Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

1. kvartalregnskab er her


12421 butterboy 29/5 2009 20:14
Oversigt




29/5 2009 21:36 alpehue 012430



Ja jeg så heldigvis intet nyt, eller negativt i regnskabet, og benyttede panikminutterne til, at købe lidt flere.

Stille vej frem mod bedre tider.



29/5 2009 23:52 oneofakind 012438



Hmm tjah. Jeg er lidt mere forbeholden pt. Det er et par punkter i meddelelsen jeg ikke kan lide.. Bla. det der med at ledelsen forbeholder sig retten til at kommentere detaljeret indtil der er en grundig revision i forbindelse med halvårsregnskabet.. og så kan det være at værdiansættelser vindprofiler mm. ændres!

Synes det indikerer at der er dårlige nyheder d.31.07.. men måske overfortolker jeg meddelelsen.

Og så er der januar betalingen for retten til III, der kostede 100000 stk. aktier! Det var forbigået min næse at der faldt denne betaling..

Endelig er der jo de 550 000 aktier der skal gives afgående bestyrelse og nuværende direktion og medarbejderere i fremtiden.. De tager sig godt betalt, trods lønnen.. Hvornår bliver dette standset?

Som aktionær er jeg jo delvist arbejdsgiver for disse mennesker.. og synes faktisk at jeg hellere vil lønne dem efter fortjeneste end opfordre dem til at skrue på vindprofilerne for at score en høj aktiekurs og dermed udløse optioner!

Nå, jeg er lidt negativ i aften.. måske er det hele ikke så galt som jeg læser det.. men jeg synes faktisk at Så længe der ikke er et positivt afkast i et årsregnskab.. er selskabet fortsat i en turnaround fase, hvorfor indre værdi ikke bliver aktuel...!

Næste år, måske!?

mvh.



30/5 2009 23:00 HRmunk 012494



Hvad skal man mene om Greentech? Igen er produktionen ikke overvældende denne gang især i tyskland.

I Italien notererer jeg mig, at afregningsprisen på el kun har været 7,78 eurocent(57,8øre)+forventet 9 eurocent(67,0 øre for grønne beviser, altså i alt kun 124,8 øre pr kwh. I 2008 lykkedes det Greentech at afsætte strømmen i Italien for 9,8 eurocent(73 øre). Afregningsprisen er altså faldet 15,2 øre kwh, men altså ikke noget Greentech finder anledning til at kommentere.

Nå men der er da også lyspunkter i regnskabet. De tre projekter under konstruktion skrider tilsyneladende fremad.

Alle fundamenterne er støbt. 43 i Monte Grighine, 21 i Minerva Messina, og 16 i Cagliari ll.

Monte Grighine er snart klart til at blive sat i produktion. Halvdelen er solgt fra(billigt) så der skulle være sikret midler til at dette projekt kan blive færdiggjort inden for en overskuelig fremtid, med produktionsstart primo juli med mindst 18 møller i drift.

Minerva Messina har tilsyneladende alligevel fået midlertidig tilladelse til at sætte møller i drift, så møllerne ikke kommer til at stå og vente på færdiggørelse af generatorstation, når de bliver rejst. Dejligt!

Med hensyn til finansiering gentager Greentech igen at aftalen med EDF EN skal være løftestangen der får lånene til at flyde. Nu har EDF EN jo lykkedes med at købe halvdelen af MG til billige penge. Og betalingen indsat på en lukket konto sikrer jo færdiggørelsen af dette projekt.
Vi må håbe at vi ikke er udsat for et udspekuleret trick fra en Fransk bank og et Fransk elselskab, hvor de nu har fået hvad de kom efter, og nu vil lade Greentech sejle sin egen sø igen...

Greentech siger at NU kommer lånet på MG, lånet på MM bliver genoptaget, og der kommer finansiering af Cagliari ll. Status er at salget af 50% af MG kan sammenlignes med et yderst dyrt lån, og at man nu igen har afskrevet 7,5 mill DKK uden at der er faldet nye lån af.

