Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sjælsø Gruppen A/S indgår betinget aftale om garanteret fortegningsemission på kr. 505 mio.


17683 JCBN 28/8 2009 01:46
Oversigt

Sjælsø Gruppen A/S indgår betinget aftale om garanteret fortegningsemission på kr. 505 mio. og gennemfører en opdeling af ejerskabet af CopenhagenTowers projektet.

Sjælsø har i dag indgået en betinget aftale med FIFIH Erhvervsbank A/S, Amagerbanken A/S, Viscardi AG Investment Banking og selskabets storaktionær SG Nord Holding A/S om garanti henholdsvis forhåndstilsagn om tegning af nye aktier for i alt
kr. 505 mio. Tegningskursen er aftalt til kurs kr. 10 pr. aktie, og der udstedes tegningsoptioner til tegning af 2 nye aktier pr. 1 eksisterende aktie eller godt 53 mio. aktier i alt. Tegningsretter på selskabets egen beholdning af aktier vil ikke blive solgt. Emissionen forventes gennemført i 4. kvt. 2009.

http://hugin.info/86917/R/1337812/318932.pdf

Det er jo ik super sjovt, sådan lige umiddelbart :/



28/8 2009 03:19 collersteen 017687



Jeg havde lidt på fornemmelsen at der var noget "stort" undervejs siden regnskabet trak så meget ud....
Det ser ud til at Sjælsø også nu må kaste håndklædet i ringen groft sagt. 400mio i underskud og 500mio i ny aktiekapital er trods alt en del.
Regnskabet er her:
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=361377&messageId=430922



28/8 2009 11:34 collersteen 017707



De fyrer også 40% af medarbejderne. Det havde jeg ikke lige set før nu. Det er en del i sådan en relativt lille organisation med høj grad af specialisering som SjælsøGruppen. Jeg er ihvert fald rimelig rystet over at det pludselig er kommet så vidt for SJGR, for det er ikke helt det indtryk jeg har haft. Ja ok, de har været i problemer og har nedjusteret et par gange, men trods alt ikke nærheden af at det virkede livstruende. Og nu kommer de så med denne bombe. Jeg er altså ret overrasket. At det så siger mere om mig end om selskabet kan jo så godt være tilfældet



28/8 2009 11:41 collersteen 017708



Her er iøvrigt kvartalsmeddelelsen fra 1.kvt.
https://newsclient.omxgroup.com/cds/DisclosureAttachmentServlet?messageAttachmentId=223770


Og videre har de så sent som 25.juni fastholdt forventningerne til året regnskab efter frasalg af lidt norske ejendommme.
Og d. 30.juli fik restrukturering af Property Group ikke indflydelse på årets forventninger.... (dvs. omvendt kan man vel godt argumentere for at forventningerne til helåret fastholdes)



24/11 2009 16:45 Stinker 022565



Af Børsen fremgik der d. 10/11 en interessant detalje om emmissionen i Skælskør:
"Staten i skikkelse af selskabet Finansiel Stabilitet, som ligger under Lene Espersens (K) Erhvervs- og Økonomiministerium, taber penge på Skælskør Bank, hvis banken får held til at sælge aktier for 63 mio. kr., eller netto 55,1 mio. kr. ? og dermed fordobler antallet af aktier i banken.

I dag ejer staten 10,16 pct. af Skælskør Bank, fordi banken har valgt at betale sine afdrag til Bankpakke I med aktier i stedet for kontanter. Men da staten ikke må være med i den fortegningsemission, banken vil gennemføre, bliver statens ejerandel reelt halveret, hvis aktiesalget forløber efter planen.

Skælskør Bank vil sælge 1,8 mio. aktier ? samme antal aktier som i dag er i banken. Halvdelen af salget er garanteret, og dermed skal Skælskør Bank blot sælge aktier for 31,5 mio. kr. til sine eksisterende aktionærer for at komme i mål med aktiesalget. På det tidspunkt, hvor aktiesalget er gennemført, vil statens ejerandel i banken være udvandet til det halve, og dermed vil statens investering i banken, som i dag har en værdi på omkring 13 mio. kr. teoretisk set blot være det halve værd. Dermed står staten altså til at tabe omkring 6,5 mio. kr.

»Ja, det kan man sige. Der er måske nogen, der ikke har tænkt over det, da loven om Finansiel Stabilitet blev vedtaget,« siger Carsten Roth."

Spørgsmålet er så: Hvad sker der med alle de tegningsrettigheder, som er blevet tildelt staten? Må de udnyttes, og må de sælges? Og bliver de i givet fald en af delene, eller kommer de slet og ret til at forblive uudnyttede, således at hele kapitalrejsningen skal finansieres af de resterende 90% af tegningsrettighederne? Det sidste er betydningsfuldt idet emmissionsgarantien kun gælder såfremt halvdelen af aktierne tegnes.

Jeg tilstår, at jeg ikke har haft lejlighed til at lede efter svar i prospektet, men måske er der andre der har opsnuset noget?



24/11 2009 16:57 Stinker 022567



Fuldstændig opslugt af min aktie-nekrofili røg ovenstående i den forkerte tråd. Beklager.



28/8 2009 11:52 Gobe 017709



Jeg er i hvert fald rystet over indkøbet af aktien i dette kursleje.

Føler mig endog særdeles sikker på at tegningsrettighederne kastes i grams til ingen penge, når de kan afsættes.

Har heldigvis ingen Sjælsø i portene, men vil nok snuppe billige tegningsrettigheder, når de er billigenok ! Måske 2 kr eller derunder !?

