Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skal markedet op med 24% de næste 12 måneder?


112485 Markettimer 5/5 2023 17:13
10
Oversigt

Hej alle,

Jeg har lige lagt en video op på min engelske youtube-kanal, hvor jeg laver en lille uge-gennemgang af de mange ting, der er sket i løbet af denne uge. Derudover kigger jeg på en spændende statistik, der viser, at markedet som regel stiger 24-40% i de næste 12 måneder efter en rentepause fra FED.

Er vi begyndt en rentepause nu? Ingen ved det med sikkerhed.
Og hvis vi er, vil markedet så stige med 24%? Det ved vi heller ikke med sikkerhed.

Men lad os håbe at statistikkerne holder stik denne gang også.





5/5 2023 17:59 EliotSpitzer 13112486



Der er bestemt en mulighed for at du kan få ret men jeg må indrømme at hele gældsloft situationen i USA bekymeret mig en del for øjeblikket. Hvis republikanerne ikke accpetere at der bliver strikket en eller anden fornuftig løsning sammen så tror jeg ikke vi behøver statistik fordi så bliver situationen "one-of-a-kind". Men vældigt interresant perspektiv du introducer.



6/5 2023 06:20 VærKritisk 13112488



Den gældsloft problematik er politik og politisk uansvarlighed, når det er værst. Det handler slet ikke om USA eller amerikanernes interesser, snarere tværtimod. Det handler helt og aldeles kun om politikerne selv. De vil gøre sig interessante, og det gør de ved at tage hele landet og især hele den nationale økonomi som gidsel.

Det spil har været opført masser af gange, og er hidtil blevet løst hver gang i sidste minut, inden det gik helt galt. På den måde burde der ikke være så meget at frygte, det er bare "teater". Men er det også det denne gang? Jeg synes spillet er blevet klart farligere. Efter at Trump kom til har det republikanske parti smidt alt hvad der hedder politisk ansvarlighed og anstænsighed overbord. De få stemmer af sund fornuft, der er tilbage bliver fuldstændig overdøvet af utilregnelige tosser, der ikke agerer hverken på fakta eller videnskab, men kun på løgne og selvopfundne sandheder, som sjovt(?) og paradoksalt nok får dem til mere at ligne et russisk parti end et fra et vestligt demokrati.

Så igen, jo, gældsspillet er blevet farligere.



6/5 2023 08:06 Fandel 8112489



Du har fuldstændig ret VærKritisk...



6/5 2023 12:59 hans christian 4112491



Indlægget handler ikke om USA økonomi. Jeg vil tage den tidligere præsident Trump i forsvar. Før energikrisen i EU advarede Trump den tyske kansler Angela Merkel, at hun en dag vil få problemer med Rusland. Endvidere sagde
Trump, at EU er enorm afhængig af Rusland for energi. Manden havde ret. Det var måske sådan en kaliber af minister vi mangler i Danmark.



7/5 2023 09:37 Milito 8112500



Mener du oprigtigt at vi har behov for en Trump-persona som dansk minister!?

Trump har sagt så meget stupidt gennem årene, at han naturligvis må ramme rigtigt på bare lidt af det.



7/5 2023 13:17 hans christian 1112501



udvidelsen af muren fra Mexico til USA var repuplikanernes arbejde under Trump - samtidig udviste de millionsvis af illegale indvandrer. I USA drypper det ikke med mælk og honning, som det gør i vores land. Jeg bor i en alm. provinsby, hvor man mere eller mindre er blevet fremmedgjort af mange forskellige
etniciteter. Jeg var på bilioteket for ca. fjorten dage siden, hvor der udelukkende var afrikaner til
stede. Jeg gad egentligt godt vide, hvor mange illegale indvandrer vi har i landet, som ikke er blevet sendt hjem til deres hjemland. Hvem står
egentlig bag dette cirkus?




7/5 2023 14:03 Milito 5112502



Wow, for et indlæg.

Jeg har i en periode boet i Schweiz, som er et land hvor en tredjedel af befolkningen ikke er født i landet, men alligevel oplevede jeg en imødekommenhed som vi kan lære af i det kolde nord. Skid til helvede med hvilken etnicitet man har, så længe at man respekterer hinanden og kan have en sammeneksistens.

Enig i at ukontrolleret indvandring giver problemer, men ser man eksempelvis på statistikkerne i USA begår de illegale indvandrere mindre kriminalitet. Trump og hans følgere forsøger som med så meget andet at feje det væk. Løsningen er en anden end at bygge en mur.

https://www.cato.org/blog/new-research-illegal-immigration-crime-0

" The results are similar to our other work on illegal immigration and crime in Texas. In 2018, the illegal immigrant criminal conviction rate was 782 per 100,000 illegal immigrants, 535 per 100,000 legal immigrants, and 1,422 per 100,000 native‐​born Americans. The illegal immigrant criminal conviction rate was 45 percent below that of native‐​born Americans in Texas. The general pattern of native‐​born Americans having the highest criminal conviction rates followed by illegal immigrants and then with legal immigrants having the lowest holds for all of other specific types of crimes such as violent crimes, property crimes, homicide, and sex crimes.