Gad vide hvor mange møller der kommer i drift, hvis ikke man umiddelbart lykkes med yderligere finansiering?
Man har fået 63 mio euro(470 mio DKK) indsat på en lukket konto forbeholdt færdiggørelse af MG.
Dette skulle give et overskydende beløb på 16 mio euro.
Som man kan se af regnskabet har man virkelig måttet lave alle mulige krumspring for ikke at løbe tør for likviditet, og at man nu har store kortfristede forpligtelser, som forfalder snart, tømt pengekassen samtid med at man vel stort set har suget al den likviditet rundt omkring fra som overhovedet har været muligt.
(Altså foruden at det stadigt undrer mig, at man har så travlt med afdrage på de danske/tyske møller).

Men mon ikke vi ved nyt snart mht til lånesituationen?




31/5 2009 14:14 collersteen 012506



Jeg håber iøvrigt at næste uge byder på nogle insidermeddelelser, for det er beskæmmende, at den nye bestyrelse ikke har aktier i selskabet overhovedet. Nu kan det jo selvfølgelig være, at de har været vidende om "kuppet" og derfor ikke har "turdet" købe aktier her den seneste måneds tid..... Men jeg synes nu nok, at de skal se at komme igang.

http://www.greentech.dk/?id=204



2/6 2009 13:25 Kenddinvare 012708



Enig i at den nye bestyrelse bör vise, at de tror på det ved at köbe aktier.
Problemet er om de er bundet, der er jo mange finansieringsforhandlinger i gang.
Når GES har fået frigjort likviditet herfra er jeg også spändt på om noget af det skal bruges til opköb af egne aktier.
Mon der går 1 uge, 2 uger 3 uger ?



2/6 2009 13:34 stengård 012709



det vil være ualmindeligt overraskende hvis man bruger likviditet på at opkøbe egen aktier... den eneste grund KUNNE være at man skal levere aktier som betaling for Calgiari/Cadau III - men det tror jeg nu egentlig ikke at man vil.

Omkring finansieringsforhandlingerne så siger man fra kontakten i La belle France - at EDF's vilkår generelt er blandt de bedste i markedet - så mon ikke man ser noget der minder om en halvering i margin-betalingen...




2/6 2009 14:47 HRmunk 012713



Tror også det vil være helt utænkeligt at der skulle blive opkøbt egne aktier.

Som bekendt har Greentech lige betalt 100.000 aktier som en delbetaling for Cagliari lll. Betalingen for Cagliari lll er 1.426.000 aktier. Jeg ved ikke, om de 100.000 aktier er første betaling for Cagliari lll eller om der allerede er betalt en del. Men ellers må man vel forvente at Greentech på et tidspunkt vil skulle købe disse i markedet eller lave en mindre emission.



3/6 2009 19:30 HRmunk 012804



Euforien over at have undgået betalingsstandsning er sandelig hurtigt forsvundet.

Nu kun kurs 21,10. Og med 152.500 omsatte aktier er omsætningen i aktien da også helt gået i stå.

Hvad mon der er i vente for os her i den nærmeste fremtid?




3/6 2009 19:39 JCBN 012805



Ingen anelse, men det er godt nok deprimerende :)

Købte i kurs 25... så har kæmpe minus ligenu.

Folk snakkede jo om kurs 30-50... suk, så kan jeg lære det.
Men alt jeg læse mig frem til, virkede meget posetivt, og med den bestyrelse som er kommet ind, følte jeg GES har/havde en god sag.

Men da kursen er raslet ned, må der være noget som en menig mand som mig ikke forstår, og jeg har måske været lidt naiv, hvem ved :)



3/6 2009 19:55 HRmunk 012806



Jeg fatter det heller ikke helt.

Umiddelbart synes jeg casen er blevet lettere at læse efter at man har solgt halvdelen af Monte Grighine og derved sikret færdiggørelsen af Monte Grighine.

Der er allerede investeret rigtig rigtig mange penge i Minerva Messina og Cagliari ll, samt til dels Cagliari lll.

Og ihvertfald Minerva Messina har jeg ikke fantasi til ikke bliver færdiggjort i de kommende måneder, og i seneste regnskabsmeddelse skriver man jo, at man har opnået tilladelse til at slutte møllerne til nettet i takt med at de bliver opført.

Og med Monte Grighine og Minerva Messina i drift mener jeg at man omtrent vil kunne skabe overskud, som kan forsvare den nuværende børsværdi på godt 1 mia.
Og så vil overskud fra yderligere projektet altså være en "bonus" i forhold til den Greentech med disse 2 projekter i drift.

