Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvem skal Lundbeck købe?


1419 Mangegryn 27/1 2009 12:54
Oversigt

I Børsen igår melder Lundbeck fonden ud at 2 af de 11 mia i fonden godt kan bruges til lidt mere direkte investeringer såsom opkøb, istedet for værdipapirer. Tanken er nok den at snappe noget biotek op eller måske noget mindre pharma? men hvad kan man egentligt få for 2 mia dkk? Nok ikke meget. Kan det være en redning til noget af det danske biotek, noteret eller unoteret?27/1 2009 13:52 Mr. Buffet 01432I disse tider er 2 mia. vel en del værd. Min kendskab til biotek er ikke tilstrækkeligt til vurdere, hvilke muligheder der er.27/1 2009 13:56 akademikeren 01433VI kan jo passende tage noget af dansk Biotek

Neurosearch (nok for dyr)
Topotarget
Pharmexa
BioPorto
LifeCyclePharma

Og så kunne der være en del af det unoterede som kunne være interessant, men det kan troldmanden noget om :−)27/1 2009 15:27 troldmanden 01447Tjaa det er mig faktisk lidt uklart hvordan man præcist skal fortolke deres udmelding i Børsen.

Skal de 2 mia bruges på blot ét selskab?

Med et krav om indtjening og vækst menes der så sorte tal på bundlinjen eller blot at der skal være en oms og denne er stigende?


Umiddelbart ville det mest naturlige være at de gik efter noget CNS. Og ja så peger pilen på Neurosearch. Hvilket på rigtig mange måder også ville give mening. Men hvis der reelt skal være sorte tal på bundlinjen allerede fra 08 regnskabet så er NS naturligvis udelukket.

NsGene ville være det andet naturlige CNS køb. Men for det første tror jeg NS vil kæmpe med næb og klør for at holde deres nuværende andel og for det andet så er selskabet for lille i forhold til de 2 mia.

NsGene Vil bedre passe ind i den anden pf Lundbeckfonden vil opbygge. Altså der hvor de vil indskuýde 400 mio i en række forskellige biotech selskaber

Da kravet til den store investering er at der ikke skal være tale om selskaber der er nødlidende eller skal gennem større omstruktueringer så er Pharamexa og Topotarget udelukket.

Andre interessante danske selskaber er Santaris og Zealand pharma. Zealand har allerede et stof i fase 3 mod diabetes. Så de er relativt langt fremme. DSerfor kunne de være et godt bud.

Men de siger også at det ikke nødvendigvis behøver at være medicinal selskaber. Altså kan der godt være tale om medico selskaber ala Ambu, BioPorto, Chemetech og Exiqon.

Af unoterede medico kunne Sophion være et godt bud. Sophion har nu sorte tal på bundlinjen og NS er så småt ved at gøre klar til et frasalg af selskabet.


Vh
T.28/1 2009 12:25 akademikeren 01505Det blev så LicecyclePharma som de køber 27% af til overkurs 18. 276 mill.

De 2 mia. skal bruges til et firma hvor de kan få bestemmende majoritet, så der røg lige et par kandidater, men hvad med neuro???28/1 2009 18:01 troldmanden 01555Som nævnt så ville det fra Lundbecks side (og her nærmere bestemt Lundbeck fonden) være et meget naturligt valg at investere i NS da LB fonden jo i forvejen har stor forstand på CNS. Og NS vil så muligvis på et senere tidspunkt kunne blive solgt til LB. Men det er nok ikke en helt så let manøvre.

Præcis hvad ligger der i ”en kontrollerende ejerandel”? Er det 50,1% af aktierne eller blot en stor nok andel til at man kan forhindre opkøb og ellers have endog rigtig meget at sige på en GF hvor der typisk kun er 50% repræsenteret. Så kan de nøjes med 25-30%. Jeg tror det egentligt ikke


Hvis LB fonden vitterligt vil have 50.1% af kapitalen så vil det i hvert fald kræve en EGF fra NS idet de for nuværende kun har tilladelse til at udstede 6 mio nye aktier. Så skal der være tale om et reelt indskud så skal der altså udstedes knap 16 mio nye aktier. Og så meget er NS alt andet lige ikke interesseret i at udvande kapitalen med. Men kan LB nu nøjes med de 6 mio og godt 25% ja så måske. NS vil så kunne få tilført omkring 1 mia.

Men meget afhænger også af hvad deres definition er på ”en virksomhed der allerede tjener penge”. Altså skal de blot have en oms eller skal der reelt være tale om et overskud. Hvis det er det sidste så er alle danske biotech selskaber udelukket. Så snakker vi enten noget inden for Medico eller et andet nordisk selskab.

Jeg tror ikke rigtigt på at det bliver NS. Men modsat så er det heller ikke noget jeg vil udelukke.
TRÅDOVERSIGT