Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

risici


17719 evileye 28/8 2009 13:42
Oversigt

Forum her har ry for at være experter i Greentech, hvilket jeg håber at udnytte.

Det jeg søger respons på er, i det tilfælde jeg køber greentech aktier, better jeg så mod risikoen for at lånet fra Natexis falder væk, eller better jeg mod den usikkerhed der er omkring profibalitet i den aflale greentech har lavet med EDF.

eller er der specifikke risice som jeg ikke har været opmærksom på men som påvirker kursen på greentech, her tænker jeg ikke på generelle økonomiske forhold

Tak for muligheden for at stille spørgsmål

Vh TM



28/8 2009 14:01 Kenddinvare 017721



Nu kan det jo være svært at vide, hvad andre i markedet handler på, så det følgende er med det forbehold.
Der er nok ikke så meget bet i om Nataxis lånet går hjem, da EDF direkte skulle have løjet, hvis det ikke er tilfældet, men selvfølgelig er der en usikkerhed i markedet og GES står tilsyneladende ikke med pengene i hånden endnu samtidig med at de formodentlig bruger rigtig meget på færdiggørelse af Monte Grihine og Minerva Messina.
I dette likviditetsbet indgår også mulig net-tilslutning fra et af de to projekter. Det tør markedet nok ikke regne med før om en måned med risiko for yderligere forsinkelse.
Hvorvidt aftalen med EDF skal ses defensivt eller offensivt blev debateret en del her på sitet, da den kom. Prøv at kigge tilbage til de debatter. Udgangspunktet er også at indre værdi i GES er omkring 40kr. pr. aktie, så ved blot nogenlunde forrentning af denne kapital er dagens kurs attraktiv. Du kan selv prøve at kigge på mit regneark på bloggen og indsætte mere pessimistiske forudsætninger (f.eks. at projektpipeline er meget dårligere end den tidligere ledelse har givet udtryk for).
Disse to punkter må forventes belyst nærmere ved halvårsfremlæggelse på mandag.

Det som mange her på sitet er spændt på ved samme lejlighed er hvor meget den nye ledelse vil forgylde sig selv. Det kan være en grund til den lidt trykkede kurs de sidste dage.



28/8 2009 14:12 evileye 017724



Formidabelt tak!

lige en ting Natexis Banque Populare er forhåbentlig den bank vi snakker om.

TM



28/8 2009 14:13 troldmanden 017725



Hej Evileye

Velkommen til ProInvestor med dit første indlæg. Altid godt at se nye bruger herinde!

Kursen på GES er blevet lagt ned af flere forhold. Der har været helt utrolig mange forsinkelser af de store vigtige projekter. Og som følge af det og finanskrisen løb de så ind i likviditets problemer.

De kortsigtede likviditets problemer blev så løst ved EDF aftalen. Og EDF aftalen skal også indirekte være med til at løse de længere sigtede finansierings issues. Bla ved at gå ind at hjælpe med at få Natixis lånet på plads til MG projektet. Og her fandt collersten jo ud af at EDF på deres telefon koncerence i forbindelse med halvårsregnskabet kommenterede Natixis lånet er meget tæt på at være helt på plads. Så med lidt held så får vi det bekræftet på mandag når greentech energy system præsentere halvårs regnskab.

Omkring selve aftalen med EDF så ville det da have været skønt hvis det ikke have været nødvendigt. Men sådan skulle det ikke være. Men bortset fra MG aftalen som ikke var speciel god for GES så er pipeline aftale relativ god for dem. For EDF kan købe en del billigere ind af både møller og hele el infrastrukturen. Og derudover kan de forhandle nogle bedre finansierings aftaler hjem. Så alt i alt betyder det at de enkelte projekter vil give en bedre forrentning men til gengæld vil GES kun få halvdelen op at køre på egen bog. Man håber dog at kunne udnytte situationen til yderliger at styrke pipelinen hvorved resultatet så måske ender med at de får stillet lige så meget op på egen bog som uden EDF. (dog risiko for pipeline førsdt bliver nedskrevet for så at vokse igen)


Men ellers så er der på den korte bane (regnskab på mandag) den risiko at den nye bestyrelse fortager nogle større nedskrivninger. Sker det så kan kursen måske få hug. I hvert fald hvis de ikke i samme meddelelse kommer med positivt nyt om finanseringen for MG og også gerne Messina.