Men det kan jo selvfølgelig være jeg tager fejl af situationen.



3/6 2009 19:57 stengård 012807



hlt enig i at kursudviklingen har været beskæmmende... men der er nok desværre ikke meget der tyder på at det ændrer siog før der kommer nogle tal ud om selskabets forventninger ovenpå samarbejdsaftalen med EDF - og så vil man nok se en finansieringsaftale i underskreven stand med Natixis - på attraktivere vilkår... Hvornår det sker - er jo ikke godt at vide (eller rettere sagt -DET var godt at vide) - men mon ikke vi får en melding i det mindste om en finansieringsaftale inden udgangen af juni, så har regnedrengene noget at forholde sigt til...

I mellemtiden ville jeg gerne se lidt udmeldinger om fremskridt med møllerejsninger, tilslutning til Grid og Transformere...



3/6 2009 20:56 doodha 012814



Det er på en måde en trøst, at jeg ikke er alene med undren og ærgrelse...

I går supplerede jeg yderligere (i kurs 23,5) i tiltro til, at de positive ting, som er sket de seneste uger, er en god basis for en turn-around - og at det seneste års negative nyheder gradvist vil blive afløst af en positiv nyhedsstrøm. Og det tror jeg stadig.

Men mon ikke det "bare" er nogle af de som købte op til GF, da der var kamp om selskabet - nu nedbringer deres eksponering...

Anyway, jeg tror på "turn-around" casen - det minder mig lidt om Vestas, som også måtte så meget dårligdom igennem, inden det gradvist begyndte at gå bedre: Da de fik lagt problemerne omkring "Horns Rev" bag sig, gik det bare bedre og bedre...
Jeg håber og tror, vi vil komme til at se noget tilsvarende med GES - og det vil også gradvist komme til at afspejle sig i kursudviklingen.

Mvh.
Doodha



3/6 2009 21:44 alpehue 012816



Halveret i 21,6 og ser tiden lidt an.

Der må komme informationer, og handlinger fra bestyrelsen, der viser, at de er kompetente og troværdige.

Insiderkøb er jeg enig i, må være en god start.



4/6 2009 02:08 troldmanden 012864



Jeg synes måske ikke det er helt så underligt. Kursen er trods alt steget fra 7 til over 25 fordi den kortsigtede finansiering i første ombæring blev løst. For at kursen kan stige yderliger fra det nuværende niveau så skal vi se en eller flere af disse ting

Finansiering af MG og Messina

Afklaring i MG appelsagen

Kan de overholde de nye udmeldte timlines for de forskellige bygge projekter. Altså får vi de første møller online her om et par mdr.

Kommer der en nedskrivning/nedjustering ved halvårsregnskabet som følge af den nye bestyrelses gennemgang.

Kommer der nye latestage projekter ind som kan påbegynde konstruktion inden udgangen af året.




4/6 2009 02:12 JCBN 012866



Godt indlæg. Ville bare ønske jeg havde læst sådan noget, før GF.



4/6 2009 02:26 troldmanden 012868



Misforstå mig ikke. At køb ges på disse niveauer nu hvor de har fået løst deres kortsigtede finansiering og formentligt også de langsigtede (via partneren) så er det faktisk et godt køb. Kan den på kort sigt falde til f.eks 18? Måske det ved Chort meget mere om end jeg. Men forudsat hele markedet ikke chraser i en endnu dybere grav så er ges på disse niveauer formentligt den aktie jeg har størst tiltro til at kunne sikre mig en ganske pæn procentuel stigning inden udgangen af året.


Men jeg tror som sagt der kommer til at gå et par mdr først. Men jeg vil da gerne blive overrasket



4/6 2009 02:34 CHjort 012869



Tja, kursen faldt intraday ned under 20,- på dagen for regnskab. Så der er åbenbart sælgere i det niveau. Markedsdeltagerne har indimellem en ganske kort hukommelse- den var i 19,- agtig, så det er ikke umuligt.



4/6 2009 03:09 HRmunk 012870



Troldmand:
Det nuværende kursniveau hedder kurs 21, altså en kursværdi på 1 mia. Hvis det her er det blivende kursniveau har man en kursværdi på 1 mia og en gæld på 1 mia, altså 2 mia som skal forrentes.

