Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

S&P 500 - Teknisk analyse med forklaring


11319 loevquist 17/5 2009 15:37
Oversigt

Den stigende wedge er en formation kendetegnet ved prisudsving i en med tiden mere indskrænket kursområde.

En wedge formation skal ikke forveksles med en rektangelformation, som kan bære helt andre implikationer for den videre trend. En rektangel formation er kendetegnet ved at hældningstallet for modstand- og støttelinje er henholdsvis negativt og positivt.

I en wedge formation har både modstands- og støttelinje positivt ELLER negativt hældningstal.

I en rising wedge, som er det, jeg har observeret på S&P 500, er hældningstallet for både modstand og støtte positivt, imens modstandslinjens hældningstal er mindre end støttelinjens.

En rising wedge skal heller ikke forveksles med en positiv trendkanal. I en rising wedge er stigningen først høj, hvorefter modstandslinjen "jævner" kursen ud, som derefter falder tilbage mod støttelinjen. Resultatet er at kursområdet indskrænkes og kursen bryder ud nedad igennem støttelinjen, som det også er tilfældet med S&P 500 lige nu.

Ofte vil man i en rising wedge se et lille minirally der netop hopper over modstandslinjen, for derefter at vende tilbage til støttelinjen, og efter nogle dage, bryde denne.

Implikationerne af et brud af den stigende wedge's støttelinje er at den sekundære trend vender til faldende. Oftest vil kursen indenfor den samme periode som det tog at danne den stigende wedge korrigere tilbage til den stigende wedge's bundniveau eller lavere.

Den stigende wedge optræder oftest i forbindelse med et bear market rally og er den grafiske manifestation af markedets usikkerhed. Ofte kan en rising wedge, hvis det gennemsnitlige hældningstal er lavt, ligne en retvinklet trekant.

Forskellen er dog let at forklare og forstå. I en retvinklet trekant er der et stort udbud ved en på forhånd specificeret pris. Det vidner om tillid i markedet. Når dette udbud er opkøbt kan kursen fortsætte stigningen. I en wedge er de store spillere usikre om i hvilken pris, de skal lægge deres udbud. Det giver en uens stigende trend præget af nervøsitet for enten ikke at komme med, hvis det nu rent faktisk skulle være et bull marked, samt at få solgt i tide i tilfælde af det er et bear market rally.

Derfor kan korrektionen gå rigtig stærkt og udløse panikudsalg.

Som nævnt før er den stigende wedge meget karakteristisk for et bear market rally. Den er faktisk så almindelig ved bear market rallies, at den næsten kan tages som bevis for, at den primære trend stadig er faldende, hvis der er tvivl om, hvorvidt et nyt bull marked er startet.

Den vedlagte chart viser en næsten perfekt stigende wedge, hvilket signalerer at markedet nu skal være faldende i et stykke tid. Vigtige støtteniveauer er 745 samt 625, der er bunden i henholdsvis november 2008 og marts 2009.



TRÅDOVERSIGT