Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic - frosset til?


17431 TheBekkers 25/8 2009 10:40
Oversigt

Jeg må indrømme, at der er et perspektiv af gårsdagens meddelse, som jeg mener, er gået de fleste næser forbi. Naturligvis er det dejligt, at USA på den måde committer sig til produktet, men der er altså 2 forhold, som jeg mener bør vendes.

1) Ved en frysetørret version øges holdbarheden af produktet = langt mindre gensalgspotentiale i produktet. Vil en frysetørret version kunne give tilstrækkelig ekstra pris til at opveje dette?

2) I pressemeddelsen nævner Anders Hedegaard, at det er USA, som har et ønske om at udvide samarbejdet ud over den eksisterende kontrakt på 20 mio. doser. HOV - hvad blev der lige af optionen på 60 mio. doser???? Den nævnes overhovedet ikke. Jeg tolker det derhen, at USA IKKE tager denne, men vil vente på en frysetørret version af produktet. Hvad mener I?

MEN, spørgsmålet er så, hvor længe det egentlig tager at udvikle denne frysetørrede version. Har Bavarian ikke allerede gjort dette??? Når jeg læser nedenstående, er det så ikke en frysetørret version af IMVAMUNE, der nævnes??

http://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00914732?term=IMVAMUNE&rank=1

Sponsoret af USA... Anyway, der kommer jo nok ikke de store bestillinger fra den øvrige verden før den frysetørrede version er godkendt. Det kunne dælme være rart at vide, hvornår dette kan ske.

Gad godt at BAVA var lidt klarere i spyttet desangående!

Forundrede tanker,
TheBekkers
25/8 2009 12:32 troldmanden 017441Hej Thebekkers

Jeg sad selv med nogenlunde de samme tanker.

Det er rigtig godt at USA bekræfter deres interesse i en opdatert Imvamune version. Det er udelukkende Bavarian Nordic de forhandler med om en frysetørret koppe vaccine. Det betyder alt andet lige at der er relativ stor sandsynlighed for at de vil købe flere doser.

Bavarian nordic håber at kunne nå til enighed med den amerikanske regering inden udgangen af året. Anders Hedegaard har selv sagt han tror det vil betyde en betaling på 150-250 mio som en cost + aftale. Det vil sige amerikanerne dækker alale Bavarian nordic udgifter + betaler en lille præmie (plejer gerne at være omkring 25%)

Ulempen er som du selv er inden på at sandsynligheden for at amerikanerne vil udnytte optionen på 60 mio vacciner nok er blevet væsentlig mindre. Med mindre de pludselig ser en meget øget risiko for biologisk angreb.

Udviklingen af den nye vaccine forventes at tage 5 år.

Da Bavarian Nordic sidste år fortalte om udviklingen af en kombineret koppe og anthrax vaccine var min "påstand" forøvrigt at det ville betyde en udskydelse af optionen på de 60 mio vacciner. Men det mente Anders Hedegaard dog ikke. Det skal blive spændende ved lejlighed at høre ham om hvilken betydning han ser den frysetørret variant have på optionen.

En afrundende kommentar fra min side. Ja jeg synes helt overordnet det er en god nyhed da det faktisk beviser den amerikanske regering er interesseret i flere vacciner.

Det kommer formentligt til at betyde der vil gå ca 5 år til den næste amerikanske ordre. Men Bava står stadig utrolig stærkt rent finansielt pga ordren på de første 20 mio vacciner. Den ordre alene betyder at de ved udgangen af 2012 vil have en likvid beholdning på ca 800 mio ved udgangen af 2012 mod ca 400 mio ved udgangen af 2009. Så den ordre betaler faktisk 4-5 års forskning og udvikling på resten af deres pipeline. Så det ser nu slet ikke så tosset ud.


Forøvrigt så ligner den seneste tids meget store stigning den stigning vi så op mod ordreafgivelsen på de 20 mio vacciner. Kursen steg den gang meget voldsom på forventningen om den snarlige store mia ordre. Da den så endelig kom faldt kursen efterfølgende da mange tog profit.

Vil vi se det samme denne gang? Altså kursen er steget meget op mod forventningen om EUA tilladelsen som vil betyde at leverancen af vaccinerne kan påbegynde. Så vil kursen falde tilbage relativ kort tid derefter fordi mange har lavet et kortsigtet play?

Vh
T.25/8 2009 12:41 troldmanden 017442Glemte helt CT forsøget du linkede til. Jo det er sørme en frysetørret version. Så det lyder jo som den de nu vil søge om penge til. Så de er altså ret langt i udviklingen allerede idet selve stoffet allerede er produceret og det dermed kun er de større kliniske forsøg der mangler. Men alene dette 240 patienters forsøg koster også en pæn sjat mio.
25/8 2009 13:28 TheBekkers 017446Jeg har selv undret mig over den seneste tids stigning som du selv påpeger minder meget om stigning op til offentliggørelse af deres aftale med USA.

Dog er der den forskel, at de denne gang også arbejder på en aftale omkring PROSTVAC, som kan "holde gryden i kog" efterfølgende.

Men som du også påpeger, så vil BAVA uanset hvad jo få tilført en masse kapital til forskningen, som også giver penge til de andre cliniske kandidater. Og det er jo spændende at se, hvad der sker på denne front. Der er i hvert fald flere nyheder/resultater på vej: HIV Multiantigen, Deres eget prostatamiddel MVA-BN PRO skulle jo komme hen over denne sommer - Mon de ikke også er på trapperne her op til halvårsregnskabet?

Derudover har de også opstartet deres mæslingeprogram, jf. clinicaltrials, og det undrer mig, at der ikke er kommet en melding om dette fra BAVA - er det fordi den første mangler at blive vaccineret eller? Der er jo også potentialet i deres HER2 produkt - derfra må vi også snart høre nyt.

Sidst men ikke mindst kan de jo overraske og købe nyt produkt ind i lighed med Prostvac. Så der er jo mange nyheder, som efter min mening har samlet sig sammen her omkring sommeren/efteråret 2009, som kan vedligeholde interessen for BAVA i mine øjne.

/TheBekkers
25/8 2009 13:58 troldmanden 017450Omkring mæslinge studiet så er det normen at der først meldes noget ud når den første patient er blevet dosseret. Men det må også være lige op over. Så mon ikke vi høre noget på fredag i forbindelse med deres halvårs regnskabTRÅDOVERSIGT