Trods mange ubekendte tror jeg at Monte Grighine og Minerva Messina i drift vil kunne levere blivende resultater, som er tilstrækkelige til også på sigt at kunne begrunde dette kursniveau.

Det vil sige at hvis det lykkes greentech at sætte yderligere projekter i givtig drift end Monte Grighine og Minerva Messina bør dette være noget som kan lægges direkte oven i kursen på aktien.

Og som bekendt er der jo allerede afholdt betydelige udgifter på Cagliari ll og lll, så marginaludgiften for at sætte disse projekter i ganske lønsom drift(i forhold til restudgiften) bør da være udmærket.

Med hensyn til finansiering skulle færdiggørelsen af Monte Grighine forhåbentlig allerede være sikret ved salget af de 50 % af dette projekt. Der skulle end og forhåbenlig gerne blive en 16 mio euro tilovers.

Minerva Messina bør også kunne færdiggøres. Langt hovedparten af udgifterne er allerede afholdt, og hovedparten af lånet er optaget.

Forhåbentlig er der møller i drift om én måned. Allerede i næste måned forventer jeg faktisk at Greentech bliver overskudsgivende.

Én bekymring deler jeg fuldtud med dig. Kommer der yderligere budgetmæssige overskridelser på byggerierne????

Appelsagen bruger jeg ikke mange kræfter på at tænke på. Slet ikke efter at EDF EN har købt halvdelen af dette projekt. Hvis ikke Greentech skulle have kræfterne til at kæmpe en tilladelse igennem, mon så ikke det (stats)ejede franske EDF har styrken?

Som jeg ser Greentech´s situation med forholdsvis stor omsætningsfremgang om kun 1 måned, og med ganske mange yderligere møller i drift hen over sommeren undrer det mig altså at kursen er nærmere 20 end 25.

Selvfølgelig er det spændende, hvad den nye bestyrelse finder på osv, men alligevel.




4/6 2009 11:13 Kenddinvare 012886



Har været væk nogle dage. Indlæget i denne tråd blev skrevet på et svensk bibliotek.
Ser mange gode betragtninger fra især Hr.Munk og vender senere i dag tilbage i en ny tråd om de italienske parkers profitabilitet (også ved vigende afregningspris).

Hovedårsagen til at de senere meldinger ikke har holdt kursen oppe eller givet et løft må være usikkerheder og primært på spørgsmålet om de 63 mio. Euro er bundet, så der på resten af GES kan være likviditetsproblemer af mulig alvorlig karakter.
Jeg opfattede helt bestemt at det var 47 mio. Euro som ville være bundet til MG. Be-/afkræft?
Men så er der i tillæg den italienske registrering af handelen inden frigørelse. Ved nogen mere nu?

Omkring selve regnskabets kursbetydning:
-husarerne læser en nedjustering af årets resultat over 130 mio.kr.
-skeptikere/analytikere læser en generel halvdyster tone (i forhold til tidligere), mon projekterne er så gode som man troede.
-kynikere/tradere læser at de andre vil se de negative ting så vi skal ned og teste støtter
-jeg læser de er blevet meget forsigtige med udmeldinger (de nye folk kan have en interesse i korterevarig lavere kurs hvis de/deres bagland vil ind, når de nu har styr på hvad der foregår) og vil være sikre på at den næste er positiv




4/6 2009 15:51 HRmunk 012925



Kendinvare: Tak for roserne.
Jeg har opfattet det således at hele salgsprisen på 63 mio euro er bundet til færdiggørelsen af MG. Der forventes at skulle bruges 47 mio euro til at færdiggøre MG, og at der således bliver en rest på 16 mio euro, som frigives når MG er i drift.

Spørgsmålet er som du rigtigt nævner om resten af GES stadig er i en likviditetsklemme indtil der forhåbentligt snart findes en løsning mht til Minerva lånet eller MG.

Samtidig undrer jeg mig over, at man i denne likviditetsmæssige situation tilsyneladende har danske møller for 83 mio DKK som kun er belånt med 15 mio DKK. Underligt.



