Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DETNOR (DNO) Beste kvartal noensinne


17011 fcras 18/8 2009 11:28
Oversigt


Trondheim, 18.08.2009

Beste kvartal noensinne

Det norske oljeselskap ASA (DETNOR) hadde i andre kvartal sitt beste resultat noensinne. Det norske gjorde to kommersielle funn som til sammen utgjør i størrelsesorden 50 millioner fat olje til en svært lav kostnad. Det er stor leteaktivitet i selskapet og mulighetene for nye funn i andre halvår ses på som betydelige.

- mer her:

http://www.detnor.no/index.php?option=com_frontpage&Itemid=27&lang=no

Største aksjonærer:

http://www.detnor.no/index.php?option=com_wrapper&Itemid=137




25/8 2009 10:44 fcras 017432




Trondheim, 25.08.2009

Det norske DETNOR og Aker Exploration AKX

Det norske oljeselskap ASA og Aker Exploration ASA forener gjennom en integrasjonsavtale de to selskapenes felles ambisjon om å skape et større og mer slagkraftig oljeselskap. Allerede ved fusjonen vil det nye selskapet være det ubestridt nest største selskapet på norsk sokkel når det gjelder lisenser og operatørskap.

Les mer på:

http://www.detnor.no/index.php?option=com_content&task=view&id=645&Itemid=3
------------------------------------------------------------------

Aker Exploration AKX
http://www.akerexploration.com/




25/8 2009 10:48 fcras 017433




Artikkel av: Øystein Schmidt (Hegnar.no - 25.8.09 07:47)

Røkke med ny oljegigant

Oljeselskapet Det norske og Aker Exploration slår seg sammen. Kjell Inge Røkke blir styreleder i det nye selskapet.
Oljeselskapet Det norske og Aker Exploration melder tirsdag morgen at de slår seg sammen. Kjell Inge Røkke blir å finne på toppen av det nye selskapet.

Selskapet vil videreføre navnet Det norske oljeselskap ASA og Erik Haugane blir værende som administrerende direktør.

Aker Explorations styreleder Kjell Inge Røkke vil bli foreslått som styreleder i det nye selskapet.

Det norskes aksjonærer vil sitte igjen med 82 prosent av det sammenslåtte selskapet mens Aker Explorations aksjonærer vil sitte med 18 prosent.



Selskapet Aker vil være selskapets største aksjonær med rundt 30 prosent av aksjene, basert på Akers eierandel i de to selskapene per i dag.

- Med Aker som største eier øker selskapets mulighet til å nå målet om å bli et nytt stort olje- og gasselskap med flere utbyggingsprosjekter og betydelig produksjon i Norge, sier administrerende direktør Erik Haugane i Det norske i en pressemelding.

Allerede ved fusjonen vil det nye selskapet være det ubestridt nest største selskapet på norsk sokkel når det gjelder lisenser og operatørskap.

- Det kombinerte selskapet kan vokse raskere, både gjennom organisk vekst og med en offensiv holdning til fortsatt omstrukturering i bransjen. Selskapene utfyller hverandre og vil sammen være en enda sterkere partner til de øvrige oljeselskapene og til myndighetene i videre utvikling av norsk sokkel, kan man lese i meldingen fra de to selskapene.

Det fusjonerte selskapet vil være operatør for 32 lisenser, og ha 70 lisenser i porteføljen.

Ifølge meldingen tirsdag morgen undertegnet styrene i Det norske oljeselskap ASA og Aker Exploration ASA integrasjonsavtalen mellom de to selskapene allerede mandag kveld.



TRÅDOVERSIGT