Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Capinordic - et gyserregnskab


17144 stengård 19/8 2009 08:22
Oversigt

I hvad der må betegnes som den danske banksektors værste regnskab (altså de banker som er levende...endnu) nedskriver Capinordic de immaterielle værdier (goodwill) med 360 millioner kroner. Det er selvfølgelig positivt at man er begyndt at tilpasse de immaterielle aktiver til den virkelige verden (Capinordic er/var den eneste bank-virksomhed der regnede med goodwill der henregnedes til personer) i Det er desværre cirka 493 millioner kroner for lidt i nedskriving af goodwill... Og den nedskrivning på de 493 millioner (eller den største del heraf) kommer/bør selskabet tage nu, når det er klart at man ikke formår at forvalte den investerede kapital bare tilnærmelsesvist lige så godt som stort set alle andre spillere på markedet.

Afskrivningerne på lånene er stadigt blandt de højeste, omkostningsniveauet bemærkelsesværdigt højt, og strategien ligger så meget i ruiner, at det ligner, at det Capinordic der er tilbage er det gamle Unitfond man overtog....

Med resultatet af de mange penge som selskabet har under forvaltning er det beskæmmende så lidt man får ud af det, at enhver tale om goodwill er helt uberetiget - tværtimod burde man tale om badwill for mismanagement af selskabets midler...

Det er ikke kun et elendigt resultat, det er en fuldstændigt sindssyg retorik man bruger omkring det forhold at man på alle måder har gjort det umanerligt ringe.( stigende kontinuerlige indtægter, stigende aktivitetsniveau, styrkelse af indtægtniveau...suk). Et eksempel på new-speak'en er her:

Koncernens samlede driftsomkostninger udgjorde i
2. kvartal 2009 DKK 104 mio., sammenholdt med
DKK 79 mio. i 1. kvartal 2009. Koncernen har i 2.
kvartal udgiftsført DKK 15 mio. i omkostninger
relateret til omstruktureringen samt til fratrædende
medarbejdere o.l. Bortses fra disse engangs-
omkostninger, har Koncernen således holdt et stabilt
omkostningsniveau i forhold til det foregående
kvartal.
En stigning fra 79 til 89 millioner EFTER fratrædelsesposter.... det er en stigning på 15% på et kvartal.... stabilt ?

Marketcap er 399 millioner - det eneste positive man kan sige er at egenkapitalen - renset for de resterende 493 millioner kroner er der cirka 770 millioner i "ægte" egenkapital - hvilket giver en indre værdi per aktie på cirka 6,50... Fraregner man badwill for mismanagement er det måske snarere 5 kroner per aktie der er tilbage..

Det er de Faktiske Forhold i Jernindustrien (for nu at bruge sidste års modeudtryk - I år er det noget med hånden på kogepladen - eller personen i maskinrummet ..)

Og den nedskrivning på de 493 millioner (eller den største del heraf) kommer/bør selskabet tage nu, når det er klart at man ikke formår at forvalte den investerede kapital bare tilnærmelsesvist lige så godt som stort set alle andre spillere på markedet.

Afskrivningerne på lånene er stadigt blandt de højeste, omkostningsniveauet bemærkelsesværdigt højt, og strategien ligger så meget i ruiner, at det ligner, at det Capinordic der er tilbage er det gamle Unitfond man overtog....

Der er kun et muligt positivt scenarie for Capinordic - og det er at behjertede mennesker overtager den svenske kapitalforvaltnings afdeling (der kan ligge en mulig forbedring i resultatet for den - med så mange penge under forvaltning - bør andre kunne gøre det bedre med lavere omkostninger) - og at man så lukker den danske afdeling helt og udlodder pengene til aktionærerne... Men det sker nok ikke - det der vil der mere sandsynligt vil ske er at de hårdt pressede hovedaktionærer (Ole Vagner, Boet efter Steen Verla, og boet efter Synerco - bliver presset ud af de belgiske storaktionærer, der sætter sig tungere og tungere på selskabet (nu med 2 femtedele af bestyrelse).

For Capinordics kursdannelse er det nok ikke hverken regnskabet eller opgørelse af indre værdi af aktien der kommer til at spille nogen rolle, det er slagsmålet mellem aktionærgrupperne. Hvis belgierne køber det hele for en femmer - gør de nok en kanonforretning - men på den helt korte bane - kan aktien såmænd godt skulle ned at se på all-year-low på 1,75...

jeg holder mig ude (bortset far en slat i et pensionsdepot)- der er for meget usikkerhed i udfaldene til min smag

https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=359876&messageId=428913



19/8 2009 08:34 stengård 017146



jeg skal lige beklage at en sektion kom med i teksten 2 gange - så vigtig er den heller ikke :)

Tl gengæld faldt der så en anden sektion ud - nemlig omkring investment bankings nye interesse for sol/vind-energi, det er nu ikke stor kunst I er gået glip af men her er essensen ... Noget tyder på at man skal have promoveret Colexion (tidligere renewagy - hvor DKA og Synerco er store aktionærer) og så har DKA (Lasse Lindblad) såvidt jeg ved indgået et samarbejde med Harry Rosenberg om udvikling af hans portefølje af vind/sol-projekter på Balkan og i Polen...
Så kan man jo regne lidt på den uvildige analyse fra Capinordic af de projekter....