4/6 2009 16:32 Stinker 012929



Som jeg husker omtalen af spørgsmålet på GF, var det kun de 50mio der udgjorde betaling for Monte Grighine, som skulle deponeres mens de 13mio, der udgjorde betaling for optionerne, ville blive frigivet til Greentechs disposition. Jeg kan dog ikke finde bekræftelse på denne opfattelse nogen steder i selskabsmeddelelserne, kvartalsregnskabet eller præsentationsmaterialet fra GF, og er derfor heller ikke sikker på om jeg husker rigtigt (eller opfattede det korrekt for sags skyld).



4/6 2009 16:35 collersteen 012930



Sådan husker jeg det også stinker. At ca. 47mio euro blev deponeret på en særlig konto, hvorfra greentech kan trække til MG-udgifter efter aftale med EDF EN.



4/6 2009 14:38 doodha 012912



Ja, man kan vel sige, at der er temmelig mange kurs-triggere de kommende måneder...

Men sådan læser jeg nu også Troldmandens tilføjelse i hans 2. indlæg: At det faktisk også var det, han mente...



4/6 2009 17:16 troldmanden 012932



HrMunk

Det err korrekt at bygningen af MG er sikret ved partner aftalen. Men det er nu stadig tvingende nødvendigt for ges at få en reel projekt finansiering på plads og det gerne hurtigst muligt. For uden en sådan så er det yderst begrænset hvad de har af muligheder for yderliger at vækste. Så DERFOR anser jeg det som særdeles vigtigt Natixis snart falder til patten.

Appel sagen er i sammen ombæring faktisk også ret vigtigt. For ges har tidliger sagt at Natixis vil yde et endnu større lån når appelsagen er løst til ges fordel

Men det er korrekt som Collesten og Stinker nævner at det kun er 47 mio af de 63 mio euro der er budet til MG projektet. Resten vil blive brugt på Messina og den daglige drift. Men der er altså ikke helt penge nok til de tør bygge resten af cadau 2 inden de har fået en eller flere finansierings aftaler på plads. Så dette projekt og dermed også cadau 3 bliver nu forsinket i x mdr






4/6 2009 18:34 HRmunk 012935



Jamen Troldmand vi er da fuldstændig enige i at det er centralt at der bliver skaffet yderligere finansiering, selvfølgelig.

Mine foreløbige overvejelser går på, hvor langt Greentech kan gå FØR dette lykkes.

Færdiggørelsen af Monte Grighine må ubetinget være sikret.

Spørgsmålet er hvordan det stiller sig med Minerva Messina? Kan Greentech med nuværende likviditet formå at færdiggøre dette projekt? Eller er GES stadig i en umiddelbar likviditets klemme?

Hvordan det stiller sig med Cagliari ll giver sig selv i og med at projektet er stillet i ro itv.

10000 kr spørgsmålet er om GES INDEN salget af de 50 % af MG har afklaret med Natixis at det er det der skal til for at få finansieringen til at flyde, eller om man ender med en lang næse-igen.



4/6 2009 19:08 troldmanden 012936



Ved udgangen af 08 manglede de at bygge for mindst 30 mio euro til Messina projektt. Og de har så brugt yderliger 30 mio kr i Q1. Så vi snakker mndst 25 mio euro og formentligt nok nærmere 30 mio euro der mangler til Messina. Og det er mere end de har selv efter EDF aftalen. Så ja de er afhængig af enten MG eller Messina finansieringen falder på plads for at kunne færdigbygge dette projekt. Det er dog ikke sat i bero som Cadau 2 men går nok ikke så hurtigt som det kunne såfremt de havde finanserne på plads

Omkring Natixis så tror jeg nu ikke der har værete en skudsikker plan inden partner aftalen som betød at hvis og såfrem ges fik en partner ind så vil det hele gå automatisk. Men da EDF og Natixis er halv gifte så er det ret naturligt at tingene nu går meget lettere end for blot 2 mdr siden. Det er da også hvad man høre. Mit bud på finansieringen er at den falde på plads ca medio juli

Vh
T.



4/6 2009 19:25 revisoren 012937



Ifølge nedenstående link, mangler der "kun" ca. 25 mio EUR for at færdiggøre Messina og Cag. II.

