Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

"Cancer Industry Seeks Profit" (artikel)


18028 Habengut 2/9 2009 16:03
Oversigt

Gårsdagens New York Times har en større artikel om de store medicinalselskabers satsning på kræftmedicin.

Interessant er det at der er så få nye til markedet, en eller to om året, men at de så til gengæld står for 1 ud af 5 blockbustere. Medicinen tegner sig for 3 på top-10 over de mest sælgende.

Artiklen kaster også et lys på hvorfor stemningen omrking Genmab kan svinge mellem eufori og stor skepsis: Der er kun penge til vinderne i pipelinen, der er næppe finansiering til 400 cancerprodukter, der hver især koster USD 50.000 om året for en patient.

Jeg ved ikke om GlaxoSmithKline også har andre produkter end Genmabs, som de satser på, men artiklen efterlader unægteligt indtrykket af at der skal satses stort på kræftmedicin, hvis man som big-pharma vil vedblive at være stor.

http://www.nytimes.com/2009/09/02/health/research/02c..
Mvh,2/9 2009 16:11 akademikeren 018030Jeg synes det er en rigtigt spændende artikel og viser hvor vildt undervurderet Genmab er HVIS de bliver godkendt i CLL, så er det altså 1 ud af 2 cancer stoffer der kommer på markedet.

Men altså rigtig god artikel.2/9 2009 22:24 kosmokrator 018043Tjo, men husk timingen. Det tager immervæk 10 år eller der omkring at udvikle et lægemiddel, og hvis fokus først skiftede i stor stil omkring 2002 vil de kommende år byde på en lavine af potentielle cancerlægemidler.2/9 2009 22:27 akademikeren 018044Jo Kosmo, jeg synes nu alligevel den virker totalt undervurderet.2/9 2009 21:59 kosmokrator 018041Ja, en fin artikel.

Man kan også knytte en tråd til Novo Nordisk, som jo ikke har et cancermiddel. De havde ved oprettelsen af deres Bioloigcal Research Unit (BRU) i 2005 en intention om at få foden indenfor i hematologi, cancer, samt inflammation o autoimmune sygdomme. De har nu droppet cancer og deres scouting unit ser heller ikke efter nye cancer projekter. det kan være i en erkendelse af at barieren er for høj for det de er, et mid-size pharma selskab. Så hellere specialisere sig. Desuden dør inflammationspatiener ikke så hurtigt som cancerramte, så når de fejler på andres medicin er der Novos eller andres at prøve.

Dermed ikke være sagt at man ikke som lille firma kan komme med et cancerdrug, men der skal et stort selskab til at promovere det.3/9 2009 01:31 Hya 018050Noget af det mest spændende nye præparat på vej jeg kender er fra PPHM mod Brain cancer

der var news idag:
7:30AM Peregrine Pharma says Interim Phase II data presented at XIV World Congress of neurological surgery "supports potential of Cotara for treatment of brain cancer" (PPHM) 0.80 : Co reports that clinical investigators are presenting interim Phase II data showing that its brain cancer agent Cotara appeared well tolerated and demonstrated encouraging signs of efficacy in patients with glioblastoma multiforme, the deadliest form of brain cancer. Currently, follow-up duration ranges from between seven to over 73 weeks with an interim median recurrence-free survival of 33 weeks and an interim median overall survival of 41 weeks. Expected survival for patients with GBM is approximately 24 weeks from time of disease recurrence. Based on this interim data, the study authors conclude that Cotara appears to be feasible, tolerable and has encouraging signs of efficacy in recurrent GBM patients. Joseph Shan, vice president of clinical and regulatory affairs at PPHM states, "Previous clinical data presented earlier this year has shown the ability of Cotara to specifically deliver high doses of radiation to GBM tumors, resulting in significant anti-tumor effects. The early data from this ongoing Phase II study is providing further evidence that Cotara's ability to target tumors with great specificity may provide clinical benefit to patients with this devastating disease. We look forward to completing enrollment and reporting data on the entire trial as soon as possible."