Hvis jeg stod uden for aktien og gerne vil ind så ville jeg nok afvente regnskabet på mandag. Det er muligt man så risikere at skulle betale lidt mere hvis der ikke kommer nogen nedskrivning + de forrtæller MG finansieringen er faldet på plads. Modsat så kan man risikere lige at starte ud med et pænt fald.

Langsigtet ser det stadig rigtig fornuftigt ud. Men på den helt korte bane er der en del usikkerhed om hvad regnskabet på mandag vil bringe

Vh
T.



28/8 2009 14:21 evileye 017728



Tak igen

Ja jeg tror jeg vil afvente regnskab


TM



29/8 2009 17:16 Bull 017802



Hej.. Jeg mener ikke risikoen for en nedjustering er stor, da hvis den kommer kan den ikke komme MG projektet som helt klart er det der vægter mest i pipeline, og det vigtigste for GES. Med de udtalelser EDF kom med omkring værdien af deres andel af MG, så kan de ikke nedjustere den del af pipelinen.
Så jeg mener kun der er risiko for en meget lille nedjustering, men hvorfor er den ikke kommet før ledelsen har fået optioner, så jeg er ikke så bange for hvad mandagen bringer...



28/8 2009 15:05 collersteen 017735



Hej Evileye.
Nuk fik Troldmanden lige nævnt mig i sit indlæg, så jeg vil lige give et lille pip også som ligger helt på linje med hvad Troldmanden og KDV har skrevet. Det kan blive både en dreng og en pige, men det må helt klart forventes at der bliver underspillet så meget som muligt på alle punkter hvor det kan lade sig gøre. Den nye bestyrelse har absolut ingen interesse i at gå ud og love noget der er risiko for at de ikke kan holde. Særligt ikke hvis de mange rygter om deres "egne interesser" er sande.... hvilket noget jo desværre tyder på med de mange detaljer der er kommet frem allerede. Man kan dog håbe at de er kommet på bedre tanker.

Nedsiden vil jeg dog umiddelbart anslå til at være begrænset til de 20-23kr, da man må betragte GES som værende ude af den seriøse krise fra foråret. Nu er spgm. så hvilke detaljer om finansiering og færdiggørelse af MG, Messina, Finansiering og en status på Cagliari 2-3.
Afhængig af hvad vi får at vide kan det være det der trækker kursen op som modvægt til de nedskrivninger på aktiverne som stort set alle forventer nu. Jeg har GES i porten for the long run og bekymrer mig som sådan ikke så meget om det kortsigtede udover at det da er dejligt beroligende at kursen nu har stabiliseret sig over 20. Jeg tror ikke at aktien for alvor begynder turen mod indre værdi og evt. også 40-50 førend vi ser de nuværende parker i sving og med finansiering.
Så var jeg ude ville jeg nok vente lidt med at købe til efter regnskabet når der er klarhed over hvad fanden der foregår i bestyrelsen. Ja, det er på sin vis irrationelt, men sådan er mange investeringer selvom vi er mange der ikke vil indrømme det.

Så nedsiden er vel kurs 20-23 i worst case... Mens opsiden vel er kurs 30 hvis der virkelig kommer gode nyheder og optimisme.... men igen, bestyrelsen har ingen interesse i at være alt for optimistiske lige nu.

Det vigtigste for mig er at se en finansiering på MG, dernæst fremskridt med byggeriet af MG og Messina og udsagn om forventet færdiggørelse. Og som 3.prioritet vil jeg kigge efter fremskridt mht. byggeri/finansiering på Cagliari 2-3

Nedskrivninger er jeg som sådan ikke bekymret fundamentalt medmindre der kommer håndfaste beviser på at cash flow, produktion, m.m. bliver anderledes end ventet på parkerne.

Endelig bliver det interessant at få en update på udviklingen i pipelinen og særligt hvordan man ser på Polen pt. og hvad man gør der. Igen er det mindre væsenligt pt. da pipelinen jo ikke har nogen markedsværdi i investorernes øjne i disse tider groft sagt.

Håber det gav lidt mening.




29/8 2009 14:17 collersteen 017792



Det ser ud til, at vi ihvert fald kan afskrive risikoen for at der ikke sker noget på Messina. Disse billeder viser at der ihvert fald er gang i byggeriet og transporten op til sitet, og det er da altid noget.

http://greentech.dk/?id=590
(den første og eneste opdatering på GES' hjemmeside i laaaaaaaang tid)



29/8 2009 16:37 kasper09 017799



Er der nogen som ved hvilket tidspunkt på dagen greentech fremlægger halvårsregnskabet? Jeg formoder det er før børsen åbner ligesom sidst, men man ved jo aldrig.



