Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kopi af Prograf rammer markedet


16594 troldmanden 11/8 2009 15:52
Oversigt

Så skete det. Nu kommer der et kopistof af Prograf. Prograf som jo er det stof Lifecycle pharmas LCP-Tacro er en forbedring af. Prograf skal indtages 2 gange om dagen mens LCP-Tacro kun skal indtages én gang om dagen.

For Astellas er det selvfølgelig ret skidt at deres vigtigste stof nu bliver ramt af billige kopier. Prograf omsatte i 2008 for $2,1 mia og stod for 21% af deres totale omsætning. Spørgsmålet er om det vil få nogen betydning for LCP-Tacro?

Jeg mener man kan argumentere for både for og imod. Tacro har færre bivirkninger og herunder ikke uvæsentligt kan meget bedre undgå de store plasmaer koncentrations stigninger som øger risikoen for svære komplikationer og i sidste instans en udstødning af organet.

Men jeg er nu heller ikke i tvivl om at der VIL være nogle læger/patienter der ser en del på prisen. For en kopi af Prograf vil formentligt være 50-75% billigere end LCP-Tacro. Og overordnet set så er Tacro jo ikke just noget dårligt stof. Så jo jeg tror faktisk en kopi af Prograf vil have en mindre betydning for salgspotentialet for LCP-Tacro. Men selv da er markedspotentialet stadig meget stort for Lifecycle Pharma som pt har en beskeden markedsværdi på 500 mio

Vh
T.



http://www.reuters.com/article/rbssHealthcareNews/idUST34424920090811



11/8 2009 17:21 Sukkeralf 016597



Tror det kan få stor betydning - det gør i hvert fald, at LCP-Tacro skal performe godt i de kliniske undersøgelser, så de viser en bedre bivirkningsprofil.

Hvis de alene skal konkurrerer med en produkt der skal tages en gang kontro to gange om dagen, så tror jeg det billigste produkt tager store markedsandele - man skal jo regne med at de får lov at æde markedsandele et pænt stykke tid før LCP kan komme på markedet.

Men igen - et mindre marked kan stadig være interessant !!

Mvh
Sukkeralf



11/8 2009 17:36 troldmanden 016599



Hej Sukkeralf

Ja hvis det udelukkende er convenience der er salgsargumentet så tror jeg du har helt ret. Så derfor er det selvfølgelig meget væsentligt at Lifecycle kan påvise en reel forskel i bivirkningerne og herunder risikoen for afstødning af organet. Det sidste tror jeg bare næppe studierne er store nok til at påvise noget reel signifikans på da jeg mener Prograf allerede ligger i de høje 90ér (procent) for succefulde transplantationer. Så det kræver nok flere tusinde patienter at påvise høj signifikante forskelle på det område.



11/8 2009 18:01 Sukkeralf 016601



Meget enig



14/8 2009 03:10 troldmanden 016770



Lifecycle pharma har forøvrigt kommenteret på Prograf kopien

12-aug 17:29 LifeCycle/dir: Prograf-kopier ændrer intet for lægemiddelhåb Finansnyhed

KØBENHAVN (Direkt) Konkurrencen på et af LifeCycle Pharmas potentielt vigtigste lægemiddelmarkeder er blevet skærpet med Sandoz' lancering af en kopi af lægemidlet Prograf på det amerikanske marked.

Hos LifeCycle Pharma tager man dog meldingen med ro, da kopikonkurrencen var ventet. LifeCycle Pharmas lægemiddelhåb LCP-Tacro skal, om alt går vel, tage kampen op med Prograf fra 2012, og konkurrencen fra kopiprodukter har ikke den store betydning, mener chef for investor relations i LifeCycle Pharma, Peter Schøtt Knudsen.

- Det er en helt naturlig proces, at der kommer kopikonkurrence på tacrolimus (det aktive stof i Prograf, red), men billedet er uændret for os, siger han til nyhedsbureauet Direkt og uddyber:

- Jeg vil formode, at Astellas fastholder listeprisen på Prograf, mens Sandoz' produkt sandsynligvis vil blive markedsført noget billigere. Men der bliver ikke tale om en massiv priskonkurrence, når der kun er et generisk produkt godkendt.

Han understreger, at fase 2 studier har vist, at LCP-Tacro har potentialet til en bedre behandlingsprofil end Prograf, da LCP-Tacro, som en er ny formulering af tacrolimus, kun skal tages én gang dagligt mod Prografs to gange om dagen. Det er ifølge LifeCycle Pharma vigtigt, da stoffet er ganske hårdt for det transplanterede organ, og små doser derfor er at foretrække.

- Vi har ikke lagt os endelig fast på prispolitikken, men har vi et produkt, der differentierer sig, mener vi også, vi kan berettige, at prisen på LCP-Tacro bliver højere end for de generiske tacrolimus-produkter. Så kopikonkurrencen ændrer ikke det store. Vi havde faktisk ventet kopikonkurrence for Prograf tidligere, fortæller Peter Schøtt Knudsen med reference til, at Astellas' patent på Prograf allerede udløb i USA i april 2008.

- Vi forventer, at der kan komme yderligere generiske producenter, som arbejder på kopier af Prograf, tilføjer han og henviser til, at dette sædvanligvis vil trykke prisen i det generiske segment yderligere.

Ifølge IMS Health solgte Prograf for 929 mio. dollar i 12 måneders perioden til og med april i år, og med sådan et salgstal må det ventes, at giganter inden for kopimedicin som israelske Teva, amerikanske Mylan og indiske Ranbaxy også har kastet deres øjne mod Prograf-kopier.



Jakob Ussing +45 33 300 600

Nyhedsbureauet Direkt



16/8 2009 16:35 pauly 016895



LCP-FenoChol .

Godkendt i US, er der ikke planer om europæisk langsering?

Det undre mig bare jeg ikke kan finde oplysninger om dette, men der er måske en god forklaring?



17/8 2009 22:48 troldmanden 016965



Som jeg husker det så blev markedspotentialet vurderet for lille på det europæiske marked til at man vil gå efter det. Og om alle omstændigheder vil det kræve en partner.



TRÅDOVERSIGT