På den alternative kanal har Tjutjum og Oneofakind nogle fornuftige betragtninger, som vanligt. Se tråd 191995.

Gobe



20/11 2009 17:08 Stinker 022383



Og under 2 kr kom den som spået af Gobe. - Tegningsrettighederne ligger nu i 0,25.
Da de således ikke kan falde meget mere og prisen på retten kun er 2,5% af prisen på tegningen af en ny aktie (10kr - tegningen foregår i forholdet 1:1), har jeg valgt at købe rettigheder ved denne kurs. Så må tiden vise, om der er mening i at udnytte dem eller ej.

Havde tegningen ikke været garanteret, havde der vel været en reel risiko for, at denne ikke kunne gennemføres, dersom kursen på moderaktien faldt til under kurs 10. Omvendt antager jeg at garantien betyder, at der ikke vil være stemning for at sælge til under kurs 10, og at det dermed næppe bliver meget billigere at komme ind i aktien, mens der omvendt må antages sat være en pæn upside. Går kursen alligevl under 10 kan man jo blot undlade at tegne, hvorved tabet som nævnt er maksimeret til ca 2,5% af det beløb udnyttelsen retten vil stå i.




20/11 2009 20:51 Gobe 022399



Hej Stinker, har stadig ikke købt hverken tegningsrettigheder eller Sjælsø, selv om jeg har været fristet flere gamge.

Vil egentlig gerne se, hvor vi lander, - før jeg forholder mig til et muligt køb af aktien. Og skal SP ned i dørken, holder jeg krampagtigt fast i de kontanter, jeg har.

Er meget risikoavers i øjeblikket, - rigtig meget !

Gobe



9/12 2009 11:55 collersteen 223247



Så kom resultatet af Sjælsøs emission, og man kan vist roligt sige at den ikke blev en success - hvilket T-retternes kursudvikling jo også havde mere end antydet.
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=377130&lang=da

28,7 mio kom bankerne til at hænge på. Dertil kommer de 13mio som SG Nord havde garanteret, dvs. der reelt set kun er tegnet lige over 8mio stk i "ren handel"

Nåh, men aktien er steget til 12,80 nu, så der er faktisk allerede en pæn gevinst til de få tegnere der måtte være derude. Umiddelbart ikke særligt rationelt, men hvem har også sagt at markedet skal være det? (udover de tågede og isolerede akademikere på div. fine vidensanstalter)
Tilykke til stinker som vist nok tegnede lidt.
Mit bet på Cimber var ihvert fald en fejl ift. Sjælsø.

Op på hesten igen - nu må det så være HH-tegningen vi skal kigge på.
Senere kommer FCK, men jeg har svært ved at se den som interessant fra et økonomisk synspunkt. I hvert fald tror jeg nok der er en kæmpe udvanding på vej... Nye aktier i forholdet 1:2 eller mere. Så havde jeg nogle aktier ville jeg nok sælge dem og afvente emissionen. Der må de kunne fås biligere.
Bavarian er jo også på vej med emission. Den bliver også spændende. Særligt mht. hvor mange penge AA kan putte i den.




9/12 2009 16:59 023266



Amagerbanken er endt med at eje omkring 10% af Sjølsøgruppen....den ender måske som Jeudan II



9/12 2009 17:13 collersteen 123269



I konspirationens hellige navn er det så ganske belejligt for Amag og Viscardi hver især kommer til at eje 9,97% af aktierne, mens FIH tager 17,45.
Hvorfor blevet det ikke 10,02% og 17,35% eksempelvis?

Stinker, er der nogen lock up på aktierne solgt under garantiaftalen?



11/12 2009 01:50 Stinker 023338



Mig bekendt er det kun selskabet selv og SG Nord, der er underlagt lock-up aftaler. De 37 mio aktier tegnet af de øvrige 3 garanter skulle således principielt kunne handles.
Muligheden for at handle disse aktier til en kurs, der ikke ligger væsentlig under tegningskursen, endsige muligheden for at handle aktierne i markedet overhovedet, må vel antages at være ikke-eksisterende. Jeg antager derfor, at man i en rum tid kan undlade at henregne disse aktier til free float.

Her er hvad der i prospektet anføres og SG's lock-up (s.98):
"SG Nord har forpligtet sig til for en periode på 180 dage fra
gennemførelsen af Udbuddet til ikke at sælge, udbyde til salg,
indgå aftale om salg af eller på anden måde direkte eller indirekte
overdrage aktier i Selskabet eller andre værdipapirer,
der kan ombyttes til aktier i Selskabet, eller warrants eller andre
optioner til køb af aktier i Selskabet (under ét betegnet
?Selskabsværdipapirer?) eller offentliggøre nogen hensigt om
at iværksætte nogen sådan handling uden forudgående skriftligt
samtykke fra Lead Manager. Sådant samtykke må ikke
nægtes eller forsinkes uden rimelig grund, hvis transaktionen
er motiveret af rimelige forretningsmæssige overvejelser vedrørende
Sjælsø eller i Sjælsøs interesse. SG Nords lock-up
forpligtelse vedrører alene SG Nords Eksisterende Aktier samt
de 13.000.000 stk. Tegningsretter og Nye Aktier, som er omfattet
af SG Nords forhåndstilsagn og begrænser således ikke
SG Nords mulighed for at disponere over SG Nord Warranten,
øvrige Tegningsretter samt Nye Aktier tegnet ved udnyttelse af
SG Nord Warranten eller øvrige Tegningsretter."
http://www.sjaelsoe.dk/PageFiles/7764/ps_101109_DK.pdf



TRÅDOVERSIGT