Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pharma- og biotekopdatering - Novo Nordisk ' Zealand Pharma


112001 ProInvestorNEWS 13/4 2023 15:38
Oversigt

Helge Larsen gennemgår det sidste nye om virksomhederne inden for pharma og biotek ud fra den kvalificerede debat og chat på https://proinvestor.com/

OBS! Efter videooptagelsen har Zealand Pharma være ude med en meddelelse, hvor de afviser partnerskabsrygter og salgsplaner. Læs den her https://www.proinvestor.com/investornyt/967394/zealand-pharma-afviser-partnerskabsrygter-og-salgsplaner

Disclaimer: Helge Larsen har aktier i Novo Nordisk og Zealand Pharma. Videoen er ikke en købs- eller salgsanbefaling af aktier.





14/4 2023 06:06 Helge Larsen/PI-redaktør 4112015



Novo lukker i rekord: Markedsværdi passerer 2500 mia. kr.

13/4 17:07

En markant opjustering fra Novo Nordisk bliver torsdag fejret med endnu en kursrekord, der har sendt markedsværdien over svimlende 2500 mia. kr.

Novo er torsdag eftermiddag lukket 1,1 pct. højere i 1116,80 kr. og er samlet steget 12,40 kr.

Dermed er markedsværdien fraregnet Novos beholdning af egne aktier steget med næsten 28 mia. kr. til knap 2512 mia. kr. Det er mere end ti gange så meget som værdien af A.P. Møller-Mærsk.

Fremgangen til Novo kommer efter et jubelår, der foreløbigt har kastet adskillige lukkerekorder og et samlet afkast på 20 pct. af sig opgjort inklusive udbytte.

En stor del af dagens opjustering har da også været ventet, vurderer børshuset Jefferies.

- Konsensus ligger i øjeblikket omkring bunden af den opjusterede prognose, men lå markant over de tidligere mål, skriver børshuset i en kommentar.

MASSIV OPJUSTERING

Samlet kan der dog ikke herske tvivl om, at der er tale om en opjustering af de helt store.

- Det er altså også værd at bemærke, at når man når op i en størrelse som Novo Nordisk, så vokser man ikke sådan her per automatik. Det er en vanvittig høj vækst for et selskab i den størrelse, siger Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, til MarketWire.

Novo venter nu en vækst i omsætningen målt i lokal valuta på 24-30 pct. mod tidligere 13-19 pct.

Målt på driftsresultatet, EBIT, ser Novo nu en vækst i år på 28-34 pct. mod tidligere 13-19 pct. Også her er der tale om vækst målt i lokal valuta.

Målt i danske kr. kan prognosen ifølge Jefferies oversættes til en omsætning i år på 212-222 mia. kr. og et driftsresultat på 91-95,5 mia. kr.

Sidste år viste de tilsvarende poster en omsætning på lige under 177,0 mia. kr. og et driftsoverskud på 74,8 mia. kr.

Novos massive vækst er ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen nærmest udelukkende drevet af supersællerterne, Wegovy mod fedme og Ozempic til behandling af type 2-diabetes.

- De har bare fundet en guldåre. At et selskab i den størrelse og den kaliber, som Novo har, kan vokse i den størrelsesorden, tror jeg vil gøre mange andre selskaber grønne af misundelse, siger Sydbank-analytikeren.

Han peger på, at Novos prognose indikerer, at toplinjen alene i år vokser med omtrent 40 mia. kr., eller to gange den estimerede omsætning i Lundbeck, der venter et salg i år på 19,4-20 mia. kr.

.\˙ MarketWire



14/4 2023 06:08 Helge Larsen/PI-redaktør 4112016



Zealand Pharma afviser partnerskabsrygter og salgsplaner

13/4 13:11

Zealand Pharma afviser rygter om, at den danske biotekkoncern skulle have hyret en amerikansk investeringsbank med henblik på at finde en partner til et produkt, der er langt fremme i udviklingen.

Videre afvises det, at Zealand Pharma skulle udforske muligheden for at lade sig købe.

Det oplyser Adam Steensberg, der er administrerende direktør i biotekselskabet, til Børsen.

- Det er ren spekulation og ikke en historie, vi er ophavsmænd til, siger han om partnerskabet med den amerikanske investeringsbank Centerview Partners og tilføjer, at biotekselskabet "ikke sætter navn på" samarbejdspartnere.

Søgningen efter partnere er fuldstændig efter selskabets strategi, da det i løbet af første halvår får afgørende data på et produkt, forklarer topchefen videre. Er resultaterne positive, vil en godkendelse kunne opnås sent i 2024.

Adam Steensberg afviser dertil, at et salg af Zealand Pharma skulle være på tale.

- Men også med hensyn til salg er det ikke en del af vores strategi, siger han og tilføjer:

- Vores klare strategi er jo at fokusere på at lave peptidlægemidler og så indgå kommercielle partnerskaber, understreger den administrerende direktør.

I de kommende måneder vil Zealand Pharma indgå i samtaler om mulige partnerskaber, fortsætter Adam Steensberg. Det er dog uvist, hvornår en eventuel aftale vil være på plads.

Rygterne er opstået, efter at nyhedsbureauet Bloomberg News sent onsdag eftermiddag med henvisning til anonyme kilder beskrev, hvordan Zealand Pharma skulle have indgået et samarbejde med Centerview Partners om rådgivning af mulige partnerskaber.

Konkret skulle Zealand Pharma søge partnerskaber til udviklingen af et lægemiddel til behandling af korttarmssyndrom samt medicin baseret på midlet Dasiglucagon.

Kilderne fortæller videre, at partnerskabet kan føre til et salg af Zealand Pharma, skriver Bloomberg News.

Afviste rygter til trods stiger aktien i Zealand Pharma torsdag eftermiddag med 5,7 pct. til 219 kr. på børsen i København.

SELSKABSSALG KAN GIVE MENING

Aktiestigningen torsdag skyldes, at investorerne har fokus på et eventuelt købsbud på hele selskabet, forklarer Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, til mediet Medwatch.

Et salg giver da også god mening ud fra et investorperspektiv, vurderer han.

- Det synes jeg virkelig, at det gør. Når jeg har fulgt udviklingen over årene, så synes jeg, at det har været lidt mærkeligt, at man ikke tidligere har set en, der kunne være interesseret i det, siger han til Medwatch.

Zealand Pharmas pipeline tæller lægemiddelkandidater inden for korttarmssyndrom, diabetes og fedme. Derfor giver det mening, hvis porteføljen skulle skabe interesse udefra hos nogen, "som potentielt kunne være interesseret i at overtage hele Zealand Pharma", forklarer investeringsøkonomen.

Efter torsdagens aktiestigning har Zealand Pharma en markedsværdi på knap 13 mia. kr., eller hvad der svarer til 1,9 mia. dollar, og det er bestemt ikke et afskrækkende prismærke, mener Per Hansen.

- Hvis du ser nogle store amerikanere, så tæller de jo i mia. af dollar, og de der 2-3 mia. dollar vil ikke være afskrækkende for dem, hvis de har interessen.

- Spørgsmålet er selvfølgelig, om de har interessen, pointerer han.

Mest sandsynligt finder Per Hansen det, at Zealand Pharma får nogle indikationer eller muligheder for at indgå et eller flere partnerskaber. Det kan være inden for medfødt hyperinsulinisme eller korttarmssyndrom - hvis da ikke begge.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT