Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GreenTech - gad vide hvor meget


17158 stengård 19/8 2009 11:30
Oversigt

bestyrelsen beslutter sig til at der skal nedskrives på projektpipelinen ?

I lyset af den udvikling der er med projekter i Italien (ikke kun GES) er der nok legitime grunde til at kigge på projektporteføljen.

I en af de kommuner jeg har lidt kendskab til har man fået "beviliget" xx MW til opførelse i kommunen (Regionerne er begyndt at lave en planlægning af HVOR de vil have vindmølleparker - og hvor store) problemet er at den kommune har man XX gange 3 antal projekter, der alle kan retfærdiggøres ud fra vindmæssige-ressourcer. Løsningen i "min" kommune er at man skærer alle projekterne med 75% - og så er der nogle der bliver så små at de er urentable - og som så nedlægges - og deres MW bliver så fordelt blandt de andre projekter. Om det sker efter samme retningslinier i andre kommuner ved jeg faktisk ikke - men der sker nok en tilpasning af projekterne generelt i disse måneder.

Nu fylder værdien af projekter i pipelinen i Polen ikke meget i GES's regnskab - men det er nok mere signalværdien i at pipelinen (ihvertfald midlertidigt) vil være reduceret (med mindre der kommer porteføljer vi ikke kender)

På den anden side - kan man vel helelr ikke uhæmmet nedskrive værdierne - når nu EDF-EN vælger at opskrive MG til fuld pris i deres regnskab udfra en betragtning om at man fik det under den reelle pris.

Derudover må man formode, at der ikke er sat endelig underskrift på finansieringsaftalerne - på trods af EDF's udmelding om at det forventedes færdiggjort omkring 3. august (noget de senere modererede lidt til "i august")

På positiv siden må være at GES må kunnet fremlægge en likvid beholdning der ser noget mere fornuftig ud efter tilførslen af de 470 millioner kroner fra EDF-EN, selvom der givetvis er brugt mange penge på færdiggørelsen af Monte Grighine

Der er bemærkelsesværdigt tavst på den polske front.

Omkring Cadau I (og II og III) bør man vel - nu hvor I'eren har været i drift i et halvt år (formoder jeg da :) ) kunne tale med finansieringskilden - og spørge om man kan refinansiere på baggrund af de reelle produktion... Det kunne vel ske i forbindelse med indgåelse af finansieringsaftale for II og III

Jeg hører ikke noget om Messina.... og det bekymrer en lille smule.



19/8 2009 18:36 Kenddinvare 017207



Det virker som om ledelsen ikke ønsker at informere en disse om hvad der sker nu såfremt de ikke er tvunget.
Men ved halvårsregnskabet er de nødt til at beskrive, så jeg har indstillet mig på at det er her der kommer noget på tapetet i kurspåvirkende retning. Og risikoen er at ledelsen under dække af at være realister (samt for senere at kunne fremstå som de der løftede selskabet) fremstiller forholdene ret pessimistisk.
Men jeg tør ikke være ret meget ude, da jeg stadig ser aktien i et ryk opad ved god nyhed og med et efterårstarget på 35.



TRÅDOVERSIGT