---
En af mine aller bedste venner gennem livet, døde alt for tidligt 49 år gammel - 3/4 år efter at han havde fået konstateret sådan en GBM tumor i hjernen i 2006.
På det tidspunkt hvor han fik konstateret tumoren, var han kun plaget af synsforstyrelser og tiltagende hovedpine, samt i fuldtidsjob og med en aktiv fritid og levevis.

Tumoren sad for dybt i hjernen til operativ fjernelse, og man måtte allerede fra start ty til forsøgsbehandling i Lousanne, da danmark ikke havde nogen tilbud.
Efter 5 ugers ventetid kom han til Lousanne, fik stråler og kemo og binyrebarkhormoner osv.
og efter 14 dages behandling der, var han blevet kørestolspatient halvsidig lammet og fik en enorm vægtøgning af bivirkninger -
efter 4 uger mere fik han derudover monteret kateder, da han ikke kunne styre vandladning, og det tog for lang tid at komme på wc og det var for besværligt at mosle rundt med ham.
efter 6 uger mere var han delvis blind og vægtøgningen fortsatte . . . .
så begynte hukommelsen at degenerere, og han kunne ikke lære nye ting, og tørst centeret gik i udu, så han drak og drak uden nogen sinde mere at føle sig "ikke tørstig"
og vægtøgningen fortsatte - sammen med ophør af diverse funktioner og evner - og der kom bratte tilbagefald, hvor motorikken satte mere og mere ud og "personligheden" forsvandt lige så stille.
Han havde bare så mange smerter - der ikke kunne behandles eller lindres - og det værste var næsten at han ofte var så totalt klar over sin egen situation og skæbne. Og var så utrøstelig ked!

Da han døde var vægtøgningen pga af bivirkningerne fra behandlingerne oppe på over 100kg + de 85kg han vejede før han blev syg.

Den måde man kan, eller forsøger at behandle forskellige cancer former på idag - minder mig mest af alt om totur -
og jeg er slet ikke sikker på at jeg selv ville vælge at sige ja til at være forsøgskanin - efter at have set hvad det indebærer.

Livet skal jo slutte engang - og jeg dør altså helst i hel tilstand med støvlerne på, mens jeg nyder udsigten og dyrene i haven, uanset om det så bliver 3 mdr før det kunne ha' været - hvis jeg ville gennemgå alle de dyre experimenterende bivirkningsprægede livskvalitets forringende livsforlængende behandlinger.

Så en cancervaccine - der gør arbejdet, uden at ødelægge andet end tumoren - MÅ altså være fremtiden.

Hya
3/9 2009 08:57 Solsen 018055CLDX har en tilsyneladende god vaccine imod samme sygdom - kender også en der døde et år efter konstatering af sygdomme netop som hun gik på efterløn.3/9 2009 12:46 Habengut 018068Jeg skylder at korrigere min elendige udregning af ratio ovenfor.

I 2008 var der iflg artiklen 126 lægemidler, der solgte for mindst 1 mia USD, heraf var 20 kræftmidler. Ti år tidligere var der kun 30, der solgte for samme beløb, heraf var kun een et kræftprodukt. Antallet af blockbustere er vokset fire gange, men andelen til kræft fem gange, fra godt 3 pct til knap 17 pct. Det er en markant ændring af medicinalmarkedet, som er kommet bag på mig, og som gør større indtryk i kraft af så få lanceringer. Kommer man først igennem, bliver man en vinder, lader det til.

Ang. kursen: det betyder mindre, at markedet lige nu muligvis undervurderer Genmab (nogenlunde samme markedsværdi som den i NYT-artiklen nævnte exelixis, der kun har eet produkt i fase 3), hvis man kan håbe på at nogen kan blive hjulpet. Jeg har fx personlige grunde til heppe på CD38.3/9 2009 13:03 Habengut 018070Og hovedregningen kan også blive bedre: Exelixis står med dagens dollars kurs med en markedsværdi på kr 4,3 mia, hvor Genmab står i kr 6,2 mia. Genmab er meget dyrere.TRÅDOVERSIGT