Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Swingtrading - find toppe og bunde


112758 Markettimer 23/5 2023 12:25
10
Oversigt

Efter min swing-trading video i fredag har jeg fået ret mange spørgsmål omkring dette emne. Så jeg har besluttet mig for at lave lidt flere videoer om emnet (på den engelske YT-kanal).

I videoen her viser jeg nogle simple værktøjer til at spotte toppe og bunde med. Hvis du allerede er erfaring swing-trader, så er dette sikkert allerede kendt stof for dig.

Lyt også ekstra meget med i starten af videoen, hvor jeg kommer med en advarsel om, hvorfor swingtrading absolut ikke er for alle.




23/5 2023 20:09 flaks 4112761



Interessant indlæg om Swing Trading (ST). ST er for den investor som mener det seriøst. Undrer mig bare over at der er så få som kan kalde sig selv ST. Der er nogle teknikker i ST som kan reducere risikoen for tab betydeligt. Kunne være et interessant tema at tage op. Jeg har selv 3 forskellige teknikker som jeg bruger. De sikrer en profit langt over gennemsnittet og de reducerer risikoen for tab betydeligt.



24/5 2023 05:54 Helge Larsen/PI-redaktør 6112768



Hej flaks, Du må meget gerne skrive noget mere om dine teknikker. De tror jeg at mange vil være glde for.



24/5 2023 10:03 flaks 4112774



Hvem er interesseret i Swing Trading (ST) og Hvorfor ? Her er min holdning til ST: Kommenter gerne om du er Enig/Uenig. # ST er for den spekulant som gerne vil være seriøs. # Som ST tror du på Teknisk Analyse, og du er ligeglad med hvad div. Aktieanalytikere mener, for de har en lav troværdighed. # Du mener at "Køb og Behold" er for useriøst. # Du ønsker at minimere din risiko. # Du forventer et årligt afkast på over 15 %. # Du er klar til at bruge mere tid på opgaven, end den "gennemsnitlige spekulant". # Du tror at din dygtighed og gode strategi giver dig en fordel i markedet. # Du ser ST som et solidt håndværk og ikke et spørgsmål om Held/Uheld. Som en rigtig Swing Trader skal du helst kunne sige JA til ALLE de ovennævnte punkter. Kan DU det ??



25/5 2023 08:55 flaks 2112801



Interessen for Swing Trading er meget begrænset for de private spekulanter. Det er en erfaring som jeg også har fra andre debatfora. Svært at vide hvad de konkrete årsager er. Men jeg hælder til at det skyldes at der skal ydes et stykke arbejde. Det kender vi fra vores arbejdsplads. Men på trods af dette baserer de fleste private spekulanter deres strategi på HELDET. Men til gengæld baserer de sig gerne på diverse upålidelige råd fra de såkaldte Eksperter og Analytikere.



25/5 2023 09:49 Milito 6112802



Flaks, jeg tænker at Helge spørger ind ift. dit postulat om dine 3 forskellige teknikker som sikrer et profit langt over gennemsnittet. I øvrigt er jeg uenig i at man skal forvente et årligt afkast over 15% for at kunne kalde sig for en swingtrader.



25/5 2023 17:02 flaks 0112812



Det har du ret i. Men jeg ville lige lodde stemningen først. Og det som jeg fandt ud af er at Interessen for Swing Trading - lige her og nu - er mindre end minimal. Det er lidt som at være entertainer og så optræde i en tom sal uden publikum. Det gider man ikke. Hvorfor folk generelt ikke VIL Swing Trader er et mysterie for mig. For alle folk i div. aktieforum vil MEGET gerne tjene penge på deres Aktiespeklation.



25/5 2023 17:53 Milito 5112813



Hvor læser du at folk ikke vil det?



25/5 2023 20:49 flaks 0112817



Fordi jeg ikke har fået nogen respons på mit indlæg. Men det kan sagtens skyldes at der ikke er nogen som har læst det. ProInvestor er en stor side med rigtig mange besøgende, MEN de besøgende er fordelt på flere hundrede forskellige tråde. Jeg kan ikke finde nogen indlysende og naturlig indgang til emnet: SWINGTRADING.



28/5 2023 22:00 PMPirate2 3112849



Jeg vil gerne give min mening om de punkter/spørgsmål du oplister:

# Som ST tror du på Teknisk Analyse, og du er ligeglad med hvad div. Aktieanalytikere mener, for de har en lav troværdighed.

Nej, jeg tror ikke på teknisk analyse selvom jeg er ligeglad med hvad diverse aktieanalytikere mener, da deres troværdighed efter min mening er lav.

# Du mener at "Køb og Behold" er for useriøst.

Nej, Det er faktisk en god strategi for de fleste private aktieinvestorer, da der gælder realisationsbeskatning.

# Du ønsker at minimere din risiko.

Nej, man er nødt til at tage en risiko, hvis man vil have et bare nogenlunde afkast.