Her står iøvrigt også at 47 mio er bundet til færdiggørelse af MG og 16 mio EUR er til "frit forbrug".

http://borsen.dk/karriere/nyhed/157673/



5/6 2009 00:49 troldmanden 012949



Det er blot endnu et punkt journalisten har misforstået i det interview. Jeg fandt det nemlig lidt for utrolig til at være sandt at EDF aftalen skulle kunne betyde 7-10% billiger indkøb af vindmøller da jeg selv havde gættet på 1-3%. Og da jeg spurgte Kaj om det på GF sagde han ligeud af journalisten havde fordrejet fler ting i den artikel og at det med 7-10% var et af dem.

Det her står der om Messina i årsrapporten

MINERVA MESSINA
This project fi nancing facility was established in 2008 and
has so far fi nanced a large part of the project costs: To
date, approximately EUR 56.5 million of the total facility of
about EUR 83.8 million has been drawn.

Altså har de trukket 421 mio og kan stadig trække 27,3 mio euro

Fra GF præsentationen kan vi se de ved udgangen af året havde brugt 444.6 mio på Messina. Altså egenkapital indskud på 23 mio.

Ved Q1 havde de brugt 474 mio på Messina

Og Da Messina helt sikkert er blevet dyrer end oprindeligt budgetteret pga bla udbedringer af veje og vandskader så mangler der altså mindst 25 mio euro til det projekt alene.

Så det Kaj formentligt har sagt er at der mangler ca 25 mio euro for at Messina projektet er færdigt. Detil skal så lægges et beløb for Cadau 2. Så de har ikke pengene til at bygge projekterne færdige før enten MG eller Messina projekt finansiering falder på plads. Og det er så min opfattelse at det ikke kan forventes at ske før medio juli

Vh
T.



5/6 2009 02:02 HRmunk 012961



Udmærket indlæg Troldmand.

Det vil sige, at Greentech for nærværende kan færdiggøre MG og Minerva Messina.

Og midt juli ca. kommer der afklaring mht finansiering, og med den nuværende leveringssituation kan levering af møller vel forventes genoptaget forholdsvis kort tid her efter.

Det er da en rimelig situation for Greentech alle fortrædelighederne taget i betragtning eller hvad? Hvorfor pokker falder kursen så helt ned til 20?
Jeg har lidt en markedet har altid ret holdning, så hvad er det vi overser?



5/6 2009 12:35 revisoren 012988



Dine tal omkring MM er ikke helt korrekte - eller rettere de tal GES offentliggør er ikke rigtige - eller i det mindste vildledende.

GES inkluderer IKKE anskaffelsessummen af projektet - idet dette beløb blev betalt før den periode GES bruger i sine opgørelser af investeringerne.

GES bruger dog også ufuldstændige tal, idet de ikke er gode til at inkludere købsprisen af projektet, når GES betaler med aktier (MM, Cag II og III).

Vi kender ikke købsprisen af MM, idet den indgik i en "pakke" hvor tallene ikke blev specificeret. Vi ved dog at købsprisen var 380 mio og man fik følgende:

MM (som var færdigudviklet)
6 projekter (under udvikling) ialt 300 MW (ejerandel 75%)
Det norske projekt

Derudover fik man de tyske projekter, men de indgår ikke i de 380 mio.

I og med at MM var det eneste færdigudviklede projekt, må det have været væsentligt merev ærdifuldt per MW end de øvrige projekter.
Så MM var muligvis værdisat til 75-100 mio.

Dette beløb skal du tillægge de ca 473 mio som GES benytter i Q1. Derudover kan der være yderligere omkostninger i perioden fra køb af projekt til 16 Oktober 2007 (som er den periode de 473 vedrører).

Så egenkapitalandelen er altså væsentlig større end de 23 mio, men det er de samlede omkostninger desværre også.



5/6 2009 22:15 Kenddinvare 013035



Revisor Du kan da ikke kalde GES opgivelser for misvisende når der tydeligt står, at de 473 Mio.kr. er det der er brugt af emssionspenge siden efteråret 2007.
Vi må gå ud fra at dette udlæg sammen med projektkøb og de udgifter, der manglede på projektet 31.marts tilsammen udgør størstedelen af projektomkostningerne og derfor bliver dit bud på 75-100 mio. kr. for projektkøbet et væsentligt bidrag til det samlede overslag, men jeg synes stadigt det er svært at se om vi ender på 90 mio. Euro eller 110 og dermed, hvordan likviditeten anstrenges indtil førstkommende projektfinansiering.