31/8 2009 13:26 mikaels 017861



Så er det i dag, vi får at se hvor råden den nye bestyrelse, kan/vil opføre sig.
Min frygt er at de nedskriver værdierne af de forskellige projekter de har, derefter falder kursen, så giver de optioner til sig selv for x antal millioner, og om nogle dage kommer de så med finanseringsaftalen på monte grigne, og vupti stiger kursen igen.

Har selv aktier i ges, håber ikke jeg får ret, og tør heller ikke sælge før regnskab, men derimod klar på købsknappen hvis det rigtige tilbud kommer.



31/8 2009 14:10 rach3 017869



Sådan forstår jeg også deres motivation - 30 mill kan gøre enhver helt rundtosset, så de tænker næppe på meget andet, før det er afklaret.
Spørgsmålet er hvor hurtigt de kan gøre det - det skal vel lige op på en generalforsamling først, og kursen skal i givet fald holdes nede indtil da.

Under alle omstændigheder har de en interesse i at etablere et lavt nulpunkt, hvorfra de kan måle egne fortræffeligheder siden da.

- spørgsmålet er om de kan gøre det.



31/8 2009 14:23 troldmanden 017873



Ja der har jo gået en del rygter om bestyrelsen grådighed. Men helt så simpelt vil det nu ikke være for dem. For bestyrelsen skal først have en bemyndigelse fra en generalforsamling for at kunne udstede warrants til dem selv. Og det tager jo lidt tid med varslinger af GF osv. Og så skulle finansieringen af MG altså gerne være faldet på plads inden da således kursen i det mindste ikke vil være lavere end nu. Men derfor synes jeg nu stadig væt det er en ufattelig dårlig ide med warrants til en bestyrrelse

En af de ting jeg godt kan frygte ved dagens regnskab er også en større rundbarbering af pipelinen. Stengård fortalte jo fornyligt om et område af Italien han har stort kendskab til netop lige har været ude at skære rigtig mange vindmølle projekter fra. Så hvis noget lignende sker for Greentech Energy System og de på den konto måske mister 30-40% af deres italienske pipeline så vil det få indflydelse på kursen. Også selvom pipeline projekter reelt ikke eer værdisat på disse niveauer.

Men ja det bliver spændende læsning. Og forhåbentligt ikke alt for dårlig læsning. Men jeg er forberedt på et rigtig grumt regnskab

Vh
T.



31/8 2009 14:38 Bøgen 017876



Hey mikaels...

Umiddelbart ved jeg ikke om de kan udstede optioner, det er jeg ikke helt inde i...
Ifald de ikke kan, nedjustere de vel bare, hvorefter kursen falder, og så køber bestyrelsen op i markedet....

Jeg er 95 % sikker på at de skal have nogen aktier, spørgsmålet er bare hvordan og til hvilken kurs...
Det er jo klart, ( tror jeg ) at de er stillet en gevaldig gulerod i udsigt, for at påtage sig arbejdet i GES...

Snart er vi klogere....

God dag
Bøgen



31/8 2009 14:18 collersteen 017871



Der er også tilføjet 1-2 billeder på Monte Grighine serien.
Dvs. der bliver ihvert fald arbejdet på et eller andet plan i August også....
http://greentech.dk/?id=574



31/8 2009 14:29 collersteen 017874



http://greentech.dk/?id=590
Der er da vist iøvrigt også kommet lidt flere billeder på Messina-galleriet. Bemærk specielt fra billede 10 og lidt frem, hvor man kan se problemerne med at transportere mølledelene fra havn til site.
En relativ problematisk opgave ser det ud til, men på den anden side også noget som Nordex burde være vant til.... hvilket sætter deres køretilladelseskoks lidt i relief.



31/8 2009 14:43 troldmanden 017879



Ja det er fantastiske transport billeder. Og så er det jo ikke engang "rigtig" store vinger. Har set en film med Repowers transport af deres 61,5 meter vinger. Det er altså imponerende at man kan transportere så lange vinger rundt



31/8 2009 14:51 mikaels 017882



Det lyder godt de ikke bare kan rage til sig, men skal over en generalforsamling først, og det må vel snart være op over med den finansiering, men har det ikke været det længe ;−)

En hel anden ting, og nu har jeg ikke den store forstand på det her, men er USA ikke et marked man kunne være interesseret i at bevæge sig ind på, når der er ro på sagerne?



TRÅDOVERSIGT