Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

En lille sommerhilsen


14787 torquay 6/7 2009 10:51
Oversigt

Jeg ved godt jeg ikke har skrevet så meget her på PI på det seneste og en enkelt eller to af gammel gårde har været lidt efter mig fordi jeg normalt er lidt mere aktiv :o)

Sandheden er at jeg nok lader mig rive lidt med af bitcheriet på EI her i sommervarmen, men reelt ikke i øjeblikket føler jeg har noget egentlig relevant at skrive og derfor har jeg holdt PI skadesløs for intetsigende indlæg fra min side (med undtagelse af dette).

Sommerferien er over os, hart for nylig været en tur til London efterfulgt af en tur til Kreta og nu står den på 3 ugers ferie med drengene (4 og 6 år) og de første 2 af disse uger også med fruen... Tour de France er over os og aktiemarkedet er som altid gået lidt på standby med lav volumen, ikke helt så mange skelsættende nyheder og nøgletal osv.

Jeg er stadig primært i D/S Norden som trader og lang investering pt, har fået lidt tæsk på gyngerne de sidste uger og forventer egentlig lidt flere på den lange del - tradepositionerne blev solgt ud under faldet, har dog købt lidt igen fredag i 174,75 - men tror egentlig det var for tidligt (men er bare glad for casen da aktien er supersolid og al form for konkursrisiko stort set er elimineret, så man rent faktisk kan nøjes med at vurderer det fundamentale i det langsigtede perspektiv).

Q2 regnskaberne starter dog snart op i US, Alcoa vil som i Q1 blive en af de første store her i ugen så vidt jeg husker og kan blive vejledende for om vi skal have det store fald igen som nogle mener eller om det bliver mere stilstand/korrektion inden fortsættelse af den optur vi ellers har set siden marts bunden. Jeg er lidt i syv sind om den korte udvikling, den lange er jeg stadig ikke nervøs for.

Kapitalisme bygger på inflation da inflation tilskynder til at bruge eller investerer sine penge hurtigst muligt da de ellers vil blive mindre værd, med de mange tiltag der er kommet er deflation ikke noget jeg kan forestille mig komme - derimod peger mere og mere mod stigende inflation og får jeg ret vil det trække aktierne op de kommende år, især hvis Nationalbankerne som i 2001 og frem får holdt renterne for langt nede i for lang tid, for så bliver det mere interessant at gå efter risiko aktiver som aktier fremfor at putte pengene i banken eller obligationer - derudvoer vil vi se at hvis lønnen fortsat stiger, skattelettelserne slår igennem og renten forbliver lav så vil forbrugerne simpelthen ikke kunne blive ved med at spare op - der kommer et punkt hvor de bliver trætte af at putte penge i banken og istedet foretrækker at forbruge og få nogle ting eller oplevelser.

Så fat mod, jeg er ikke helt væk - og det tror jeg såmænd heller ikke økonomien er, men pt sker der bare for lidt til at jeg har haft noget reelt nyt og dele og derfor har jeg mest deltaget i diskussioner på EI omkring holdninger... men med sommerferien startende i dag bliver aktivitetsniveauet generelt nok lavere.

God sommer.



6/7 2009 13:20 stengård 014789



selv PI kan blive ramt af sommervarmen som en enkelt streng fra i fredags vidner om.. ellers tror jeg PI er fint tilfredse med at bitcherierne bliver ovre på EI...

men rigtigt - der er langt mellem snapsene på markedet i disse uger - p.t. er der gået sommerferie-stemning i det hele....

stengård



6/7 2009 13:44 johnsen 014791



Nu kan der jo ikke være STORE nyheder hver dag, og slet ikke i sommerperioden.
Aktierne skal vel også have muligheden for at konsoliderer sig ind imellem, selv om vi gerne så de "fløj" hver dag.

En god mulighed for at samle lidt op på det man missede, når der var gang i den.



TRÅDOVERSIGT