Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

bilsalget i USA


14804 stengård 6/7 2009 18:45
Oversigt

doom and mere doom hvis man skal tro den nedenævnte artikel fra Børsen som jeg har vedhæftet.

Ford og resteren af Genera Motors får det ihvertfald svært - ligesom Fiat/Chrysler nok ikke får mange hvedebrødsdage...

http://borsen.dk/investor/nyhed/161163/newsfeeds_rss/

det ser nu heelr ikke for spændende ud på europæisk plan - godt nok er der nu ventetid på nye biler - men det er fordi man kun kører 1 skift mod de normale 3....6/7 2009 18:47 stengård 014805hvis ikke linket åbner så er teksten fra Børsen i dag her:

citat:

Hvis et opsving i bilsalget skal vise vejen ud af krisen, kommer der til at gå mange år, før der bliver råd til andet end at stryge silden hen over rugbrødet.

Ifølge en analyse af bilindustrien, foretaget af kreditforsikringsselskabet Euler Hermes, er der ingen bedring i udsigt for den amerikanske bilindustri i den nært forestående fremtid.

"Økonomer skæver til det amerikanske bilmarked for at aflæse tegn på et kommende opsving. Men ifølge tallene fra Euler Hermes, som løbende vurderer brancher og virksomheder for at kunne sikre sine kunder mod tab, er et opsving ikke nært forestående – i hvert fald ikke hvis det amerikanske bilmarked anses som en væsentlig indikator i den sammenhæng," siger Yann Lacroix, chef for Sector Studies Department i den franske afdeling af Euler Hermes, i en analyse til borsen.dk

Konkurs>/b>

Dermed går kreditforsikringsselskabet i rette med Danske Bank, der i en analyse sidste uge offentliggjorde en liste over de vigtigste nøgletal for, hvornår opsvinget viser sig.

Danske Banks vurderer, at salget af biler er et af de nøgletal, der vil vise vejen ud af krisen, hvor Danske Banks analyse er, at stabiliseringen i bilindustrien er indtruffet, og at der venter et gradvist opsving i bilsalget i USA.

"I takt med, at krisen fortsætter, vil flere bilproducenter og sælgere af biludstyr gå konkurs. Antallet af konkurser i de store europæiske lande og USA har i de første fem måneder af 2009 næsten været på niveau med det totale antal konkurser i 2008. I indeværende år har der i de første 5 måneder været 87 konkurser, mens det samlede antal for 2008 var 94," påpeger Yann Lacroix.

40 pct. fald

Vurderingen fra Euler Hermes, der er et af verdens førende kreditforsikringsselskab og en del af Allianz koncernen, er at de samlede antal indregistreringer i USA kun når op på 10 millioner, hvilket er et fald på 40 pct. i løbet af to år.

Vurderingen er, at opsvinget gradvis vil komme, og at antallet af registreringer af biler, når op på 15-16 millioner køretøjer om året.

"Men ikke før 2011-2012, "vurderer Yann Lacroix.

Frankrig mister 30.000 arbejdspladser

Også Europa står over for en bilpark, der bliver ældre og ældre.

I Europa forventes det samlede salg af biler at falde med op til 20-25 pct., hvor sammenbruddet i bilsalget er mest markant i de nye medlemsstater og Østeuropa. Særligt ramt er Rusland, hvor salget er faldet med 50 pct.

I Frankrig er bilindustrien hårdt ramt. 6000 arbejdspladser er allerede skåret væk i første kvartal af 2009, og Euler Hermes anslår, at den franske bilbranche kan forvente at miste mellem 20.000 og 30.000 arbejdspladser i 2009.

Kina førende bilmarked

Den enes død er den andens brød, og Kina kan se frem til at blive det førende bilmarked i år.

Generelt er de asiatiske bilproducenter hårdt ramt af forbrugskrisen i USA, hvor asiatiske producenter udgør 40 pct. af salget, samtidig med, at de asiatiske bilproducenter er ramt af faldet i euro/yen-valutakursen i sommeren 2008.

"Honda er den eneste producent, som endnu ikke har oplevet et tab, men overskuddet er faldet 80 pct.," bemærker Yann Lacroix og fortsætter:

"Kina står til at blive det førende marked på verdensplan i 2009 med næsten 11 millioner køretøjer. Da antallet af bilejere fortsat er meget lavt, forventes væksten at fortsætte ind i 2010 og 2011."7/7 2009 11:17 johnsen 014841Bilindustrien er rigtig hårdt ramt og det worldwide. Her er lidt "krampetrækninger" for bare at komem af med lidt.
http://ekstrabladet.dk/biler/bil_nyheder/article11912..

På brugtbilmarkedet har vi nok ikke set det væreste endnu. Det kan blive rigtig slemt når leasing og flådebiler kommer på markedet.

Vedr. kinesiske og indiske biler vil der gå flere år før der er EU og US godkendelser, så de kan sælges på disse markeder.7/7 2009 11:25 stengård 014842en god ven i leasingbranchen forudser både at der kommer et meget stort antal firma-leasede biler tilbage til selskabet - og at antallet af privatleasede biler vil stige eksplosivt. I og med at leasingselskaberne nu kun afregner afgift per måned er det blevet mere og mere konkurrencedygtigt at leje i stedet for at eje - hvilket formentlig er ensbetydende med yderligere problemer for brugtvognsbranchen - også fordi der rumles med en afgiftsomlæggelse næste folketingsår7/7 2009 17:50 johnsen 014871flaskehalsen har altid været når biler tilbage leveres og der skal ske et gensalg. Det kan være rigtig mange penge at have stående til et salg sker. Den økonomiske situation gør det langt fra bedre. Vi vil sikkert også se en regulering af priser ved leasing, da der kun er een til at betale.

Afgiftsomlægning har været drøftet mange mange gange. Systemet er lidt sindsygt. Havde man taget tyren ved hornene for mange år siden kunne man stille og roligt have tilpasset det, så det stort set ikke kunne mærkes på brugtvognsmarkedet.
I første omgang tror jeg ikke forbrugeren kommer til at mærke det store. Mange bilfabriker sælge biler til lavpris til DK pga afgifterne. Her vil de nok hæve bilprisen.TRÅDOVERSIGT