Jeg kan tilsyneladende ikke finde forklaring på skat er meget off. Jeg har data i saxobank. Hvis jeg kunne importere skat's indberettede handler kunne jeg måske gå aktierne igennem en for en og se hvad de mener jeg tjent/tabt på lukkede positioner per aktie? Nogle som kender et værktøj?

Alternativt... Nogle som har erfaring med simpelthen sige til skat... i od med de får data fra Saxobank. Og jeg har saxobanks data... Så ønsker jeg indberette de data jeg har fra saxobank og sender gerne PDF/Excel rapport som bevis?



22/3 2023 16:16 Match 1111601



Jeg har udført mine handler i Vestjysk Bank, og i mine depoter er der oversigter over alle handler år tilbage. Jeg kan derfor printe alle årets aktiehandler ud og gennemgå dem selskab for selskab. Jeg har også handlet en del, og (desværre) en del små handler, så en gennemgang tog lidt tid.

Til gengæld har jeg styr på mine opgørelser af tab og gevinst, så jeg kan sammenligne med opgørelserne fra SKAT. (De kan også printes ud selskab for selskab).

Jeg kunne konstatere, at SKAT's udregninger i næsten alle tilfælde var korrekte. I et enkelt tilfælde - aktier købt i 2021 og alle sammen solgt i uge 1 2022 - var der (efter min mening) en fejl. Den har jeg rettet, så må vi se, om SKAT godkender det.

Man skal også huske, at alle handler på bl.a. First North ikke oplyses til SKAT. Så har man ikke en oversigt over alle årets handler med FN-aktier er man på den. Og det kan blive rigtig træls :−)



22/3 2023 18:54 GreenTea 0111610



Situationen er bare den. Skat har oplysninger fra saxobank. Saxobank siger jeg har langt større tab på lukkede positioner.

Men fik det her fra andetsted fra:

Hvis man prøver rette årsopgørelse rubrik 66 og så trykker på lommeregner... Så kan man få¨lov se breakdown aktie for aktie med tab. Jeg havde bare set på listen over samlede handler. (Meget meget meget lang og ekstremt rodet)



22/3 2023 20:09 tommycarstensen 2111611



GreenTea I rubrik 61 kan du se alle handler. Det kan du eksportere som et enkelt html-dokument. Hvis du kan finde ud af at eksekvere noget Python-kode, så ville jeg relativt nemt på en halv times tid kunne skrive noget kode, der formaterer det til et mere simpelt Excel-ark. Jeg gør det gerne i weekenden. Jeg kan godt gøre det så brugernemt, at du bare skal installere Python og dobbeltklikke på filen med koden.

Du skal være velkommen til at skrive på proinvestor snabelaaaa mit_brugernavn_her punktum com eller telefon fem nul to fem tre otte tre et.



23/3 2023 19:30 GreenTea 0111635



Der er helt sikkert en oplagt forretningside i noget som kan sammenholde data fra skat med saxobank mv. Jeg overvejede det selv men... Tænker bare halv time er optimistisk for mig at lave det på. Men jeg er altid pessimist. Men tænker bare corner cases eller variationer i skats data vil kræve noget alligevel at rense. Fx med stock ticker skift osv. (Der bør kun være en enkelt. Har ellers undgået emissioner, splits mv. for at undgå fejl)

Men nu hvor jeg kan få en bedre breakdown i rubrik 66 ved klikke lommeregner vil jeg måske prøve gå den vej. (Kræver stadigvæk massere saxbobank eksport data til matche og så sammenligne aktie per aktie)

Det er min ide lige nu i hvert fald...



23/3 2023 19:49 GreenTea 0111637



Men faktisk... efter set skat opgør tab/gevinst per aktie omregnet til DKK ... Så ville det måske være bedre gå efter saxobank ekport data.

S.v. jeg kan se har Saxobank alle data (og viser også per lukket position i detaljer indrapporteret DKK beløb)

Men deres brugerfalde tillader ikke filtere "lukkede positioner" efter specifik aktie. Så der er ikke en let måde i saxbobank brugerflade at gennemgå aktie for aktie hvad man har plus/minus per aktie.

(Min lan er så dykke ned i detaljer for hvor der er forskel i resultatet af tab/gevinst i en aktie imellem saxo og skat.)



23/3 2023 14:56 Stockwatch1 0111625



Er der nogen der ved, hvor tab på shorthandel i alm. aktier skal skrives? Jeg er med på, at det ikke kan trækkes fra. Men jeg vil gerne oplyse det alligevel. Jeg plejer at bruge rubrik 20, men der kan man ikke angive negative tal.



TRÅDOVERSIGT