Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank: Fokus på profitabilitet og omkostningsniveau


112988 ProInvestorNEWS 6/6 2023 07:02
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Danske Bank udsender ifølge planen en strategiopdatering i morgen, den 7/6.. Fokus bliver bl.a. på afstanden til konkurrenterne, omkostningsudvikling og hvorvidt og hvordan den skandinaviske forretningsmål skal udvikles eller tilpasses


Figur 1: Danske Bank consensusforventninger for 2023-2025

Kilde: Marketscreener.com

DANSKE.CO




6/6 2023 07:04 ProInvestorNEWS 7112989



Det vil investorerne især holde øje med

Hvor ser Danske Bank sig i forhold til sine skandinaviske konkurrenter når det drejer sig om profitabilitet og den altafgørende egenkapitalforretning. Konkurrenterne ligger aktuelt på 15-17 % i 1. Kvartal. Danske Bank lavede 12,7 %. For de kommende år har konkurrenterne 13-15 % som målsætning.

Hvor ser Danske Bank sig selv; vil de opgive at indhente de konkurrenter, som de historisk har haft som målsætning at blive sammenlignet med - valg/fravalg/strategiske tiltag?

Hvordan vil Danske Bank over tid tæmme sine omkostninger og hvor ser banken den blivende omkostningsprocent?

Svenske Handelsbanken gik ud af Danmark/Finland, fordi de mener at de her ikke havde den fornødne styrke/position/skala og ønskede at koncentrere sine sine aktiviteter i de markeder, hvor de havde størrelsen. Danske Bank er stor i Danmark, men for lille i de andre nordiske lande. Det betyder noget for hele forretningen. Kommer Danske Bank til at fokusere sin nordiske strategi?



Spændte, skeptiske og tilbageholdne investorer

Prisfastsættelse er lav/moderat/"skeptisk". Ultimo første kvartal var den indre værdi 191,7 og med en aktuel markedskurs på 148 fra fredag, svarer det til 0,77x den bogførte egenkapital. Det svarer til at investorerne her og nu kun er villige til at betale for en varig 7,7 % egenkapitalforrentning. Vurderet på den forventede indtjening jævnfør konsensus i figur 1, vil der ultimo 2023 være en indre værdi på over 200. I det perspektiv er prisfastsættelsen 0,74 (148/200). Hvis investorerne var villige til at købe ind på en varig mulighed for at levere 2-cifrede egenkapitalforrentningsprocenter, ville aktiekursen ligge tættere på, men helt i 200. Det skyldes her og nu, at investorerne generelt er forbeholdne overfor bankaktier bl.a. men ikke kun i Norden



Figur 2: Kursudvikling, 3 år

Kilde: Nordnet

DANSKE.CO




6/6 2023 10:06 ProInvestorNEWS 4112990



Finanshus ser potentiale i Danske Banks kapitalafkast

6/6 09:37

Danske Bank afholder strategimøde onsdag, hvor forventningerne til næste år samt detaljer om kapitalafkastet kan give et positivt skub til aktien.

Det fremgår af en aktieanalyse fra finanshuset Kepler Cheuvreux.

Kursmålet for aktien hæves til 189 kr. fra 178 kr., mens den positive anbefaling "køb" fastholdes.

I forbindelse med Danske Banks første kvartal opjusterede bankens sine forventninger til årets overskud til 16,5-18,5 mia. fra det tidligere interval på 15-17 mia. Den øvre del af intervallet er i tråd med konsensus på 18,5 mia.

Kepler Cheuvreux forventer derfor ikke de store overraskelser ved strategimødet, men venter, at forventningen til et eventuelt kapitalafkast kan agere som en positiv faktor for aktiekursen i Danske Bank.

Grundet hvidvasksagen udbetalte banken ikke udbytte i 2022, og første kvartal viste en kernekapitalprocent på 18 pct. Det kan ifølge Kepler Cheuvreux give plads til et samlet kapitalafkast i omegnen af 40 mia. kr. over de næste tre år, hvilket svarer til 32 pct. af den nuværende markedsværdi.

CET1-kapitalen - eller kernekapitalen - er den del af kapitalen, der har den højeste kvalitet i henhold til banklovgivningen. Den omfatter normalt aktier, tilbageholdt overskud og andre reserver.

Aktien i Danske Bank falder tirsdag morgen med 0,3 pct. til 147,85 kr. efter et plus på 3 pct. fredag.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT