Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank lever ikke op til Bankepakke II's solvenskrav


1171 Anden 19/1 2009 00:16
Oversigt

Umiddelbart kan Danske Bank ikke leve op til et solvenskrav på 12 pct., hvilket er nødvendigt for at kunne få del i de 100 mia., som udgør bankpakken. Det er altså ikke kun de små banker, der kan komme i glemme. Det bliver spændende at se, hvorledes markedet tager i mod pakken i morgen.



19/1 2009 01:02 Stinker 01174



Du sammenblander solvenskrav og krav til kernekapital. Det er sidstnævnte der skal være 12% og dette EFTER modtagelsen af statslig kapital. Bankerne skal blot være solvente for at få del i pakken, hvilket de alle var ved sidste kvartalsopgørelse.

Eventuelle genstridigheder kan til gengæld muligt opstå i relation til størrelsen af den hybride egenkapital set i forhold til egenkapitalen.

Basiskapitalen består af dels supplerende kapital og kernekapital, hvor sidstnævnte yderligere inddeles i egenkapital og hybrid egenkapital.
Støtten til bankerne ydes i form af hybrid egenkapital, der i henhold til gældende regler højst må udgøre 15% af kernekapitalen.

Umiddelbart skal en bank derfor have en høj egenkapital og en meget lille andel af hybrid egenkapital for at kunne modtage yderligere hybrid egenkapital for at bringe den samlede kernekapitalsprocent op på 12 uden at man samtidig krydser 15% grænsen for andelen af hybrid egenkapital.

Tilsyneladende mener man dog at have taget højde for dette problem i medfør af nye EUs ECOFIN regler som netop er vedtaget og som blot afventer godkendelse af Parlamentet, jfr. bilag 2.1 til pakken. http://www.oem.dk/sw24105.asp



19/1 2009 14:21 Anden 01176



Tak. Jeg kunne heller ikke få det helt til at passe.



19/1 2009 14:51 01177



Det bliver spændende at se hvordan markedet over den næste uge vil tage imod de nye pakker. Jeg tror vi skal ned herfra. Vi skal igennem hele januar/februar med psykopat dårlige nøgletal fra hele verden, først herefter måske noget lys.



TRÅDOVERSIGT