# Du forventer et årligt afkast på over 15 %.

Nej, ikke på børsnoterede aktier, hvis man vil holde sin risiko rimeligt lav.

# Du er klar til at bruge mere tid på opgaven, end den "gennemsnitlige spekulant".

Nej, jeg er totalt ligeglad med hvor meget tid den "gennemsnitlige spekulant" bruger. Jeg bruger min tid der hvor den giver det bedste afkast for mig personligt.

# Du tror at din dygtighed og gode strategi giver dig en fordel i markedet.

Nej. I hvert fald ikke i markederne for børsnoterede aktier. I visse andre markeder har jeg måske på grund af min erfaring og de værktøjer jeg gennem årene har udviklet en fordel.

# Du ser ST som et solidt håndværk og ikke et spørgsmål om Held/Uheld.

Nej. For enhver form for aktiv handel er der altid et element af usikkerhed. Man kan aldrig være helt sikker på om den handel man beslutter at gennemføre vil vise sig at være god eller dårlig, så der er altid et spørgsmål om Held/Uheld.

Så fra min side et NEJ til ALLE de punkter du nævnte.



28/5 2023 22:32 PMPirate2 3112850



Og så vil jeg gerne uddybe lidt, for jeg har faktisk swingtradet i aktier tidligere, ligesom jeg handler så aktivt i nogle råvaremarkeder, at det kunne sammenlignes med daytrading.

Jeg går efter profit, og så er jeg ligeglad med hvilke metoder og teknikker jeg bruger, så længe jeg ser de virker, og de både er lovlige og efter min personlige mening etiske.

Den aktie der i dag udgør den største position i min private portefølge swingtradede jeg faktisk i i over et år. Min fundamentale analyse sagde den var undervurderet, selvom en række indikatorer der ofte bruges i FA (f.eks. P/E) sagde det modsatte. Kursen var let at forudsige, for hver gang der kom en god nyhed steg den, hvorefter den hurtigt faldt tilbage, Så jeg solgte lidt når den steg, for så at købe tilbage en uge eller to senere. Det stoppede, da aktien endelig steg som jeg havde forventet, og årsagen er realisationsbeskatningen: Det ville være for dyrt for mig at sælge når man regnede skatten ind.



25/5 2023 18:23 Helge Larsen/PI-redaktør 5112814



Der er en meget stor interesse for swingtrading her på ProInvestor. Nordicstock´s meget konkrete debatråde om emnet er de mest læste i ProInvestors 15 års levetid.
Han arbejder både med fundamental-teknisk analyse i sine helt korte swing (daytrading), men swinger også på mellemlang sigt.

https://www.proinvestor.com/boards/109158



25/5 2023 18:28 Helge Larsen/PI-redaktør 4112815



Swingtrading er en handelsstrategi som rigtig mange privatinvestorer bruger. Nogen dog mere konsekvent og professionelt end andre.

Her er en god beskrivelse af hvad swingtrading handler om

https://www.daytraderland.com/dk/daytrading-artikler/swingtrading/



25/5 2023 21:33 flaks 0112818



Daytraderland har blot en enkelt artikel om Swing Trading, resten handler om daytrading. Mit råd er: Hold nallerne væk fra Daytrading - mange gode grunde til det. Swing Trading er meget bedre, fordi chancen for succes er mangefold større. Og tidsforbruget er meget mindre.



25/5 2023 22:15 Helge Larsen/PI-redaktør 4112819



"Daytrading" er "swingtrading" med en meget kort tidshorisont. Anvender man teknisk analyse kan man swingtrade på minut, dag - og ugegrafer.
Hvilken tidsramme har du mest succes med - og hvorfor har du det?



28/5 2023 22:50 PMPirate2 4112851



Den tidsramme jeg selv har mest success med er: Så lang tid det tager. Tålmodighed er en investors bedste ven.

Det ser jeg tydeligt med min handel med råvarer: Jeg køber kun hvis jeg synes det er billigt, og det købte bliver hurtigt sat til salg igen til en god pris for mig.

Nogle gange er det et spørgsmål om timer, men for det meste går der uger eller måneder. Til tider år.

Både mine kontanter og de råvarer jeg ejer bruger jeg i et forsøg på at skabe afkast:

Næsten alle kontanterne er hele tiden i brug for åbne købsordrer til en lav pris. Til tider kommer der en utålmodig modpart der gerne vil sælge til mig til en lav pris.

Og en del af råvarerne er også i brug for åbne salgsordrer til en høj pris. Til tider kommer der en utålmodig modpart der gerne vil købe fra mig til en høj pris.



25/5 2023 20:08 flaks 0112816



Et debatindlæg skal skrives i en relevant debattråd, for at blive læst af dem som har interesse for emnet. Den debattråd som jeg har skrevet i har nok ikke været den rigtige. Det kan være meget svært at overskue, ja nærmest umuligt at få overblik over. Jeg ser nærmere på de 2 link som du henviser til.



TRÅDOVERSIGT