Since Texas is the only state that records and keeps the immigration statuses of those arrested, we can't make a direct apples‐​to‐​apples comparison between Texas and other states (every state should record and keep this information so we can answer this important question). It could be that illegal immigrants in Texas are the most law‐​abiding illegal immigrant population in the country - or the least ­­law‐​abiding. Until other states start recording and keeping the data, we won't know for sure. But there is much suggestive evidence that the illegal immigrant criminal conviction rate in Texas is comparable to their crime rates across the country."

Med det sagt står Europa overfor seriøse problemer med bådflytninge hvis (eller når) Tunesien og andre nordafrikanske lande falder sammen. Du ser vel en Trump løsning hvor vi blot skyder ud på bådene i åbent hav?



7/5 2023 16:19 hans christian 3112505



Du kan ikke sammemligne USA med Danmark, ( det du kalder det kolde nord ). USA har en anden historie end det kolde nord. USA er ca. 230 gange større end Danmark, og består udelukkende af indvandrer, og har ikke det velfærdssystem , som findes i skandinavien.
Der skal bemærkes, at jeg ikke kan forsvare Trump hvad der skete i det hvide hus.
Danmark kan selvfølgelig ikke forsvare i længden, at de sender deres overbefolkning til danmark ( det kolde nord ), hvor der bliver sørget for dem med velfærdsgoder fra vugge til grav med lejligheder og sociale ydelser.Vel?



7/5 2023 15:51 VærKritisk 6112504



Der er mange mennesker der længe før Trump påpegede, at det var vildt risikabelt for Europa at gøre sig så afhængige af Putin og russisk gas.

Og, ja, man kan undre sig over at nogen kan ønske sig en leder, der nægter at anerkende et demokratisk valg og som i den forbindelse klart viser sit fascistiske sindelag når han opfordrer til vold mod kongressen i et desperat forsøg på at klynge sig til magten.



6/5 2023 18:11 doodha 5112498



Tilbage i januar måtte der mange afstemninger til (15 var det vist) før Kevin McCarthy endelig blev valgt som leder af Repræsentanternes hus. Den lille gruppe The-party-republikanere blev ved med at presse indrømmelser af ham.

Det var helt absurd - det kan vi vist alle huske.

På den baggrund tror jeg, vi skal forberede os på en gyser - hvor problemet med gældsloftet først bliver løst i allersidste øjeblik.

Og derfor tror jeg også på "Sell-in-May" i år.



7/5 2023 08:58 EliotSpitzer 12112499



Der er forskellige løsninger på hele den amerikanske gældsloft problematik , som både Repræsentanternes Hus, Senatet og Præsident Biden arbejder med for øjeblikket.

1. Den 26. april vedtog Repræsentanternes Hus et gældsloft lovforslag ("The Limit, Save and Grow Act") på 320 sider med stemmerne 217 for og 215 imod (d.v.s. der var 4 republikaner og alle demokrater som stemt imod). Det forslag vil hæve gældsloften men der skal i tillæg laves en række større reduktioner i offentlige ydelser, hvor bl.a. adgang til sundhedsydelser og udlevering af fødevare til fattige skal kraftigt reduceres. I tillæg var 2/3 af lovforslabet beskrivelse af udvidelser af støtte-ordninger til olie og gas-industrien. Det skal bemærkes at tidligere tiders gældsloft-lovsforslag er stort set kun taget stilling til gældsloftet grænse og tidligere forslag har ikke været en kombineret lovpakke-type som republikanerne nu har fremsat.

Det skal også i denne sammenhæng bemærkes at flertalsleder i Repræsentanternes Hus, Speaker of The House, Kevin McCarthy (Republikaner) sidder på et yderst spinkelt mandate. Hvis bare en eneste republikaner vil have han skal gå af som leder så må han gå. Han forhandler derfor konstant med en "pistol for panden" fra sine egne og han skal tilfredstille kravene fra hver eneste republikaner i Repærsentanternes Hus.

2. Senatets flertalsleder Schumer (Demokrat) har kritiseret forslaget som er sendt over fra Repræsentanterne's Hus men han har dog formelt bragt det videre i sagbehandling og ovenikøbet til hastsagsbehandling, hvilket gør at det kan diskuteres i Senatets debatter. Schmuer har om forslaget sagt at det "would tear at the fabric of American society, impose dramatic cuts to our public security and cut law enforcement dramatically at a time when we need help from them." og han argumenteret videre med at "abandonment of veterans [and] terrible job losses.". I tillæg har Schumer igangsat en prcoes, hvor man kan vedtage en suspendering af gældsloftkravet frem til udgangen af 2024. Dette forslag vil en del republikaner sikkert acceptere fordi så har de ikke svigtet deres valgloft om ikke at hæve gældsloftet.