6/6 2009 11:52 revisoren 013051



Nu bruger jeg vist ordet vildledende, men okay jeg kune sagtens have brugt det ord du skriver.

Jeg står derfor også fast på at GES vildleder med deres information.

Du har sikkert fuldstændig ret i at GES opgiver korrekt information i forhold til det de anfører nemlig at det er investeret beløb i en given periode som er taget fra emissionpengene - meeeeen hvor interessant er det beløb og samtidig kan man jo se at trolmanden (som jo næppe er den sløveste kniv i skuffen) bruger beløbet selvom det langtfra er fuldstændigt.

Man kan jo også spørge hvorfor GES i 3 forskellige offentliggjorte dokumenter bruger 3 forskellige perioder - det gør jo ikke tingene nemmere for læserne - når man så samtidig ikke inkludere alle investeringer i projekterne i perioden (men kun de som vedrører emissionsbeløbet) er det efter min mening vildledende.

Hvorfor kan GES ikke blot give os de fuldstændige tal per projekt? Jeg kan da ikke se de store "konkurrence" problemer i forhold til leverandører (hog vad kan udskyldningen ellers være??) - og før eller siden vil vi jo alligevel (stort set) kunne se tallene.



7/6 2009 15:34 troldmanden 013083



Revisoren du har helt ret i at ges ikke just opstiller projekterings udgifter på en gennemskuelig måde. Faktisk bliver de selv lidt forvirret. Da jeg under GF spurgte hvorfor MG havde overskredet budgettet med 25-35 mio euro kunne de overhovedet ikke genkende tallene. Jeg refererede ellers blot til årsrapporten fra 07 hvori der står 125 mio euro og de nyeste tal der nu hedder 150+ mio euro. Først da jeg senere talte med dem i pausen fandt jeg svaret. Nemlig at tallene fra 07 rapporten ikke indeholdte køb af rettighederne til projektet samt moms. Så projektet var reelt set ”kun” blevet 5-8 mio euro dyrere som følge af at Nordex havde fortaget nogle forkerte beregninger på transportsiden.

Så ja det er skidt at ges har brugt en række forskellige tal. Det er for at sige det mildt ret forvirrende. De bør selvfølgelig bruge totale tal og MEGET gerne herunder udspecificere hvilken andel projektrettighederne udgøre samt andelen af momsen. Men vi kan jo have lov at håbe det bliver gjort tydeligere fremadrettet

Men da vi jo egentligt snakker om hvor meget der mangler at blive brugt til Messina og til dels også Cadau 2 så har det ingen betydning om projektrettighederne er indregnet eller ej. Så derfor må det nødvendigvis stadig passe at de mangler mindst 25 mio euro til Messina og at dette projekt derfor er afhængig af projektfinansiering før det kan bygges færdigt. I den forbindelse er det så underordnet om det er projektfinansiering til MG eller Messina idet pengene fra begge projekter vil kunne bruges i Messina

Vh
T.



8/6 2009 02:39 Kenddinvare 013125



Minerva er ikke helt dødt uden en af de to nævnte projektfinansieringer, da det er et langt mindre beløb end 25 mio., der skal til for at få nettilslutning og dermed noget indtjening i gang måske endda hurtigt for en ganske pæn del af de 21 møller. Og med 10 møller tilsluttet får GES indtægt fra ca. 2500 MWh om måneden som bidrag til yderligere fremdrift i projektet.



5/6 2009 22:52 HRmunk 013037



Jamen det ville da være dejligt, hvis der med hver regnskabsmeddelse fulgte en oversigt med, hvor vi kunne se en opdateret opgørelse projekt for projekt over hvad der er investeret i hver projekt, og hvor meget der forventes investeret yderligere før færdiggørelse.



31/5 2009 16:21 alpehue 012508



Er der nogen her, der har en kommentar til Donlupo's oplysning om "mangel" på "tillæg af præmie" salgssum af 50% - på EI.??



4/6 2009 14:47 alpehue 012915



Donlupo har nu selv skaffet svaret på spørgsmålet om "tillæg af præmie"

http://www.euroinvestor.dk/Debat/debat.aspx?Listno=2&Topicno=187174&msgno=28

Det må betragtes som en positiv afklaring.



TRÅDOVERSIGT