19/8 2009 10:51 Gobe 017155



Flot gennemgang af regnskab. Tak for det. Er heldigvis ude af Capi,
og håber ikke, at Collersteen og Kulsgård ligger for tungt i aktien.

For vi skal ned og skrabe bunden i denne omgang.

Gobe



19/8 2009 11:05 stengård 017156



Kulsgård er formentlig gået et sted mellem mega-long og Budha-long i aktien

for definitionenerne af de forskellige longs - se:

http://www.proinvestor.dk/index.php?p=debat&postid=14079



19/8 2009 11:43 stengård 017159



regnskabet (der som bekendt var horribelt) indeholder dog lidt positivt - Man lukker de facto Danmark ned, og resultatet bliver at Capinordic i virkeligheden bliver et svensk selskab - med en lille dansk filial, Det er selvfølgelig træls for hoppederbyet, cykelholdet og den udskudte mulit-hal men so be it...

Det det ender med er sandsynligvis en fuldt tilskåret svensk kapitalforvalter der er salgbar.. Så kan man jo sætte sig ned og regne på havd man giver for en kapitalforvaltningskunde - og der er jeg lidt ude af sync.



19/8 2009 12:31 stengård 017162



meget simplificereret regnestykke...

16,5 miliarder i forvaltning fordelt på 220.000 kunder (?) - så har man 75.000 i snit per kunde... hvis man antager at man under normale omstændigheder skal kunne tjene cirka 500,- kroner netto kunde, så er der et overskud på den del på 110 millioner kroner - med en P/E på 7-8 styk og så kunne man argumentere for en værdi af den svenske afdeling på cirka 800 millioner... (hvilket så ville berettige en goodwill i rgenskabet) - problemet er vel om det er rimeligt hvis man a: ikke kan tjene 500 kroner pr kunde (og det har man ikke været i stand til indtil nu) b: ikke ønsker at sælge den del af virksomheden fra...

Men det må være her at den belgiske interesse i Capinordic ligger....



31/8 2009 13:38 stengård 017863



så røg Cykelholdet.... http://borsen.dk/sport/nyhed/164765/ , multihallen er vel også sendt til hjørne - og hoppederbyet ?

stengård



31/8 2009 13:54 collersteen 017866



Var Søren Svenningsen ikke også minoritetsaktionær i EI via sit selskab SDS et eller andet?
Man kan vel godt tillade sig at spørge om cykelholdssponsoratet i sin tid var en vennetjeneste mere end en seriøs markedsføringsudgift. Capinordic har jo da ikke ligefrem været en bank der har haft ønske om at nå bredt ud til alle danskere....

Endnu værrere ville det jo være, hvis det blot var baseret på ren misundelse over naboen SaxoBanks cykeleventyr....



31/8 2009 14:08 Gobe 017868



Har egentlig aldrig forstået disse sportssponsorater. Dels fordi sport overhovedet ikke interesserer mig, dels fordi jeg aldrig kunne finde på at henvende mig til en bank, - blot fordi bankens navn står på en eller anden sportsidiots trøje.

Lidt ligesom de åndsformørkede valgplakater: "Stem på liste A"
Det har altså heller ikke givet anledning til at stemme på Socialdemokratiet.

Så tror, du ret i vennetjenesten !?

De sponsorpenge ville helt oplagt have været bedre brugt på målrettet henvendelse til det ønskede kundesegment.

Gobe



21/8 2009 16:54 collersteen 017316



Godt indlæg stengård.
Nu har jeg haft lejlighed til at kigge regnskabet igennem og der er absolut intet i det der berettiger noget langt og gennemarbejdet indlæg fra min side, så det bliver blot lidt sludder for en sladder.

Det er på sin vis rystende læsning, hvor det jo stort set lægges frem at man skipper alt hvad man har opbygget (/forsøgt at opbygge) de sidste par år. Tilbage bliver jo næsten kun den svenske kapitalforvaltning. Apropos Sverige lægger jeg også mærke til at man ikke skriver noget om kundetilgang denne gang (bortset fra de svenske bankkunder). Ej heller oplyser man antallet af kundeaftaler, hvilket man jo ellers plejer på mere eller mindre inkonsisten vis.

Jo færre aktiviteter, jo færre muligheder for at ødelægge de resterende værdier. Er det iøvrigt rigtigt forstået at tilkøbet fra Keops (Proviso) nu stort er/bliver afviklet? Det var så ½ mia ud af vinduet.
Steffen Rønn-delen ser også ud til at blive skrottet og stort set det samme med Capee.

Det eneste man kan kigge efter i denne case er de 5-7kr i håndfast indre værdi og så må vi indtil videre leve med den lave kurs. Men et par år mere med -100 i EBITDA kan jo hurtigt rydde den egenkapital af vejen....

En ringe trøst er det at Lindblad m.fl. er i samme båd som aktionærerne og (trods LL's tidlige indgang i aktien) også må ligge med nogle relativt solide tab. Nu ved vi dog ikke hvilke andre fordele den kreds har haft gennem Capi, så måske der slet ikke er noget nettotab til dem?

Belgierne må have en eller anden plan...



TRÅDOVERSIGT