3. Jim McGovern (Demokrat), som er medlem af Repræsentanternes hus for Massachusetts har fremsendt et forslag om en såkaldt "discharge petition". Det er en parlamentariske procedure, som fjerne kravet om de vanlig stående udvalg skal inddrages i lovgivningsprocessen og det er ikke et krav at flertalslederen skal fremsætte forslaget. Håbet er at en række republikaner vil stemmer for et mere rent gældsloftforslag fordi alternativet vil få voldsom indvirkning på amerikanske øknomi. Men forslaget vedtaget via denne procedure kræver 60 stemmer i Senatet (Super-majoritet).

2. Den 9. maj vil Biden afholde møde med de forskellige leder fra kongressen. Men det er værd at bemærke hvad Det Hvide Hus' pressesekretær Karine Jean-Pierre har sagt i den sammenhæng om Bidens intention med det mødet: "He's going to make it very clear how it is Congress's constitutional duty to act," og videre "He is not going to negotiate on the debt ceiling, that is not going to change.". Biden har hele tiden været klar på at gældsloftet skal ikke bruges som "gissel" for at få en radikal højre-orienteret dagsorden gennemført.

Ifølge finansminsister Janet Yellen er det allerede 1 Juni 2023 at US kan komme i en situation, hvor man overskrider gældsloftets nuværende grænse.

Her er altså på alle måder "lagt i kakkelovnen" til meget hede forhandlinger og voldsom politisk retorik. Jeg er ikke i tvivl om at før eller siden så får det her en indvikrning på aktiemarkedet med mindre et lille politisk mirakel sker meget snart.

Her er en video om "discharge petition"



Her er også en oversigt over hvilken gæld som de enkelt præsidenter har bidraget med. Jeg syntes at det skal bemærkes at Obama arvet den finacielle krise fra Bush Jr. og derfor startet han lidt højt.

https://imageio.forbes.com/specials-images/imageserve/5f3aae8bcb484ca497e0ae95/National-Debt--Percentage-Increase-by-President-Carter-to-Trump/960x0.jpg?format=jpg&width=960



7/5 2023 15:50 doodha 5112503



Mange tak for at kaste lys over det forestående kaos.
Jøsses!

Jeg kan desværre kun give et point.



6/5 2023 13:18 hans christian 5112492



DAX index lukkede i går i rekord med en lukkekurs pålydende 15.961,02.



8/5 2023 11:41 ProInvestorNEWS 4112511



USA: Derfor spiller gældsloftet en mindre rolle for aktieinvestorerne

https://www.proinvestor.com/boards/112510/



10/5 2023 06:57 ProInvestorNEWS 0112538



Biden og McCarthy mødes om gældsloft uden at nå til enighed

10/5 06:35

USA's præsident, Joe Biden, og andre toppolitikere mødtes tirsdag for at drøfte en hævelse af det amerikanske gældsloft. De nåede ikke til enighed, og landet kan om tre uger stå foran en lammelse af statskassen.

Efter at have talt sammen i Det Ovale Kontor i omkring en time var der ikke tegn på, at Biden, der er demokrat, og den republikanske formand for Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy, var kommet tættere på hinanden.

- Jeg så ingen ny udvikling, siger McCarthy til journalister efter mødet.

Han klagede over, at Biden ikke har villet tale med ham, før tiden var ved at løbe ud.

- Det er ikke en måde at regere på, siger toprepublikaneren, der ikke mener, at Det Hvide Hus har en plan B.

McCarthy sagde dog, at de to sider er blevet enige om, at deres stabe skal mødes i løbet af ugen, og at de to skal mødes igen fredag for at fortsætte samtalerne.

Republikanske Mitch McConnell, der er minoritetsleder i Senatet, siger til journalister, at gældsloftet ikke kommer til at blive hævet, medmindre der skæres i det offentlige forbrug.

Det ventes, at Biden senere tirsdag lokal tid vil give sin version af mødet.

Økonomer har advaret om, at en længere lammelse af statskassen kan sende den amerikanske økonomi ned i en dyb recession med stigende arbejdsløshed.

Det kan destabilisere det globale finanssystem, der er bygget på amerikanske statsobligationer.

Biden opfordrer lovgiverne til at hæve regeringens selvvalgte gældsloft uden betingelser.

McCarthy har dog sagt, at republikanerne i Repræsentanternes Hus ikke kommer til at godkende en aftale, der ikke skærer ned på det offentlige forbrug.

Tidligere uenigheder om gældsloftet er typisk endt med en hastigt arrangeret aftale i sidste øjeblik.

/ritzau/Reuters



TRÅDOVERSIGT